Szerintetek mi az ideális korkülönbség a gyerekek között?
Figyelt kérdés
Vállalnál hamar második gyereket? Mik az előnyei és hátrányai számodra, ha korán jön a második baba?2011. jún. 10. 11:14
11/24 anonim válasza:
Nálunk 16hónap lesz a 2között. Elvileg 2hét múlva már tudok érdemleges választ adni, hogy jó ötlet volt e?! :-) De én mindig is így terveztem.
12/24 anonim válasza:
nálunk 23 hónap lesz a két gyerkőc közt. tervezve nem volt a második, de szerintem nem lesz gond :) egyébként is szerettünk volna kistesót a lánykámnak, csak szerettem volna elöbb dolgozni... de ha így alakult, nem bánom :D
13/24 anonim válasza:
Mi 3 évet terveztünk, remélem beválik. Korábban nem mertem volna bevállalni, ahogyan egy előttem szóló írta, akkor még olyan pici a nagy is, hogy teljes odafigyelést és törődést igányel. Fél évig még itthon lesz a kicsi érkezése után, csak utána megy oviba, hogy ne essen a két esemény egybe.
14/24 anonim válasza:
Szerintem is 2-3 év, hogy együtt tudjanak felnőni. Nálunk picivel több, mint 2 év lesz a különbség. Én sem megyek vissza dolgozni, a gyedem 80 e forint körül van. Ha csak gyest kapnék, akkor már lassan indulnom kellene dolgozni, nem pedig a kistesót várnánk...
15/24 anonim válasza:
20 hónap van a gyerekeim között. Ha sokat vártunk volna, tuti nem állok neki még egyszer a terhességnek, babázásnak. Nekem egy éves kortól kezdődik a gyerekeknél az élvezhető korszak. Így egyszerre "letudom" őket, nincs nagy korkülönbség, könnyebb közös érdeklődést találni, a ruhák még a divatból sem mennek ki, és egy év korkülönbséggel mehetnek óvodába, iskolába. Nekem így könnyebb. Kimaradt a féltékenység is emiatt.
16/24 anonim válasza:
mindenki mást tart jónak. Az egyik válaszoló már írta a kicsi különbség előnyeit. Nálunk 18 hónap van közöttük. Így terveztük, nekünk ez a jó, ideális. Más meg azt mondja majd akkor jön a kicsi ha a nagy már suliba meg,y hogy tudjon neki otthon segíteni a nagy. Hát, én meg ezt nem értem. Ő meg azt nem ,hogy épeszű-e az aki egy 9 hónapos babaa mellett teherbeesik. Úgyhogy mindenkinek más a normális :))))))
17/24 anonim válasza:
12:13 vagyok. Szerintem egy hatévesnek nem az a dolga, hogy a baba körül segítsen. Lehet, hogy nem is akar majd. Nem lehet előre tudni.
18/24 anonim válasza:
Hát, hogy mi a jó azt én nem tudom mert nincs tapasztalatom, de nekünk most 4 hónapos a babánk és már nem védekezünk, mondván ha jön a kistesó, hát szeretettel várjuk! Nem a pénz és nem egyéb megfontolás miatt, egyszerűen csak vágyunk még egy babára minél hamarabb!:)
19/24 anonim válasza:
12:28 vagyok: hát, szerintem sem. Gondolhatod hogy néztem rá mikor ezt előadta... De más meg azért "hibáztat" engem, mert a nagy alig 1.5 évesen már nem kap osztatlan figyelmet, mert jött máris a kicsi és ez aztán mennyire káros lesz szegénykének. Úgyhogy mindenki a maga igazát fújja :))))
20/24 A kérdező kommentje:
Szerintem ez olyan furcsa indok, hogy azért vállaljon az ember később 2. babát, mert akkor az első nem kap osztatlan figyelmet elég ideig...Ennyi erővel a második meg soha nem kap, mert a " nagy " testvére már mindig ott lesz.:)
2011. jún. 14. 16:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!