Altatási praktikák? Te hogy altatod babád? Talán el tudok lesni egy-két ötletet!
8 hós babám kicsi kora óta nagyon nehezen tudom elaltatni napközben. Este nincs gond, mert elalszik cicin. De napközben már nincs cici.
Csak úgy tudom elaltatni, ha lóbálom, ringatom a hordozóban, de azt mindjárt kinövi, és nem mellékes, hogy már 9,5 kiló, leszakad a kezem, amíg 10 percen át lóbálom. Ha elaldut, átrakom az ágyba.
Célom, hogy ágyban tudjam altatni. Viszont, amint lerakom hanyat, sír, kifeszíti magát, egyből átfordul és keresi a játéklehetőségeket. Közben meg sír és dörzsöli a szemét az álmosságtól. Valami ötlet esetleg?
Én napközben úgy altatom, hogy leülök a kanapéra, ő az ölemben, a hátát nekem támasztja, betakarom a plédjével és szépen cumizgatva elszunyókál. Ha picit túlpörgött, akkor csak a lábamat kell egy kicsit rázni, néha dúdolok.
Ezután viszem az ágyába, ahol remekül alszik tovább. Néha felpillant, nyugtázza, hogy minden ok, és alszik is.
Este apa teszi le, olyankor már magától alszik el, nem kell semmilyen módszer.
Szia!
Nekem is nagyon nehezen elalvó kisfiam van. Most 14 hónapos, kb 10 hónapos koráig lóbáltam én is ahogy te, de már nem bírtam a 10,5 kilóját. Most úgy alszik el napközben is, és este is, hogy 1-2x eléneklem a bóbitát, majd összebújunk a kanapén, vagy a mi ágyunkban. Fetreng egy kicsit, majd amikor elalszik átrakom az ágyába és alszik szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!