Anyukák, akik kengurut (gerinctámaszos) és mei tai-t is próbáltak, melyik a jobb és miért?
Őszintén szólva nekem van egy nagyon jó kengurum, szeretem, de csak 9 kilóig jó. Az egyetlen előnyét a mei tai-nak itt látom, az 15 kilóig használható, vagy még tovább.
Megnéztem, a szerkezete ugyanolyan, mint a kengurumé, a baba szinte ugyanúgy van benne. A terpesz nem olyan nagy, de nem is viszem benne órákig.
Néztem a neten, óriási különbségek vannak árban is a mei tai hordozók között. Melyik a jó és miért?
Köszi. Mi a különbség a márkán kívül?
Kengurut nem használtatok?
Hát a terpesz az egyik legfontosabb, hogy helyesen legyen babahordozáskor. Plusz egy kenguruban nem fogsz tudni egy 9 kiós babát elöl cipelni, de szerintem egy 7 kilósat sem.
Mei-tai-ban pedig ekkor hátra kötöd, és már mehettek is.
a mei-tai, kendő hozzád idomul és a babádhoz, a kenguruban meg a babádnak kell alkalmazkodnia.
Szerintem nagyon gondold meg a mai tai-t, használtan is már hozzá lehet jutni, kényelmesebb, egészségesebb :)
2.vagyok
Volt kengurum is, nem jó sem a babának, sem a mamának. Kényelmetlen viselet, főleg nagy súly esetén, hordja az, aki feltalálta.
Meitai nagyon kényelmes mindkét félnek.
Köszi.
Azért tévesztett meg a dolog, mert a képeken elég nagy babák vannak előrekötve. Ezek szerint a 8 kilós fiamat már hátra kéne kötni, tényleg elég nehéz cipelni a kenguruban is. Néztem használtan is, de nem tudom, mire kell figyelnem, melyik a jó minőség...
Mei tai!
A kenguru terpesze nem elég nagy, a baba lábai egymás mellett lógnak, ez nem tesz jót a csípőjének.
A baba gerince enyhén C alakú, "görnyedt". Egy merevített hátú kenguruban a baba gerince terhelve van azzal, hogy ki van egyenesítve. Míg egy jó hordozó (pl. mei tai) felveszi ezt a C alakot.
Plusz a mei tai/kendő/SSC sokkal kényelmesebb. Egy kenguruban a baba nagyon mélyen lóg, és nem simul szorosan a hordozójához, ezért nagyon megterheli az ember hátát, plusz a legtöbb kengurunak nincs derékpántja, tehát a baba gyakorlatilag a válladon lóg. Egy mei tai-nak sokkal jobb a súlyelosztása, elég magasra és szorosra lehet kötni. Ezen kívül a kengurut nem lehet hátra kötni, pedig egy 7-8 kilós babát már háton ajánlott hordozni, mert a hordozó személynek egészségtelen egy ekkora babát elől hordozni. És egy idő után a baba is akar nézelődni, és ez háton hordozva valósítható meg a legjobban.
Nekem Liliputi mei tai van, nagyon szeretem, már a második babával használom. Nagyon kényelmes, órákig tudok benne hordozni.
Szia!Nem lehet rossz:) Én próbáltam kengurut.Hát egyk másikban 2perc után fájt mindenem és nkább vittem kézben..
Szerintem vegyél az általunk felsoroltak közül.
Tümdérputtony is jó:)első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!