Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék pici babámmal?

Mit tehetnék pici babámmal?

Figyelt kérdés
4 hónapos babám csak két hós koráig cicilt, utána meg 1-1,5hónapig tápszert evett. De egyszerűen nem kell neki. ordít ha szájába adom. Tehát kénytelen vagyok neki mindent adni amit csak lehet, még tejterméket is. Hiába pedig több tápszert is kipróbáltam. Most már vannak a tejpépek legalább. ezt is butaságnak tartom hogy csak 4 hótól vannak.de még néha ez is kijön belőle.tehát bébikaja,medve sajt,banán.főzelék,más főtt ételek pl:pörköltből tészta,sonka,párizsi.ezeket adom neki.hála az égnek megeszi ezeket.tudom a tej meg a többi dolog hogy nem szabad,de mit csináljak.valami tej félére szüksége volna még de mit és hogy adjak neki?
2009. máj. 29. 11:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A Sinlac szentjános-kenyérmag alapú, nagyon finom valami.. Úgy kell elkészíteni, mint a tejpépeket. Isteni finom és egészséges és nagyon szépen gyarapodnak tőle a babák! Lehet bele mindenféle finomságot rakni. Én almával, barackkal szoktam csinálni. Recept nélkül is lehet kapni, de sokkal olcsóbb, ha feliratod!
2009. máj. 29. 12:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem konzultálj a gyermekorvossal! Éhen nem fog halni a babád, mert írtad, elég sok mindent megeszik! Akkor add ezeket neki, nem kell máris tejtermékkel tömni! Kaphat gyümölcsöt többször is egy nap, vagy főzeléket is! Tejpép kiváló étel, s ennyi idősen már megeheti.

A párizsi, sajt még nem ajánlott, mert a bélrendszere nincs felkészülve ezek emésztésére. Szerintem ezekkel még jócskán várni kellene. Annyiféle bébiétel van, válogass közülük, illetve főzögess neki!

2009. máj. 29. 13:12
 13/16 A kérdező kommentje:
az a sinlac adható 4 hónapos kortól?mennyibe kerül receptre?
2009. máj. 29. 13:32
 14/16 A kérdező kommentje:
és a babatej mikortól adható?
2009. máj. 29. 13:33
 15/16 anonim ***** válasza:
53%

Elvileg a babatej is 1 éves kor felett adható. De igazad van régen is mindent adtak a babáknak. Örülj neki, hogy ennyi mindent megeszik a babád, legalább akkor tudsz adni neki mit, ha nem kell neki a tápszer.

Én úgy hallottam, hogy kecsketejet is szoktak adni a babáknak, bár ezért most biztos lepontoznak. De régen is adták, nagyim 3 hós korától adta anyukámnak meg a tesóinak és egészségesek. Szerintem próbáld meg, ha tudsz szerezni. De a babatejet is adhatod neki, ha azt néznék, hogy mit lehetne adni "hivatalosan" akkor szegény semmit se ehetne a tápszeren kívül.

Meg a nagyim a tejbegrízt is már 3 hósan adta amit házi tejbe csinált meg jó hígra, hogy tudja a cümisüvegből enni anyukám.

Szerintem kérdezd meg anyukádat, nagyidat, időseket, hogy miket adtak régen.

2009. máj. 29. 14:27
 16/16 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat és hogy próbáltatok segíteni.az utolsó válaszolónak külön köszönet hogy bátorított hogy ne keseredjek el mert régen nem volt válogatás ami volt azt adták a babáknak.ha valakinek van még jó ötlete tanácsa szívesen olvasnám.
2009. máj. 29. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!