Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idősen ÜLT FEL MAGÁTÓL...

Mennyi idősen ÜLT FEL MAGÁTÓL a babátok?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 09:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
9 hónaposan. ő erősen hypotón és koraszülött baba volt. (gyógytornára hordtam egy évig, két félére is)
2012. jan. 25. 09:03
 2/23 anonim ***** válasza:
7 hónaposan, soha nem erőltettem semmit és nem támasztottam ki, hogy hamarabb megtanuljon ülni
2012. jan. 25. 09:09
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 8 hónapos körül mászásból tudott felülni. Ennyi idős korukban várható ez.

Itt egy link a mozgásfejlődésről, a felülést kimásoltam: [link]

Felülés 8-10 hónapos korban. A felülés nem azt jelenti, hogy támasztva, vagy a kezére támaszkodva meg tud ülni a baba, hanem, hogy teljesen egyedül minden segítség nélkül fel tud ülni és támaszték nélkül stabilan ül (nem borul fel).

2012. jan. 25. 09:10
 4/23 anonim ***** válasza:
8,5 hónaposan, ő is a mászásból, kitolta oldalra a popsiját és úgy ült fel :-)
2012. jan. 25. 09:12
 5/23 anonim ***** válasza:

első vagyok. nem írtam az én babám oldaltámasszal ült fel.(egyébként 32 hétre született)

de eltérő a babák fejlődése.

kedves kérdező, esetleg aggódsz valamin? :)

2012. jan. 25. 09:15
 6/23 A kérdező kommentje:

7 hónapos lesz lassan a babám.

Valaki azt mondta a kicsimnek, hogy "te már 6 hónapos vagy, neked már ülni kéne" és ültetni akarta, meg kitámasztotta párnákkal, de ezt én nem szoktam itthon csinálni, hirtelen annyit mondtam, hogy "én ezt ne szoktam erőltetni"

De most olvastam egy kérdésnél a válaszokat, hogy 6-7 hónaposan ültek sokan.

Hát nem tudom, nekem még kb egy hónapja kúszik csak. Még ott tart, hogy kitolja oldalra a kis csípőjét-popóját és támaszt, de még nem ül fel, csak ilyen félfekvő-félülő, dőlt helyzetben tarja meg magát, azután visszafordul hasra-négykézlábra.

Gondoljátok, hogy kellene ültetnem, vagy valahogyan segíteni neki??

2012. jan. 25. 09:23
 7/23 anonim ***** válasza:
31%
5 és fél hós volt a kislánoym amikor magától felült és rá 2 hétre felállt a járókában semi nem volt neki erőltetve magától csinálta
2012. jan. 25. 09:31
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Dehogyis!!! Teljesen jól csinálod!!! Éppen az a rossz, ha valaki ülteti a babáját, főleg kitámasztja! Iszonyatosan terheli ezzel a baba gerincét! Majd ha megérik rá a babád, akkor csinálja, de amit írtál, az alapján teljesen normális ütemben jár a babád a mozgásfejlődésben! :) Én sem ültettem ennyi idősen, max. amíg kajált a pihenőszékében, ami végig támasztotta a gerincét, vagy amikor játszottunk, de csak néhány percig. Azért is linkeltem be neked, hogy lásd, nincs lemaradva semmiről a babád! Az enyém is 7 hónaposan kezdett kúszni, kb. 2-3 hónapig mást sem csinált, de azt tökélyre fejlesztette! :) Aztán egy néhány hetet mászott és hipp-hopp felállt és elindult. 11 hónaposan már önállóan ment. Szóval amennyire az elején le volt maradva (a forgást nagyon későn kezdte), úgy belehúzott, hogy a járást meg hamarabb csinálta mint a legtöbb baba! :)

Egyébként meg a babák nem olvassák a "nagy könyvet", hagyd, hogy a saját ütemében fejlődjön. Ha valamiben elmarad, akkor kell segíteni, fejleszteni, de erre a védőnő úgyis figyel, az a dolga! Csak játssz vele sokat, rakd le a földre, tegyél neki sok érdekes játékot és meglátod, majd magától elindul felfedezni a világot! :D

2012. jan. 25. 09:34
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Ületetni, kitámasztani TILOS! Majd magától felül, ha megérik rá, elég erősek lesznek hozzá a has- és hátizmai.

Ezt siettetni nem tudod, nem is szabad, mert csak tönkreteszed a gerincét! A csontjai most még puhák, képlékenyek, ha kitámasztva ülteted, mert más azt mondta, csak azt éred el, hogy az összenyomódó csigolyák eldeformálódnak, hisz az izmai még nem tartanak elég erősen.

Minden baba saját ütemben fejlődik. lehet, hogy az egyik magától!/ez a lényeg!!!/ felül 6 hónaposan, a másik "csak 8 hónaposan... de nem azért, mert az egyik ügyesebb a másik meg lusta, hanem mert más ütemben fejlődnek.

Nálunk a 4 gyerek se fejlődött egyformán. A legidősebb fiam 8 hónaposan ült fel, 10 hónaposan meg már ment... a legkisebb lányom 7 hónaposan felült magától, de járni "csak" 1 évesen kezdett... Szóval, hagyd a babádat úgy mozogni, ahogy neki jó, amire magától képes!

2012. jan. 25. 09:38
 10/23 anonim ***** válasza:
9:09-es vagyok! Nem szabad kitámasztani, majd csinálja ha késznek érzi magát. Azzal csak a gerincét tennéd tönkre. Az én picim is úgy csinálta mint a te babód, és kb. 1 hét kellett neki, mire rájött, hogy ülni is tud:D persze először borult, mint a krumplis zsák, de pár nap és szépen stabilan csücsülve játszik:D
2012. jan. 25. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!