Hogyan kell megcsinálni a paradicsomos krumplit?
A paradicsomot forrázd le, hogy le tudd húzni a héját, vágd fel és szedd ki a magokat. A húsát a krumplival együtt tedd fel főni enyhén sós, kevés vízben (van, aki nem sósban csinálja, ahány ház, annyi szokás), amikor a krumpli is megpuhult, kész van. Ha sok a víz, önts le egy picit, hagyd kicsit kihülni és turmixold le.
De úgy is csinálhatot, hogy babákanak való paradicsom ivólevet öntesz a megfőtt krumplira és úgy turmixolod le, ez a kevésbé macerás verzió. Ha rendes paradicsomból csinálod, akkor kb. annyi legyen a paradicsom, mint a krumpli.
Elvileg a paradicsomot nem szabad a krumplival együtt főzni, mert a savas zöldségek gátolják a krumpli puhulását. De én is hasonlóképpen csináltam, csak külön a paradicsomot, külön a krumplit. Főleg, hogy a krumplinak sokkal több idő kell a teljes puhuláshoz, mint a paradicsomnak. Só helyett /vagy mellett/ használhatsz egy kis zellerzöldet ízesíteni, ezt belefőzöd a paradicsomba. Bár én tettem mindig egy csapott mokkáskanálnyi sót a krumpli főzőlevébe.
Boldog babázást! :o)
Szia!
Én sót nem raknék bele ha babának megy az étel, nekik minden íz önmagában új és különleges, hagyd kialakulni benne ezt. Ettől elteknitve teljesen profi az előttem írok hozzászólása. Minden jót!!! :)
41. kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!