Hogyan kell a paradicsomos gombocot megcsinalni? Lepesrol lepesre pls!
Sokan sokféleképpen... Én így készítem:
Veszel 60 dkg darált húst, 12 dkg rizst, 1 kis fej vöröshagymát apróra vágva, 1 tojást , kis borst, kis kanál paprikát és kis kanál sót. Ezt jól összegyúrod. Közben Kb 3-4 evőkanál lisztet megpirítasz zsíron vagy olajon (a zsiradék mennyiségét nem tudom pontosan, érzéssel szoktam)hozzáadsz 1 evőkanál cukrot, karamellizálod, majd belekeversz egy kis pirospaprikát levéve a tűzről. Hozzáöntesz 2 kis sürített paradicsomot és felöntöd annyi vízzel, hogy leves állaga legyen. Ekkor beleformázod a gombócokat, majd annyi vizet még töltesz hozzá, hogy ellepje azokat. Lefeded és kb 30 percig főzöd, néha megkevered, hogy nehogy leragadjon vagy nagyon besűrüsödjön. Sót a szószzoz annyit adsz, hogy kellemes legyen az íze. Mi szoktunk bele egész zellert is tenni, az íze jobb lesz tőle. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!