Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napirendi segítség!?

Napirendi segítség!?

Figyelt kérdés
5 hónapos a kislányom, és nem tudom mikor mivel etessem.Reggel 6-7 körül tápot kap, aztán 2 óra múlva álmos és megy aludni. akkor fél, 1 vagy 1,5 órát alszik. pont az a baj, hogy kiszámíthatatlan. aztán felkel és enni kéne. ha korán kel, almát kap. de egyébként kellene neki gyümit enni, meg tejpépet, meg főzeléket, és ami biztos, hogy fél6kor, meg 8kor eszik este tápt. és nem tudom, hogy hogyan osszam el neki a többit. hogy kibírja, de ne legyen fáradt se a kanalas evésre. Muszáj ennyit ennünk, mert, ha nem visz be elég kalóriát, akkor éjjel 10szer is felsír, és mennem kell. Így egyikünk sem alstzik jó, ami nem jó másnapra sem. Ötlet? Köszi
2012. jan. 23. 07:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Én akkor etetném, ha éhes. Nekünk így is beállt a napirendünk! :) Reggel ébredéskor szopi (ált. 7 ó felé), 9kor kap vmi kevesebbet (általában babajoghurt, puding), 11kor főzelék, utána alvás, 2-fél 3 gyümölcs, fél5-5 "szendvics", fél7 fürdés, 7kor vacsi(szopi+tejpép) Lassan 1 éves lesz.

De 5 hósan még igény szerint etettem!

2012. jan. 23. 07:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Ha adok neki 2 óránként, neki úgy is jó, meg, ha kivárom az 5 órát akkor is... így nehéz...
2012. jan. 23. 08:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 5,5 hónapos, nálunk így néz ki a napirend evés szempontjából:

- reggel 5kor kel először, akkor tápi

- 8kor reggeli az is tápi

- tízórai valami gyümi, de nekünk nem sokszor van tízórai, mert ilyenkor általában aludni szokott

- ebéd kb. fél 12kor, az valami főzelék, és ha még kér, akkor tápival kínálom (nem sikerült még teljesen kiváltanom, nem is siettetem)

- 3körül tápi (van hogy 4ig is kibírja, attól függ mennyit evett ebédre)

- uzsonna 5 körül, vagy tejpép vagy gyümi

- vacsora 7kor, csak tápi

Nem tudom jól csinálom-e én sem, de nálunk ez vált be egyenlőre, a kiscsajhoz alkalmazkodok. :) Kérdezz bátran, ha kíváncsi vagy vmire még.

2012. jan. 23. 08:36
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm:) Neked mennyit alszik a pici napközben? Nálunk totál változó, ezért nehéz a kaja téma is.
2012. jan. 23. 08:40
 5/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok. 3szor alszik, de már nagyon változó mennyit, már minden jobban érdekli az alvástól sajnos. :) Egyszer alszik de. 9-től olyan 11ig, fél 11ig, aztán másodszor alszik ebéd után olyan 1 órát, és harmadszor alszik olyan 3 után kb. 1 órát.
2012. jan. 23. 08:47
 6/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok. Az kimaradt, hogy van olyan is, hogy 30 perc után ébred, nem tudom miért sajnos....
2012. jan. 23. 08:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem is van így is úgyis. sajnos azonban gyakoribb, hogy csak fél órát alszik..de hát ez van. én nem erőltetem az alvást, ha nem megy neki.marad az, hogy összevissza eszünk:) ahogy éppen kijön. csak így sose tudom mikor mire számítsak.vagy kipróbálok egy olyan napot, amikor megvárom a jelzést, hogy éhes vagyok!?bár akkor meg nem fog nekem már főzeléket enni, ha sír az éhségtől...
2012. jan. 23. 09:10
 8/10 A kérdező kommentje:
2.! Írtam neked privátba
2012. jan. 23. 11:17
 9/10 anonim ***** válasza:
ha jól emlékszem, nálunk a délelőtti alvásná miatt nem volt tízórai, (9-10 között aludt). reggel fél 7 körül táp (250 ml) ez elég volt neki délőtt, aztán 12 kor volt ebéd főzelék, Délutáni alvás jött fél 3 körül, 4 körül a gyümölcs, 6 körül tejpép, és este mindíg 8 kor fürdés, aztán fél 9 táp.
2012. jan. 23. 11:24
 10/10 A kérdező kommentje:
KÖSZI.
2012. jan. 23. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!