Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Napirendi "gondban" kéne...

Napirendi "gondban" kéne segítség!?

Figyelt kérdés

Holnap lesz 4 hetes a babám és elmúlt 1 hétben azt veszem észre rajta, hogy több, mint 3 órát szeretne aludni.

Kórházban 3 óránként kellett etetni, így itthon is így folytattam, de mikor felkelltem, nem igazán tetszik neki. Megetetem, de utána alig akar vissza aludni.

Az éjszakát már születése óta rendszeressen átalussza. Csak 1-szer kell fel.

Azt tanácsolták a környezetemben többen is, hogy hagyjam aludni, ha éhes úgyis fel kell.

De ez nem fogja most őt összezavarni?

Nem sárga, és a súlya szépen gyarapodik:

Születési: 3050g

Hazajöveteli: 3000g

2 hetes súly: 3120g

3 hetes: 3320g

2011. aug. 11. 12:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Én soha nem keltettem mindig felébredt ha éhes volt.
2011. aug. 11. 12:08
 2/9 anonim válasza:
Nem fogja összezavarni. Ne ébreszd fel csak azért, mert a kórházban úgy szokás. Ha éhes lesz felkelti a pocakja. Az én kislányom sokszor 5 órát is aludt. A napirendjét még nem igazán tudod kialakítani 4 hetesen. Ilyenkor még Ő a "főnök" :)
2011. aug. 11. 12:14
 3/9 anonim ***** válasza:
szerintem see ébreszd fel, majd felkel, ha éhes
2011. aug. 11. 12:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!:)

A kórházban nekünk nem volt kötelező kelteni, de én keltegettem 3 óránként.

Miután hazajöttünk, kíváncsi voltam, milyen lesz, ha hagyom aludni. Bizony 4-5 órákat is aludt. De nem keltettem fel, mert az éjszaka aludt!!!:)) (csak 1x kelt, mint a tiéd)

Úgyhogy én ezen a világért sem akarnék változtatni!! Így amíg éjszaka alszik, nem ébresztgetem nappal.

De te tudod...

2011. aug. 11. 12:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, most 6 hetes!
2011. aug. 11. 12:18
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor hagyom aludni, úgyis akkor nőnek és fejlődnek a legjobban :]]]

Csak féltem/félek, hogy nem lesz rendszeresség a napi "programunkban".

Köszi a válaszokat :)

2011. aug. 11. 12:20
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A babád mindig abban az időpontban ébred fel általában? Van valami rendszer közte vagy mindennap máshogy ébred-eszik?

2011. aug. 11. 12:22
 8/9 Disi ***** válasza:
Szia! Nekem is 6 hetes a babóm. Ő még sárga volt, mikor hazajöttünk a kórházból, így rengeteget aludt. Nekem is mondták, hogy ébresztgessem, hát esélyem sem volt. Fél óráig próbálkoztam, miután hajlandó volt kinyitni a szemét szegénykém. Azután ráhagytam. A gyerekorvosunk is azt mondta, hogy hagyjuk aludni, ha éhes úgyis felébred. Ő is az első perctől kezdve átaludt az éjszakát, 10-11 óra fele elaludt, és reggel 5-6-ig alszik. Azután a reggeli kajcsi után ismét visszaaludt délelőtt 10-11-ig. Sajnos vannak olyan napok, amikor mégsem úgy telik a nap ahogy szokott, ma például egy perc nyugtom nem volt tőle. Napirend? az még ilyenkor nincs szerintem. Jön egy front, és azt úgy megérzik szegénykék. Legalábbis az enyém igen. Nálunk egyenlőre 2 időpont a fix: a fürdetés és a délutáni séta. Amikor apa hazaér, akkor ő pesztrálja, én pedig tudom csinálni a dolgom. Még egy érdekesség, eztma hallottam, nem tudom mennyire igaz, azt mondják, hogy 4 nap, 4 hét és 4 hónál változik valami a baba viselkedésén.
2011. aug. 11. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia! Este 9 vagy 10 elalszik

3 vagy 4 ébred éjszaka

reggel fél8-fél9 ébred

ezután megyünk sétálni. Tehát annyi a rendszer, hogy minden délelőtt el tudunk menni sétálni: az első evés, reggeli:) után.

Aztán mikor hazaérünk, én gyorsan eszek, amíg fel nem ébred a babakocsiban. Ha felébredt (ez nagyon változó, hogy mikor) eszünk. Aztán fogi, játék, beszélgetés, játszószőnyeg, tánc....valamikor estére nyűgös, sokat sír, de nem akar/tud aludni, akkor hordozókendőbe rakom és táncolunk, ezt szokta értékelni :)

Jó esetben pont fürdés után lesz éhes, ha nem , akkor +-negyedóra, húsz percet változtatunk az időponton(20h).

Szóval a menetrend fix, az időpontokkal meg ne törődj! Majd meglátod, nálatok hogyan alakul. Nálunk pl. így.

2011. aug. 12. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!