Segítség! Nem akar szopizni a kislányom! Adjak neki tápszert? Hogyan? Miből? Milyent?
8,5 hónapos. Reggel és este még anyatejes (volt), napközben pedig szépen eszik szilárdat. 3. napja este nem akar szopizni. Ma már kínomban adtam neki tápszert. Nagyon keveset hagyott, de elég lassan ment neki. Rossmannos, 3-as tápszer van itthon, unokatesótól örököltük.
Eddig nem ivott soha cumisüvegből, és nekem sincs ebben tapasztalatom. Volt itthon a Chicco cumisüveg, 1-es cumival, abból adtam neki. Az jó erre a célra? Vagy vennem kéne másikat ha ez így marad? 4 éves üveg, lehet ehhez kapni másik cumit?
Bocs a sok kérdésért, de most rengeteg minden kavarog bennem. Kisfiammal soha nem volt ilyen gondom, Ő sokáig cicizett, nem kellett soha cumisüveg, ezért is csak ez az egy üvegünk van itthon, amit szülés előtt vettem, hátha...
És a fő kérdésem: miért nem akar szopizni???
Próbálgasd a szopit. Nekem mind a kettő 4 hónaposan úgy gondolta elég volt. Az elsőnél lelki beteg voltam hogy nem akar szopizni... de a védőnő is azt mondta hogy ha eddig kapott, az már nagyon jó.
Mindig kínáld meg cicivel. Próbáld meg, hogy nem lefekvés előtt, hanem picivel előtte, pl fürdés előtt szopizzon, hátha. Aztán lefekvés előtt is.
A cumisra válaszolva, az 1 lyukú nagyon kevés, vegyél nagyobb lyukú cumit. De azt nem tudom jó-e a mostani üvegre. Nézzél szét, nem sok összegért is lehet jó cumisüveget venni.
A "miért nem akar szopizni?" kérdésre választ nem tudok, elsőre én is a menzire gondoltam, de ha az nem, nem tudom. Vannak ilyen időszakok is. Ha mégsem fog, hát akkor sem dől össze a világ (főleg hogy már lassan 9 hónapos), de aggódj. Reggel még cicizik, este pedig marad a tápszer. De a tápszer előtt mindig próbáld cicire tenni.
Köszönöm szépen a választ!
A cumiméret miatt mehetett neki ilyen lassan az evés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!