Mit csinál az az Anyuka, akinek rossz evő, válogatós babája az elkészített vagy előkészített kaját nem akarja megenni, vagy alig eszik belőle a babája?
Szia!
Teljesen átérzem a helyzetedet, nekem is elég rossz evő a kislányom, de változó, van, hogy megeszik egy egész üveg bébiételt egyszerre, van, hogy 2 nap alatt sem fogy el az 1 üveg.
Én mindig adok neki utána tápszert, hogy azért hízzon, nekem ez bejött, esetleg próbáld, meg.
Nem tudom mennyi idős a babád, de ha már elmúlt 6 hós, megpróbálhatsz a sajátotokból adni neki, pl. húslevesből répát-krumplit, zöldségleveseket, stb. azok ízesebbek, lehet, hogy neki is jobban bejönnek.
8 hós kislány anyukája
Én nem erőszakoskodtam, ha nem kell, hát nem kell.
Abból vettem többet, ami ízlett neki, ami nem, azt nem adtam.
Nálunk nagyon bejön a Kecskeméti Zöldséges spagetti pulykahússal, a paradicsom burgonyával, a vegyes zöldségek.
Amit utál (sütőtök, brokkoli, z.borsó, karfiol,...), azt nem adom.
Egy ideig csak gyümölcsöket evett, pl az őszibarackot szereti. Így aztán kevertem olyanokkal, amiket magában nem evett meg (pl alma), meg főztem csirkemellet, lefagyasztottam, így most azzal "dúsítok" mindent (pl krumpli-őszi-cs.mell), meg babakekszet turmixolok gyümivel.
Ami nem kellett elsőre, az sajnos másodjára, harmadjára sem. Mindegy, h aznap v másnap, h bolti v házi. A lányomnál a nem, az nem, üvöltéssel nyomatékosítva. :)
Ez van. Próbálj olyat adni, amit szeret, v keverd a jót a "nem finommal", de nagyobb arányban legyen a finom, esetleg napról-napra módosíts az arányokon, egyre több legyen a "nem finom"!
Köszi a válaszokat!
Nemsokára 8 hónapos a kislányom. Sajnos a tápszert, ha olyanja van, akkor megissza, de nem mindig. Most, hogy meleg volt, evett jobban tápszert, de az elmúlt két napban alig akar belőle enni.
Próbáltam már, hogy adtam a levesből zöldséget, evett belőle, de nem volt túl nagy mennyiség. Idáig egyszer volt, hogy megevett egy üveg kaját, ami a Hippes babakekszes tejbegríz volt, főzelékből még soha, abból sem, amit jobban kedvel. Amit én csináltam tejbegrízt, meg sem ette, pedig kevertem hozzá gyümit is.
Próbáltam azt is, hogy az őszibarackot viszonylag jól megeszi, és ahhoz a főzelékhez kevertem belőle, amiben van amúgy is, de látványos javulást nem hozott.
Igyekszem elfogadni, hogy keveset eszik, mert szerencsére egészséges és rengeteget mozog, de nagyon nehéz. Nagyon rossz érzés, hogy akármivel próbálkozom az eredmény mindig az, hogy összezárja a száját és nem kell neki vagy maximum 1-2 kanállal hajlandó enni.
az én 10 éves fiam nagyon válogatós, a zöldségeket pláne nem szereti.
furcsa, mert amikor kisbaba volt, mindent, de mindent megevett. van egy 8 hós kisöccse, aki szerencsére mindent megeszik, még idáig. eleinte a zöldbabot nem szerette, de kevertem bele répát, ami édesebbé tette, igy megeszi. (hipp üvegeset)
11:30-as válaszolónak: A multi kid + vasat próbáltam, de egyszerűen nem tudom neki beadni. Higítottam vízzel, úgy egész tűrhető volt, de úgy sem itta meg. Szerintem megérezte a szagát és elfordította fejét.
11:37-es válaszolónak: A védőnő a Vitacolant mondta, de az csak 1 éves kortól adható. Nem igazán tudok más étvágyfokozót vagy vitamint. A védőnőhöz majd csak 1 hét múlva tudunk menni. Bár ő korábban azt javasolta, hogy cukrozzam meg az ételét, de ezt én nem akarom.
Olyan volt, hogy kimaradt egy kaja, mert átaludta, vagy reggel például nem hajlandó enni, de nem lett éhesebb. Vizet adok neki, sűrűn megkínálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!