Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinál az az Anyuka,...

Mit csinál az az Anyuka, akinek rossz evő, válogatós babája az elkészített vagy előkészített kaját nem akarja megenni, vagy alig eszik belőle a babája?

Figyelt kérdés
Sajnos, amit én főzök, azt nem igazán eszi meg, így marad az üveges. Volt többször is, hogy már háromfélét bontottam fel, de alig evett belőle. Egy ismerős azt mondta, hogy ne adjak neki csak egyfélét és ha nem kell neki, akkor a következő étkezésnél majd eszik többet, de ő akkor sem igazán eszik többet. Már teljesen kétségbe vagyok esve és ideges vagyok miatta. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak, hogy jobban egyen. Van olyan, hogy 5 óra is eltelik a két etetés között és nem akar enni.
2009. máj. 28. 10:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Teljesen átérzem a helyzetedet, nekem is elég rossz evő a kislányom, de változó, van, hogy megeszik egy egész üveg bébiételt egyszerre, van, hogy 2 nap alatt sem fogy el az 1 üveg.

Én mindig adok neki utána tápszert, hogy azért hízzon, nekem ez bejött, esetleg próbáld, meg.

Nem tudom mennyi idős a babád, de ha már elmúlt 6 hós, megpróbálhatsz a sajátotokból adni neki, pl. húslevesből répát-krumplit, zöldségleveseket, stb. azok ízesebbek, lehet, hogy neki is jobban bejönnek.

8 hós kislány anyukája

2009. máj. 28. 10:56
 2/14 anonim ***** válasza:

Én nem erőszakoskodtam, ha nem kell, hát nem kell.

Abból vettem többet, ami ízlett neki, ami nem, azt nem adtam.

Nálunk nagyon bejön a Kecskeméti Zöldséges spagetti pulykahússal, a paradicsom burgonyával, a vegyes zöldségek.

Amit utál (sütőtök, brokkoli, z.borsó, karfiol,...), azt nem adom.

Egy ideig csak gyümölcsöket evett, pl az őszibarackot szereti. Így aztán kevertem olyanokkal, amiket magában nem evett meg (pl alma), meg főztem csirkemellet, lefagyasztottam, így most azzal "dúsítok" mindent (pl krumpli-őszi-cs.mell), meg babakekszet turmixolok gyümivel.

Ami nem kellett elsőre, az sajnos másodjára, harmadjára sem. Mindegy, h aznap v másnap, h bolti v házi. A lányomnál a nem, az nem, üvöltéssel nyomatékosítva. :)

Ez van. Próbálj olyat adni, amit szeret, v keverd a jót a "nem finommal", de nagyobb arányban legyen a finom, esetleg napról-napra módosíts az arányokon, egyre több legyen a "nem finom"!

2009. máj. 28. 11:01
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nemsokára 8 hónapos a kislányom. Sajnos a tápszert, ha olyanja van, akkor megissza, de nem mindig. Most, hogy meleg volt, evett jobban tápszert, de az elmúlt két napban alig akar belőle enni.

Próbáltam már, hogy adtam a levesből zöldséget, evett belőle, de nem volt túl nagy mennyiség. Idáig egyszer volt, hogy megevett egy üveg kaját, ami a Hippes babakekszes tejbegríz volt, főzelékből még soha, abból sem, amit jobban kedvel. Amit én csináltam tejbegrízt, meg sem ette, pedig kevertem hozzá gyümit is.

Próbáltam azt is, hogy az őszibarackot viszonylag jól megeszi, és ahhoz a főzelékhez kevertem belőle, amiben van amúgy is, de látványos javulást nem hozott.

Igyekszem elfogadni, hogy keveset eszik, mert szerencsére egészséges és rengeteget mozog, de nagyon nehéz. Nagyon rossz érzés, hogy akármivel próbálkozom az eredmény mindig az, hogy összezárja a száját és nem kell neki vagy maximum 1-2 kanállal hajlandó enni.

2009. máj. 28. 11:12
 4/14 anonim ***** válasza:

az én 10 éves fiam nagyon válogatós, a zöldségeket pláne nem szereti.

furcsa, mert amikor kisbaba volt, mindent, de mindent megevett. van egy 8 hós kisöccse, aki szerencsére mindent megeszik, még idáig. eleinte a zöldbabot nem szerette, de kevertem bele répát, ami édesebbé tette, igy megeszi. (hipp üvegeset)

2009. máj. 28. 11:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Esetleg egy kis multi kid+ vas meghozhatja az étvágyat.
2009. máj. 28. 11:30
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is vitaminra gondoltam,v vmi étvágyhozóra!Beszélj dokival v védőnővel mit ajánlana!V a drasztikusabb h maradjon ki 1 kajcsi és akkor tuti éhes lesz és meg fogja enni!Nem ártasz vele ha kimarad 1 kaja,melegben meg ha kimarad vizet mindenképp adjál neki míg meg nem éhezik!
2009. máj. 28. 11:37
 7/14 A kérdező kommentje:

11:30-as válaszolónak: A multi kid + vasat próbáltam, de egyszerűen nem tudom neki beadni. Higítottam vízzel, úgy egész tűrhető volt, de úgy sem itta meg. Szerintem megérezte a szagát és elfordította fejét.

11:37-es válaszolónak: A védőnő a Vitacolant mondta, de az csak 1 éves kortól adható. Nem igazán tudok más étvágyfokozót vagy vitamint. A védőnőhöz majd csak 1 hét múlva tudunk menni. Bár ő korábban azt javasolta, hogy cukrozzam meg az ételét, de ezt én nem akarom.

Olyan volt, hogy kimaradt egy kaja, mert átaludta, vagy reggel például nem hajlandó enni, de nem lett éhesebb. Vizet adok neki, sűrűn megkínálom.

2009. máj. 28. 11:47
 8/14 anonim ***** válasza:
Én hippes teába kevertem a multikidet, vagy tejpépbe, úgy megitta.
2009. máj. 28. 12:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet, belekevertem a teába, kicsit ivott belőle, majd kiderül, hogy lesz-e eredménye :)
2009. máj. 28. 13:28
 10/14 anonim ***** válasza:
hat nagyon megertelek.ugyanez van nalam is.barmit keszitek semmit nem eszik meg.uvegeseket adom,de abbol is csak 60ml,annal tobbet nem es nem.multkor mar ugy kikeszitett,mert direkt foztem egy nagyobb adagot amit szeret,de persze nem kellett neki akkor,olyan ideg kapotgt el,hogy foldhoz csaptam az egeszet.es azota mar nem idegeskedek az egeszen,neha kihagyok egy ket napot es csak szoptatom,mert csak eroltetem az egeszet.de persze nem szabad feladni,en is probalom keverni avval amit ugy ahogy megeszik.az enyem jogurtot szereti,na abba szoktam brokkolit,spenotot es tokot fozni,jol osszeturmixolom,nem eszik sokat,de legalabb valamit.
2009. máj. 28. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!