Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket tud már 13 hós babátok?...

Miket tud már 13 hós babátok? Miket KELL tudnia egy ilyen idős gyereknek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 20. 12:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Megint offolok és bocsi érte: azért kérdeztem az ikres anyukát, mert írtad, hogy milyen hamar megtanultak járni. Az enyémek 31. hétre születtek, most 10 hónaposak, a napokban álltak fel. Az én lányom anno 13 hónaposan tanult meg járni, de azt hiszem ők pár hónappal később fognak ideáig eljutni. Egyébként gratulálok hozzájuk, gyönyörű szép súllyal születtek. :-)
2012. jan. 20. 13:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Köszi szépen,:)és még az a jó hogy mondhatni csak 20 kilót szedtem fel és nagyon csekély striám van,ennek azért nagyon örülök:)))Írj privit ha gondolod már csak hogy ne off-olgassunk annyira:))
2012. jan. 20. 14:44
 13/15 anonim ***** válasza:
jaj és nekem 7 hónaposan álltak fel 8 hónaposan ültek fel majd rá 1,5 hónapra uzsgyi neki...:))
2012. jan. 20. 14:45
 14/15 anonim ***** válasza:

szia!

Az én 13 hónaposom még nem megy önállóan, csak a bútorok mellett. 2 napja kezdtem el pohárból itatni, persze fele mellé megy, de gyakorlat teszi a mestert. ennyi idősen még nem ivott a 2,5 éves tesója sem egyedül. csőrös poharat azt fogja, ha abból adok neki. írtad, h a tied nem fogja. hát a nagyobb fiam se fogta, elvárta h itassam. hát 1 éves kor felett azért ne már, szóval odaadtam az ujjai közé és mondtam h tessék inni egyedül :) és pár nap alatt rájött. ha szomjas, akkor meg fogja fogni.

Mese olvasás egyáltalán nem érdekli, szerintem egy 13 hónapost ez nem köt le (bár ez is gyerekfüggő lehet). lapozgatja a könyvet és néha megrágja. a 2,5 éves tesóját sem érdekli a könyv olvasás, ez nálunk abból áll, h lapoz és én 1 mondatban elmondom h kb mi van a mesében. nincs türelme hozzá. meséket nézni mindketten szeretik. az 1 évesem kedvence a kisvakond, kockásfülű nyúl, gyerekdalok.

Olyat csinál még, h dobozba bepakol, kipakol...még nem integet, bár ezt nekem kéne tanítani, nem mond értelmes szót csak gagyarászik, de azt ezerrel :)

Szóval nyugi, nem vagytok lemaradva.

2012. jan. 22. 14:37
 15/15 anonim ***** válasza:

Az én 13 hónapos fiam már pár hete önállóan megy, az ágyra is felmászik és ügyesen le is tolat, de ezt már kb. 1,5 hónapja tudja. Inni már próbálgat pohárból, én még cumisüvegből itatom, de a nagytól látja a pohárból való ivást, és tetszik neki, ezért kéri ő is, és kanállal is próbál enni, bár még ez sem megy. (a nagy még 2,5 évesen is csak nehezen tudott kanállal enni). Mindent megért, de érthető szót, a ma-ma-ma-n kívül nem mond, viszont a gagyorászás megy ezerrel. Az állatos könyvet imádja és szereti ha beszélek neki az állatokról, egy-két állatot meg is tud mutatni.

Egyedül alszik el, napközben is és este is.Imád fürdeni, ha a tesó vetkőzik este a fürdéshez, ő is próbálja magáról letépni a ruhát, de ez még persze nem megy.

A kedvence a konyhában az edények ki és bepakolása és a fakanállal való kutyulgatás az edényekben.

Egyébként egy nagyon kis hiszti gyerek, ami nem tetszik neki, és nem úgy van ahogy ő akarja nagyon tud ám hisztizni.

2012. jan. 22. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!