Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hós babátok tud/tudott már...

6 hós babátok tud/tudott már kúszni/mászni?

Figyelt kérdés
Az én babóm most volt 6 hónapos és 7720 gr, a védőnő szerint túlsúlyos ezért nem mozdul...csak ül és eldől...tényleg baj ha még csak üldögélünk?
2012. jan. 19. 12:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Túlsúlyos??????

Mindkét gyerekem majdnem 10 kilós volt 6 hósan!!!

Az egyik 7 hósan kezdett kúszni, utána fel is ült egyedül, 8 hósan mászni kezdett.

A másik 5,5 hósan kezdett kúszni, 8 hósan felült egyedül, utána kezdett valamikor mászni.

6 hósan még nem elvárás a kúszás egy babától sem. Ilyenkor már illik forogni valamelyik irányba legalább. De ne ültessétek a babát, pláne ha el is dől. Akkor üljön a baba, ha már maga ül fel egyedül.

Forogni tud a babád?

2012. jan. 19. 12:47
 2/12 anonim válasza:

Szerintem nem baj, az Én Kislányom 7 hónaposan ült először egyedül. Mászni meg csak 10 hónaposan tanult meg.

Ne aggódj, semmi baja!!!!

2012. jan. 19. 12:48
 3/12 A kérdező kommentje:
Hasáról a hátára fordul.Egyedül nem ül még fel,csak ha felültetem és egy jó 15 percig ül is.Feküdni meg nagyon nem szeret.
2012. jan. 19. 12:51
 4/12 anonim ***** válasza:
A enyém most lesz 6 hós. 6 és fél kiló, mozgékony, le nem áll egy percre sem, de nem kúszik,mászik. És nem is ül. Nincs miért izgulnod. Ráértek még kúszni,mászni.
2012. jan. 19. 12:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem tud sem kuszni, sem mászni és ülni sem.

6500g

2012. jan. 19. 12:54
 6/12 anonim ***** válasza:

Teljesen egyéni, hogy ki mikor kezd el mocorogni. Úgysem tudod sürgetni... majd csinálja, ha akarja.

Amíg nem olyan eltérés van az átlagtól, hogy pl 2 évesen nem ül még egyedül, addig nem kell foglalkozni vele.

A túlsúlyról annyit, hogy az enyém ennyi idősen már mászott négykézláb, pedig 8130 van a könyvecskébe írva a 6 hónapos méréshez. :O

2012. jan. 19. 13:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne ültesd, ha még nem tudja magától. Nem igazán tesz jót.
2012. jan. 19. 13:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem túlsúlyos a babád!! Kisfiam 5 és fél hónapos 8,5 kg persze elég hosszú is (72 cm) tehát nem annyira dundi. 6 hónaposan az oda-vissza forgás amit általában tudnak ilyenkor, nem "kell" kúsznia, másznia, ülnie.
2012. jan. 19. 13:07
 9/12 anonim ***** válasza:
az én fiam 8,5 hónapos most !és kúszni sosem kúszott mászni pedig kb 1 hónapja mászik ülni most tanul éppen még sokszor eldől azért!egyáltalán nincs lemaradva a babád és nem túlsúlyos egyáltalán......
2012. jan. 19. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Tényleg nem szabad ültetni.

Nem túlsúlyos és nincs is lemaradva!!!

Nyugi :)

2012. jan. 19. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!