Minusz 8-10 fokban kiviszed levegőzni 3-4 hetes babád?
ez nagyon furi. én tavaly a 2 évesemmel kimentem a tényleg -10 fokba... onnan tudom, hogy annyi volt, hogy vettünk egy barométert (ez a neve azt hiszem) és tényleg anyit mutatott- Előtte, amikor ő volt pici, már 3-4 hetesen kivittem, az akkori -7-8 fokba (a híradó mondta, hogy annyi van) és órákat lent voltunk. Valószínű, hogy akkor nem volt olyan hideg valójában, mert tavaly az igazi mínuszban 30 percet bírtam, a gyerek lehellete is megfagyott szinte, nekem meg mindenem átfagyott, hisz nem overállban voltam, nem is síruhában, csak a sima téli szerkóban (harisnya-farmer-felül rétegesebben+ kabát/sapi/sál/kesztyű). A kisfiam sem élvezte a lent létet, nagyon-nagyon hideg volt, jöttünk is haza.
Szóval szerintem, ha te bírod felöltözve és nem fagysz szét 5-6 perc alatt, akkor a babád a termó rucijában, betakarva, aláöltöztetve is bírni fogja a sétát. Persze túl se öltöztesd, mert akkor meg leizzad és tüdőgyuszi lesz tényleg a vége.
Ha meg megfagysz,akkor gondolom nem is maradtok kint, mert az igazi nagy hideget nem lehet bírni, szerintem nincs az az ember, aki olyankor szívesen sétálgat órákat.
Nem.
Pici még az ilyen hideghez. Öltöztesd fel,mintha kivinnéd, otthon nyisd ki neki az ablakot, és szoktasd a hideghez, először csak 5 majd 10 percig, fokozatosan emelheted az időt. Aztán kb. 2 hónaposan már ki lehet vinni ilyen hidegben is, de csak rövid időre, és akkor is letakarva a babakocsit textilpelenkával.
Az égvilágon semmi baja nem lesz a babócádnak,mi is mindennap megyünk a két és fél hetes leányzómmal,mondjuk az esős,nagyon szeles napokat kihagyjuk,de a levegő kell neki.
Üzenem egy korábbi hozzászólónak,hogy nálunk pl az orvos mondta,hogy igenis kikell vinni a gyereket,mert semmilyen védelmet nem alakít ki a szervezete,ha mindentől megvan védve.Később meg majd ráfúj a szél és állandóan beteg lesz.
Nyugodtan vidd ki,de ez az én szerény véleményem,meg ahogy elnézem az ismeretségi körömet,ahol szintúgy kisbaba van,ők is így tesznek.A levegő kell,akkor is ha hideg.Öltöztesd fel jó melegen,és sétáljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!