Szerintetek a Dóczi Zorka, vagy a Dóczi Zselyke név a szimpatikusabb?
Ha kettő közül választható, akkor a Zorka, hiába vegyes hangrendű a vezetéknevetek, hangsúlyos az Ó, ehhez nem megy a Zselyke (EE), ha én keresnék nevet, figyelembe venném azt is h az a kislány egyszer felnő és lehet h nem minden szakmában vennék komolyan Zorka névvel. Én adnék egy felnőtt nevet egy aranyos becézéssel. Pl Dóczi Borbála és Dóczi Borinak (Borka) hívnátok. Szemléltetésnek írtam a példát.
De minimum keresztnévbe egy o/ó-t vagy egy i-t h összecsengjen.
A kettő közül a Zorka kicsit jobb, az előttem már említett O miatt.
viszont én a helyetekben olyan keresztnevet választanék, ami lágyabb hangzású, nincs benne kemény mássalhangzó.
Elhangzott a Hajnalka, nekem Hajnal, Hajna alakban jobban tetszik, vagy az Anna, Emma, Csilla. Jó lehetne még a Hanna, Panni, Borka, Olga
Szia..tudom,vagyis látom itt ,hogy régóta keresed a babád nevét..
Ugye nem haragszol..de ezek közül igazán egyik sem illik a vezeték névhez.
Irhatnék,most olyat ,ami nekem tetszik..de nem ezt kérdezted!
Ha megengeded..kéretlenül ugyan ,mégis azt tanácsolnám válassz másik nevet,ami jobban illik a vez.névhez!
n tovább keresnék!
Remélem nem bántódtál meg!
Minden jót kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!