Igény szerint szoptatott babátokat hogyan választottátok el?
Mi úgy kezdtük, hogy éjszaka apa kezdett el bejárni hozzá. Na, megnyugtatlak, nem a cici miatt kel annyiszor, mert utána is nagyon sokszor felkelt. Aztán néha már annyira fáradt volt a párom, meg ugye másnap megy dolgozni, hogy néha bementem a gyerekhez én. Üvöltve követelte az apját. Szóval nem a cici miatt kelnek ők.
20 hónap szerintem teljesen jó az elválasztáshoz.
Nekem az 1. gyerekem 15 hónaposan választotta el magát, mert terhes lettem. A másodikat 22 hónaposan választottuk el. Ő már csak alvás előtt kérte. Úgyhogy bevezettük azt, hogy először az esti alvási rituálét vette át apa. A nappali nagyobb gond volt, mivel akkor apa dolgozik. Most karácsonykor oldottuk meg, mivel a párom 2 hétig itthon volt. Ennyi idő alatt elfogadta, így most már én is le tudom tenni szoptatás nélkül.
Szerintem segítség nélkül csak hatalmas balhék árán lehetséges a leszoktatás. A fiammal sokat próbáltuk, de nagyon erős egyéniség, órákig sírt, én meg mindig megsajnáltam. De azt tudja, hogy apának nincs, úgyhogy így könnyebben ment.
Én eggyütt alszok a picivel, mert már nem bírtam állandóan ki-be venni a kiságyból a sok kelés miatt.
A fiamat viszonylag könnyű volt elválasztani, mert ő akkor már tényleg nem a szopizni jött, csak csavargatta, szagolgatta a mellbimbómat. Ekkorén mindig mondtam neki, hogy "csak szagi" furán hangzik, de bejött, és szépen lassan elhagyta. utána már csak fogta, aztán csak nekidőlt ruhába, aztán huss már csak egy pusziért jött. Most nem szeretnék még 10 hónapig szoptatni, nehén dió lesz úgy érzem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!