Van különbség a szoptatott / tápszeres (cumisüvegből evő) babák beszédfejlődésében?
ezt nem tudom, de elméletileg akik szopiztak azok előtt tudnak szebben tisztán beszélni, mert izmosabb a nyelvük :)
de nem hiszem, hogy előbb kezdenének beszélni, csupán a szóformálásában előny
csak abból indultam ki, hogy anyukám engem nem tudott szoptatni és azt mondta én nem beszéltem olyan szépen mint öcsém, akit viszont 2 évig szoptatott...
A kislányom 16 hónapos, és csak lefejt tejet tudtam neki adni, tehát cumis volt, és igazából ő sem beszél olyan szépen, érthetően.
Na ilyet még nem hallottam, de leírom a mi esetünket.
Kisfiam kb 1 hónapig volt anyatejes, 3 hónapos koráig pedig anyatejes + tápszeres. 3 hónapos korától csak tápszeres.
1,5 éves korától beszél. Már 2 éves elmúlt mondókázik, énekel, összetett mondatokban beszél, kérdez, ha valamilyen szót nem ismer körülírja, hogy rájöjjek mit szeretne.
Én azt hiszem fél évig szopiztam és óvodában mesét olvastam a gyerekeknek (anyukám elmondása szerint).
3 éves szomszéd kisfiú is hamar tápszeres lett, alig-alig beszél és az is kicsit érthetetlen, nem mondatokban inkább csak szavakban.
Szóval nem tudom van-e összefüggés.
csak a saját kisfiamról tudok írni, akit nem tudtam szoptatni, tehát a kezdetektől cumisüvegből eszik.
másfél évesen már pár szavas mondatokban beszélt, 2 éves korára, pedig majdnem tökéletesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!