Honnan tudom, hogy 3 napos lázon estünk át, vagy esetleg skarlát? Mi a különbség?
Kedves 1. válaszadó! Azért annyira nem vagyok felelőtlen, hogy ne kérdezném meg először az orvost.
Felhívtam hétfőn, mert hétvégén volt a láz része, hétfőn meg a kiütés jött elő. Azt mondta, 3 napos láz, ne is vigyem, nincs teendő. De mi van, ha skarlát? A tünetek nagyon hasonlóak.
[link] ez a skarlát.
a 3 napos láz tényleg 3 napig tartó lázzal jár és után, mikor a láz elmúlt jönnek a kiütések. csak a törzsön (nekünk csak ott volt). nem hámlik le a talp, nem dörzspapír érzetű a bőr. Legalábbis nekünk ilyen nem volt a 3 napos láznál (roseola)
Nekünk mindkettő volt:) Mindkét gyerekkel.
A 3 napos láznál először láz van 3 napig:) (meglepő módon) aztán jönnek ki a kiütések és ennyi az egész.
A skarlátnál hirtelen magas láz, a torok határozottan fáj és piros apró pöttyös majd a nyelv málnanyelv szerű (középen sárgás szélén apró pöttyös) a pöttyök ezzel egy időben jönnek (nem várják meg a 3 napot).
És utána 2 héttel a lemezes hámlás tenyéren-talpon és tart vagy még 1-2 hétig (ez a hámlás persze ekkor már egyéb tünet nincs).
Érdekes mert nekem 2 gyerekemen másképp jöttek a tünetek, úgy értem a fiamnak kevésbé fájt a torka kívánta az innivalót, sok pöttye volt.
A lányom alig bírt inni, úgy fájt a nyelve-torka hogy a nyálát alig nyelte szegény és rajta kevesebb pötty volt.
Megkaptuk az antibiotikumot és 2 nap múlva sokkal jobban voltak.
Jobbulást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!