Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vennétek a 6 hónapos babátokna...

Vennétek a 6 hónapos babátoknak Adidas melegítőt?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 18:04
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Én értettem, és szerintem tök jól gondolkodsz :) Nekem a testvérem boltvezető egy cukrászdában, Budapest egyik leghíresebbjében. Minden torta tőlük van, de a kisfiam szülinapjára én magam sütöttem egy olyan tortát, amilyet megálmodtunk neki, nem lett sem szép, sem tökéletes, de ő még másnap is akart reggelizni :)
2012. jan. 18. 13:21
 32/41 anonim ***** válasza:
bocsi, kimaradt: másnap is ABBÓL akart reggelizni.
2012. jan. 18. 13:23
 33/41 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy valakit miért zavar az, ha egy válaszoló beleszövi az írásába az életét, akár még ha picit kérkedik is vele, hát, istenem, ettől még nem kell felfortyanni. Ő ilyen, minden ember más, unalmas is lenne, ha mindenki ugyanolyan stílusban írna.

Inkább legyetek elfogadóak a másik iránt, mindenki írjon a saját stílusában, ne hazudtolja meg önmagát.

Engem egy percig nem botránkoztatott meg, hogy leírta, vezető beosztásban dolgozik a férje, ill. hogy felelőtlenségnek tartja, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy nem tud neki új ruhát venni.

Ez az ő véleménye, másnak meg más. Ettől még nem kell kiakadni, meg utasítgatni, hogy változtasson a stílusán, vagy inkább le se írja ezeket. Itt szabadon lehet véleményt nyilvánítani, nem sértett meg senkit. Ha valaki mégis sértőnek érezte, akkor ott nála van valami hiba.

2012. jan. 18. 16:44
 34/41 anonim ***** válasza:

Pusztán én ledegradálónak éreztem azt, amit írt. De egyébként meg Neked nem kéne értetlenkedni kedves utolsó, ugyanis általában az a ritkább, ha valakit nem zavar a nagyképű kérkedés az anyagi javaival. Lehet hogy neked nem zavaró, e azért kisebbségbn vagy ezzel, a legtöbb embrnek a bicska kinílik a zsebében, amikor valaki egy kérdés kihasznál arra, hogy a saját anyagi jólétét mindenivel megoszthassa.

Nagyon dicséretes, hgy lyen toleráns vagy, de azért nem az a normális viselkedés amit a kérkedő válaszoló csinált. Legalábbis felnőtt embereknél nem, a gyerekek szoktak dicsekedni, hagyjuk meg nekik. Mindazonáltal valóban dicséretees, hogy ilyen nagy a tűrés küszöböd, ez jó adottság :)

2012. jan. 18. 18:57
 35/41 anonim ***** válasza:
59%

Csakhogy már az előtt le lettem pontozva mielőtt egy szót is ejtettem volna magamról.

Mindössze azért lettem lepontozva, mert tapasztalataim alapján egy új ruha és egy több alkalommal kimosott ruha között nagy kölönbség van. - Mivel nem osztottam a véleményeteket így egyből jött a minusz. Erre kedztem el magyarázni, hogy mi a mi álláspontunk ebben a kérdésben, és hogy milyen helyzetben vagyunk élettér szempontjából. Hogy igenis mi magunk és a körülöttünklevők is megkövetelik az odaillő viseletet. Mert tény, hogy máshogy öltözködik pl egy üzletasszony (utcára is!) mint a farmer lánya. (És ne volj légyszives ebből következtetést, ne vedd magadra, én nem vagyok üzletasszony és téged se gondollak a farmer lányának)

Biztosan rossz ember vagyok amiért én úgy tartom normálisnak, hogy boltban vesz az ember ruhát és nem mástól. A már nemhasznált rucikat pedig odaajándékozzuk a rászoruló árva gyerekeknek.

Egyébként nem hiszem, hogy ha valaki 10e ftért megvesz egy ruhát annak 2-3e ftért el kell adnia a megállhetésért. Ahelyett hogy segítene vele. Mégis rengetegen inkább ezt teszik. Pontosan azért mert úgyis van rá vevő...

Nem volt szükség dregradálni Téged. Megtetted te ezt saját magaddal a provokációdon keresztül.

(üdv. Egy plasztik-anyuci egy nyakkendős férjjel jelenleg még babydollban és köntösben a kávéja és reggelije mellől...-remélem ebből a sorból az iróniát szűritek le a kedves 20xmosott farmeres anyuka ,,poénjára" reagálva és nem megint a fellengzést fogjátok kiszűrni)

2012. jan. 19. 11:17
 36/41 anonim ***** válasza:
45%

"Biztosan rossz ember vagyok amiért én úgy tartom normálisnak, hogy boltban vesz az ember ruhát és nem mástól. A már nemhasznált rucikat pedig odaajándékozzuk a rászoruló árva gyerekeknek. "

Hihetetlen vagy, komolyan, Ez a mondat is eléggé gusztustalanra sikeredett. Ehhez már tényleg nem tudok hozzáfűzni semmit, szerintem ahelyett, hogy kimosnád magad, egyre negatívabb lesz rólad itt a vélemény.

Oké, tudjuk még mindig, nyakkendős férj, csinike anyucika plasztikkal és babydollban délben, csinike tükörmániás gyerek, és még megspékelted azzal, hogy az a normális, aki nem vesz használt ruhát, mert az az árvagyerekeknek való. Még valami, amivel egyre kisebbre zsugorodsz?

2012. jan. 19. 12:23
 37/41 anonim ***** válasza:
45%
Ja és még annyit, hogy szemben megy egyedül az árral, de észre sem veszi......egyetlen egy ember védte meg, ő is csak azért, mert hihetetlenül toleráns az emberi butasághoz. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de ilyen kérkedő stílust én még nem tapasztaltam itt.
2012. jan. 19. 12:25
 38/41 anonim ***** válasza:

Figyeljetek! Támogatni kell a gazdaságot! Ha senki nem vesz új ruhát, bezárhatnak a ruhagyárak, aztán mehet mindenki az utcára. Ezt akarjátok?

Menjetek szépen, és vegyetek új ruhát!

2012. jan. 19. 14:55
 39/41 anonim ***** válasza:

Írt itt valaki olyat, hogy SOHA nem vesz új ruhát a gyerekének? Most nincs időm visszaolvasni, de ilyesmire nem emlékszem.

Csupán arról volt szó, hogy sokan szeretik a szép és minőségi ruhákat, de irreálisan drágának és rossznak tartják az ár/érték arányukat.

Éppen ezért inkább megveszik a jó minőséget használtan, amit még utána is sokáig tudnak használni, mint hogy vegyenek valami új gagyi sz.rt, mint pl. kínai cuccot.

Emellett gondolom a legtöbben úgy vannak, hogy ha találnak elfogadható árú új ruhát, akkor azt is megveszik.

Muszáj olyan nagy szakadéknak lenni a 2 dolog között?

Személy szerint engem egy 1x mosott minőségi holmi jobban vonz, mint egy ócska, gagyi cucc. Azért ezt a 2 dolgot állítom szembe egymással, mert tapasztalataim alapján kb. 1 árban mozognak.

Emellett rendszeresen járom a ruhaüzleteket és ha jó áron találok gyerekruhát, akkor megveszem.

Tehát nem miattam fognak becsődölni a ruhagyárak :))))

2012. jan. 19. 15:25
 40/41 anonim ***** válasza:

Jézusom! MINDEN MONDATOM UTÁN ODA KÉNE TENNEM MIT NE VEGYÉL MAGADRA??? NEKED ÜLDÖZÉSIMÁNIÁD VAN BASSZUS!!! KOMOLYAN MONDOM!!! Nem érdekel hogy miben öltözteted a gyerekedet! Fejezzük be ezt a dolgot, mert úgy látom neked minden egyes mondatommal kapcsolatban az a meggyőződésed, hogy én valamilyen hátsószándékkal írom le.

Azt írtam, hogy ők szorulnak rá és nem azt, hogy a te gyereked!

És elegem van abból, hogy ha leírom, hogy nem veszek használt ruhát, mert egyszerűen nincs szükségünk rá, hogy ne újjat vegyünk akkor egyből azt hozod ki, hogy mert én azt írom, hogy nektek erre van szükségetek. Nem állítottam ilyet egyszer sem! Hiába próbálom megmagyarázni, hogy a leírtak alapján az életvitelünk sem egyforma és ez alapján más az értékrendünk. Te ebben is azt érzed, hogy én téged lebecsmérellek és sétegeni akarlak. Ha te nem vagy boldog az életeddel és úgy érzed, hogy én kérkedek mert szerinted nekem a jobb akkor irígységből ne engem fárassz légyszives. Ha viszont maximálisan megvagy elégedve azzal ahogyan élsz és nem érzed úgy, hogy jobb lenne bárki másnak akkor minek akarod magadravenni azt amit elvileg nem úgy ítélsz meg???

Le merem fogadni, hogy magyartanár lehetsz aki a bugyuta versek minden soraiban meglátja a költő lelki vívódását. A kérdező írt ki kérdést. Nem én szorulok segítségre. A te jellemfejlesztői tréningedre meg még úgysem. Viszont ajánlom figyelmedbe az önbizalomfejlesztő tréninget, mert nagy kisebbségi komplexussal küszködhetsz ha te ennyire magadraveszel mindent.

Én nem nézem meg az emberek holmiait amikor az utcán megyek és nem ítélem el őket a megjelenésük miatt. Mivel viszont tudom, hogy sokan ezt megteszik (és álltalában azok akik nem tehetnek meg bizonyos dolgokat-TAPASZTALAT!!!) így én rosszúl érezném magamat egy nem a stílusomnak megfelelő öltözékben. A gyerekemet is e szerint öltözettem és a saját izlésem miatt.

Mondtam egy szóval is, hogy ,,fúj az undorító stb"? nem! te meg egyből leundorítóztad azt, hogy én odafigyelek a megjelenésre. Én A SAJÁTOMÉRA. SENKI MÁS RUHÁJÁT NEM NÉZEGETEM (hacsak nem valami olyan ruha tűnik fel semmiből amibe beleszeretek és én is olyat szeretnék) MÁS GYEREKÉNEK PEDIG PLÁNE NEM. Az pedig, hogy egy gyerek fennhordja-e majd az orrát vagy sem az nem emiatt hanem a nevelése miatt lesz. Ismerek nagyon nagyon szegény beképzelt kisgyereket és nagyon nagyon gazdag szerényt is. Nem a pénz vagy a ruha fogja meghatározni. Vagy esetlegesen az, hogy neki milyen torta fog jobban tetszeni. Soha nem hisztiztem ki hogy milyen tortát szeretnék, soha még csak nem is én választottam ki a gyerekruháimat. Kamaszkoromban is többnyire anyukám vitt el vásárolni és 85%-ban ő választotta ki vagy akár nélkülem vette meg a ruháimat mindig. Soha nem követeltem, soha nem kértem. Hozzá voltam szokva hogy van és ami volt attól nem kellett más. Soha nem kérkedtem vele az ismokában. Ha nekem új telefonom volt akkor szinte sosem nálam volt, mert kölcsönadtam mindenkinek játszani, mert elkérték. Vigyáztam a holmiaimra és nem azért mert nem tudtuk volna megvenni, hanem mert én azt a neveltetést kaptam, hogy egy lány ,,hölgyként" viselkedjen. Rendetraktam magam után és miután kinőttem és feldolgoztam, hogy a barbiebabáknak hiába vágom le a hajukat az nem nő vissza...ezután nagy becsben tartottam az összeset név szerint mindet. Amellett hogy jó tanuló voltam rengeteg barátom volt akiknek én írtam meg a házijukat vagy rólam másolták le.

Ezt nem sikertörténetként írtam le hanem pusztán cáfolatként arra, hogy elkényeztetettek lesznek azokból a gyerekekből akik mindent megkapnak.

jajj mivel minden sorhoz megjegyzést kell fűzzek: nem, nem azt mondom, hogy te nem kaptál meg mindent. MINDEN ROSSZINDULATTÓL MENTES!!!

És nem, nem igaz, hogy anyagiakkal pótolták volna a szüleim a szeretetüket, mert rengeteg közös családi programunk volt és van a mai napig (pedig felnőtt fejjel gyerekemmel és férjemel együtt fogjuk a nagyikat és a még köztünk levő dédiket és együtt megyünk). Minden hétvégét együtt töltjük. Csak a filmekben és 1-2 extrém esetben van az, hogy annyira hajt a család, hogy nincs idejük egymásra.

KEDVES NÉZŐIM! TÁJÉKOZTATOM ÖNÖKET, HOGY A FENT LEÍRT HOZZÁSZÓLÁSOM SEMMIFÉLE DEGRADÁLCIÓT NEMRE, KORRA ÉS ANYAGI HELYZETRE VALÓ TAKINTETTEL NEM TARTALMAZOTT!!! NEM VOLT CÉL BECSMÉRELNI SENKI NEVELÉSI MÓDSZERÉT.

2012. jan. 20. 09:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!