Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vennétek a 6 hónapos babátokna...

Vennétek a 6 hónapos babátoknak Adidas melegítőt?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 18:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem az éredkel, hogy LÁTSZIK-e, hogy használt. Persze az is érdekel, de engem emellett az is, hogy TUDOM, HOGY AZ. Nem a külsőségeknek élek, nem érdekel hogy az idegenek nem tudják hogy túrtam a ruhát amit a gyerekre adtam. Engem, saját magamat zavar a tudat, én ezért veszek mindig újat. De ez egyéni döntés. Én pl. magamnak sem veszem meg más levetett és beadott ruháját, a gyereknek sem fogom csak azért, mert ő még kicsi..
2012. jan. 17. 16:41
 22/41 anonim ***** válasza:
20%
Kösz, hogy lepontoztátok amikor írtam, hogy számomra egy használt ruha nem olyan szép mint újkorában. Mondhattam volna kacifántosabban is, de direkt nem szerettem volna senkit sem megbántani. Van akinek van arra igénye, hogy szép új ruhákat vegyen a gyereknek mert imádja úgy öltöztetni a gyerekét mint kislány korában a barbiebabákat. Én ez a aktegória vagyok. Én már mondjuk egy 10 alkalom után nem szívesen adom rá azt a ruhát ha addig nem is nőné ki. Egyébként is midig beleszeretek valami újba és engem zavarna ha nem válaszhatnék méretet meg ilyesmi. Szóval annyi ruhája van, hogy mire az összeset ráadnám jó ha egy ruha maximum 10x rákerül. tapasztalatból mondom, hogy ezután mosás után a ruha alakja soknál megváltozik (anyag függő). De nem azért mert a márkás ruhának rossz az anyagminősége hanem mert van olyan textília ami egyszerűen így viselkedik ha rajta van a pipa ha nem. Akinek van türelme a méretben keresgélni hazsnált ruhát annak úgy jó, nekem akinek erre se türelmem se szükségem így a jó. Sokan vannak akik drágálják ezeket a ruhákat. Én úgy ítélem meg, hogy nem drágák. Amikor gyerekvállalást terveztem pontosan nagyon jól tudtam mi mennyibe fog kerülni és éppen ezért jött akkor a gyerkőc amikor már mindenünk megvolt és csak ő hiányzott. Én is szeretem magamon a szép ruhákat a magassarkút stb... bár rám még vár némi plasztika mert szülés után 1 évvel lehet leghamarabb (amit a terhesség eltorzított). Nekünk fontos a megjelenés. Magabiztonságot ad egy embernek ha jól érzi magát amibe öltözik, ha úgy érzi számára elfogadható a kiállása. Szeretek én is amellett hoyg anya vagyok nőnek lenni és tudom, hogy párom is büszke amikor miattam (vagy miattunk) dícséri valamelyik haverja akinek bemutat. Szeretem a gyerekemet öltöztetni, örömmel tölt el, hogy milyen édesen áll neki minden. Törekszek is arra, hogy minél édibb legyen. Viszont hiába lehet bármilyen méregdrága. Ha valami csúnya kötött rongy nem fogom csak azért megvenni mert márkás és drága. Fontos, hogy szép legyen. Szokja meg azt ő is, hogy csinosnak jó lenni. Felöltözés után mindig a tükörben mosolygunk és mondom neki milyen kis csini:) A türköt amúgy is imádja:)
2012. jan. 17. 17:44
 23/41 anonim ***** válasza:
62%
Nem hiszem hogy bárki azért pontozott le, hanem max azért, mert (mint itt is) túlontúl sokat ragoztad hogy milyen jó a helyzetetek, meg milyen csinin öltözöl és a gyereke is, és általában az emberek azt úgy ítélik meg, mint a kérkedést. Lehet, hogy nem azért ragozod ennyit hogy kérkedj, de mivel nem ismerünk, nem tudhatjuk......bár én nem pontoztalak le, részint mert én is utálom a használt cuccokat, tehát nagyvonalakban egyetértünk, de ha elfogadsz egy tanácsot, ne ragozd ennyire hogy mi mindened megvan és mennyire imdádod a drága ruhákat.
2012. jan. 17. 18:29
 24/41 anonim ***** válasza:
58%

itt túlragoztem?:

Szerintem annyira nem durván drágák. Használtan nem szeretek ruhákat venni, mert annyira felbosszant, hogy keresek egy fajtát amit megálmodtam és nincs a méretében... Meg az már nem olyan új, hogy tudjam semmi baja nincs. Nyilván nem leszakadt cipzárról van szó, de egy használt ruhácska és egy vadi új között van különbség. A mosás után néhány alkalommal megváltozik. De legalább arra a néhány alkalommal te láttad új korában is a szép ruhát. Meg nekem megnyugtatás így hogy eredeti is. Cipőt végképp nem vennék használtan, mert azokon mégjobban látszik. A babák meg úgyis kinövik mire látható az elhazsnálódása. Most lehet szidni, de én ha már egy ruha nem úgy áll rajta mint mikor megvettem már nem adom rá többet. Ha drágállod és azért nem akarod megvenni vedd meg és ha kinövi eladhatod. Van akik mint látod szívesen megveszik a használt holmikat és igaz, hogy nem fog tönkremenni miután ti kinövitek, nyugodtan továbbadhatod.

ezt pontozták le és nem értem miért. én se pontozom le azt aki megveszi őket. szíve joga. sőt annak se támadok neki akinek nincs pénze rá amiért a semmire szült gyereket. ezért írtam az utolsót ilyen részletesen. hogy ha le is pontoznak nálunk ez sosem volt kérdés.

2012. jan. 17. 18:54
 25/41 anonim ***** válasza:

A 22-es válaszod alapján ne csodálkozz, kedves 63%-os!

Csak tudnám, hogy hogy jön a te tökéletes külsőd a babaruhás témához, de mindegy.

Kicsit fogd vissza magad és ne kérkedj ennyire, hogy nektek mennyi mindenetek van és máris szimpatikusabb leszel.

Valószínűleg nem tudod, ezért elmondom, hogy attól, hogy valaki nem a Zarából tölti fel 1/4 évente a gyerek ruhatárát, hanem esetleg használt ruhát IS vesz neki, még nem egy földönfutó, aki a semmire vállalt gyereket. És az ilyen ember nem ítéli el azt, aki csakis a legdrágább új ruhákat veszi meg a gyerekének, csupán feleslegesnek tartja. Viszont a te írásodból süt az ítélkezés, miszerint milyen dolog már az, hogy valaki nem készül fel arra, hogy a gyerekének csakis méregdrága holmikat vegyen, amiket aztán 10 használat után lecserél... És miből gondolod, hogy az, aki nem a Zarából öltözik, az már egy igénytelen trampli, aki nem ad a külsejére és ezért a férje sem büszke rá????

Bocsi, de eszméletlen hülyeségeket írtál és nagyon sajnálom a kedves férjedet, hogy ilyen felszínes a felesége, de persze legjobban a gyerekeidet, mert ezt neveled beléjük... És persze az ilyen gyerekekből lesznek az olyanok, akik már az oviban is csúfolják a többi gyereket, akik esetleg kevésbé jómódúak, mint ők... Gratulálok!

Bocsi az off-ért, de muszáj volt kiírnom magamból, mert már tegnap óta motoszkált bennem! :)

2012. jan. 18. 07:15
 26/41 anonim ***** válasza:

Jaj, az előbb még 63%-os voltál, de nem csodálom, hogy már csak 60 vagy...

Na nem mintha számítana, mert egy nagy baromság az egész...

2012. jan. 18. 07:17
 27/41 anonim ***** válasza:
54%

Ha figyelnél a 21-es hozzászólásomat azután írtam miután lepontozták azt, ahol a kérdezőnek írtam véleményt. Ebben beleírtam, hogy ha új ruhát akar venni hát vegye meg. És hogy én személy szerint az újruhák pártján állok, mert én úgy tapasztaltam, hogy jobbak. Ezután lepontoztak amiért én a használt ruhákat nem eszményítettem.

Felhúztam magamat és leírtam, hogy nálunk igen is fontos a külső. De nem más emberek miatt. Hanem mert így érezzük jól magunkat. És hogy úgy vélem, hogy minden embernek fontos a maga külseje, mert magabiztosságot ad és ez pedig egy pozitív kisugárzást. Annak ellenére, hogy nőként is adok magamra nem vagyok felszines ember. Egy hozzászólásból pedig légyszíves ne vonj messzitávú következtetéseket. Én nem ítélem el azt aki nem öltözik a legújabb divat szerint. Nekem nem az a fontos, hogy máson mi van. Hanem hogy rajtunk. Párom nem is öltözhet akárhogyan. Tudod van az az értelmiségi réteg amikor egy vezető pozícióban igen is számít az, hogy öltöny&nyakkendő vagy farmergatyában jelensz meg bárhogyan nem előírás. Egy komoly emberen a viselete is az. Én a lányomat azért öltöztetem szépen, mert szeretem ezt a babás korszakot. Imádok rajta megnézni minden új holmit.Tudom jól, hogy pik-pakk nagyobb lesz és már nem babaként lesz cuki. Kihazsnálom ezt a kis időt és babázok vele ezerrel. Mit jelent számodra, hogy felszines egy ember? és miért Sajnálod a férjemet?

MUgyan úgy mosok főzök takarítok és szeretgetem a gyerekemet. Rengeteget foglalkozok vele a férjemmel együtt és családként működünk akiknek minden tagja szerelmes a többibe. Én szeretem ha a párom nőnek tart én pedig maximálisan őt egy igen vonzó férfinak.

Szeretjük egymást és ha bár a munka és a család sok időt elvesz van néhány igen jó barátunk is. A skála pedig köztöttük habár igen széleskörű inkább segítünk ha tudunk és elfogadják minthogy elítéljünk bárkit is.

Ez az egész pedig onnan jött, hogy úgy öltöztetem a gyereket ahogyan magunkat is. Annyi különbséggel hogy én nem öltözök át egy nap többször mert nem hányom le magamat és nem nyálazom össze...

A gyerekemet pedig nem arra fogom tanítani, hogy mást nézzen le mert ,,hogy néz már ki", hanem hogy önmagára legyen igényes. Legyen mindig szép a haja, legyen ápolt a foga, legyen ápolt a bőre.

Egyébként annak is megvan az oka, hogy ez így kialakult, mert ha a férjem munkatársaival összefutunk valahol igen is a hátunk mögött összesúgnának, hogy ,,láttad a főnökék hogy néztek ki?" Itthon nyilván leveszi a zakót és a nyakkendőt és utcára sem ezt hordja. De kék farmerben ember fia még nem láthatta! Szóval nem kell sajnálni őt miattam, mert igényli ő is mint saját maga tetszésére mint pedig a szociális helyzete révén.

Szerintem pedig pusztán azzal, hogy hogyan öltözteted fel a gyermekedet nem lesz belőle egy pökhendi arisztokrata. Én úgy gondolom, hogy ha mindenkinek meg lenne mindene nem az lenne a kérdés, hogy valaki miért van új ruhában. Gáznak érzem, hogy egy ilyen fórumon ez a ciki.

Próbáltam már rengeteg féle képpen megmagyarázni, hogy nálunk ez hogyan is működik. Valóban ismerek olyan családokat akiknél nem is kérdés, hogy új ruha, mert nincs miból. Ilyenkor a gerekeket sajnálom és igen, ILYENKOR ELÍTÉLEM A SZÜLŐKET bármennyire is ,,felszines" vagyok. Nem a ruha miatt. hanem mert Szegény gyerekeknek még szalámis kenyér is luxus.

Viszont ha a kérdezőben felmerült az a kérdést, hogy megvegye-e az azt jelenti, hogy van rá pénze csak valamiért hezitál. Erre fény nem derült, hogy miért. Én annyit tanácsoltam neki, hogyha azonon mérlegel, hogy megéri-e neki mert ha 2 hónapig ráadhatja úgy igen viszont ha csak 1-2 hét akkor nem szívesen, akkor vegye meg és ha kinövi még mindig eladhatja. Mert a kommentelők alapján is látszik, hogy van aki megvenné.

Hogy a semmire vállalt.e gyereket az, akinek problémát jelent új ruhát megvenni vagy sem... Egy fejlett külföldi országban kinevetnének és gusztustalannak tartanák azt, hogy más összefosott-hányt-pisilt kisbabaruháját adod a saját gyerekedre. Én tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon más a szitu, így tudom, hogy ez itt nem megvetendő. De nem értem miért kéne úgy csinálni mintha ez lenne a normális és nem pedig az hogy a boltból veszed meg a neked tetszőt.

Nem fogom visszaolvasni az erre érkező kommentet, nem kell fárasztani magát a kötekedőknek. Nálunk ez az elfogadott és nálatok pedig más.

De tudod mi az érdekes?

Sokkal több olyan van aki nem teheti meg hogy drága holmikat vegyen és amikor meglát egy jó kocsit vagy egy gyönyörű ruhát egyből mit mond? ,,nah a burzsuj köcsög már megint mit vezet meg mit hord!" Hidd el, hogy egy vagyonosabb ember pedig pont tenni fog arra, hogy te pedig mackónaciban vagy-e vagy sem. felszinesség?...pff...

2012. jan. 18. 09:14
 28/41 anonim ***** válasza:

"Párom nem is öltözhet akárhogyan. Tudod van az az értelmiségi réteg amikor egy vezető pozícióban igen is számít az, hogy öltöny&nyakkendő"

Ne haragudj, de még a kérkedés elleni védekezésedben is kérkedsz :)) Most megint arról szólt a mondanivalód egy része, hogy a férjed főnök és ti tökre gazdagok vagytok és sok a barátotok és szipiszupi életet éltek.

Oké, tudjuk, köszönjük, a férjed vezető, te csini vagy, a gyerek is csini, sok a barát, a fizu. A kövi hsz-ben légyszi meg ne azt kezdd el írni hogy a házatok milyen rohadt nagy, persze gondosan becsempészve a sorok közé, mert akkor pláne nem lesz hiteles hogy te nem is akartál kérkedni.

És ez nem irigység, itt sokan megtehetik ugyanazt amit ti, csak nem írják ki mindenkinek. Én pl. ebben a témakörben most írom le először, hogy nálunk nem csak a férjem, de én is vezető munakörben dolgozom (illetve gyed előtt dolgoztam abban), mégsem dobálózom vele, csak most Neked, mielőtt az irigységre fognád, amiért megkértelek, hagyd abba az életetek elemzését, nem érdekelt senkit, nem ez volt a kérdés.

2012. jan. 18. 11:51
 29/41 anonim ***** válasza:

Nem fogok vitatkozni (bár egyébként kulturált formában nagyon szeretek véleményt cserélni) és nem kötekedésnek szántam és szánom a hozzászólásaimat.

Örülök, hogy nem vagyunk egyformák és tiszteletben tartom a másik véleményét és az esetleges másságát.

Ez az oldal is azért van többek között, hogy megtudjuk, mások hogyan gondolnak dolgokat. Jártam már úgy, hogy egy nem általam feltett kérdésre kapott válaszok megváltoztatták a nézőpontomat. És nem azért, mert megyek a birkák után, hanem mert rájöttem, hogy előtte rosszul gondoltam :)

De mind1, eltértem a tárgytól.

Szóval a lényeg, hogy örülünk neki, amiért nektek nincs anyagi gondotok és minden happy és perfect az életetekben, kívánom, hogy maradjon is így!

Csak annyit fűznék még hozzá, hogy az 5 éves középsős fiam ma megtalálta azt a matricát, amit a múlt héten kapott a szülinapjára az oviban és nagyon örült neki! Gondolom, ha mindig-mindent megkapna egyébként, mert megtehetjük-alapon, akkor 1 ilyen matricát észre sem venne, nemhogy örülne neki...

És ugyanez volt a tortájával is. Én sütöttem neki, de nem azért, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy 10ezeért rendeljünk neki. Amikor meglátta, iszonyúan örült neki és azt mondogatta, hogy ő pont ilyen tortát akart és hogy milyen jó, hogy én pont olyat sütöttem neki :) Pedig amúgy nem sikerült a legtutibban :)

Szóval kívánom neked, kedves 60%-os, hogy azért, mert megvan mindenetek és nincsenek anyagi problémáitok, még ne rugaszkodj el a földtől, mert a magasból nagyon nagyot lehet esni.

Minden jót kíván egy középosztálybeli, melós család farmerban járó, nem is mindig tökéletes külsejű nőtagja :)

2012. jan. 18. 13:01
 30/41 anonim ***** válasza:

Remélem érthető azért, hogy a matricás és tortás sztorival mire akartam utalni :)

Sajnos itt ugrál mellettem az említett fiatalúr (a használt pólójában, ami már vagy 20x ki lett mosva...), így az agyam sajnos nem 100%-os :)

2012. jan. 18. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!