Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden baba automatikusan jól...

Minden baba automatikusan jól érzi magát menetiránnyal szemben a babakocsiban?

Figyelt kérdés
6 hónapos a kislányom és eddig mindig velem szemben utazott,tehát menetiránnyal háttal.Szeretnénk neki venni egy sport babakocsit de azok amelyek tetszenek nem átfordítható tolókarosak és csak menetirányba lehet ültetni a babát.Ez nem fogja zavarni a kislányomat?
2012. jan. 13. 15:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pár napja én is hasonlót kérdeztem :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. jan. 15. 12:25
 12/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!Tényleg erre a dologra irányul a kérdésed!Köszi,hogy belinkelted és el tudtam olvasni a kérdésedre érkezett válaszokat!

Egyébként nem teljesen értek azzal egyet,hogy lelki fejlődésnek árt ha menetiránnyal szemben toljuk a babát.Mi sokat foglalkozunk a kislányunkkal és szerintem nem okoz annyira nagy törést ha naponta 1 órát nézelődik sétáláskor./persze eddig még nem is próbáltuk/

Vagy miért ilyen babakocsikat gyártanak ha ezek annyira károsak?

2012. jan. 15. 12:58
 13/19 anonim ***** válasza:
Két friss tanulmány eredményei is azt bizonyítják, hogy a babakocsiban eltöltött, gyakran hosszú órák alatt a kicsik magányosabbak, mint azt eddig hittük, és nem kapják meg azt a visszajelzést a külvilágról, amire szükségük lenne. Bár figyelik az utca eseményeit, nem tudják megfigyelni szüleik reakcióit, és így nem tudnak azokból tanulni. Körülbelül 2-3 éves korig a gyerekek szeme megállás nélkül visszatérne a szülők arcára, amikor az lehetséges, gyakran percenként többször is, hogy a szülő arcából és testjeleiből eldöntsék mi veszélyes, biztonságos, érdekes, vicces, vagy fenyegető. Amikor ez nem lehetséges, az nem csak a közérzetüket befolyásolja kedvezőtlenül, de a nyelvi és érzelmi fejlődésüket is.
2012. jan. 15. 13:31
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen ezt már régebben is és most is olvastam és biztos vagyok benne hogy igaz,de akkor miért van az hogy egyes babák csak menetiránnyal szemben hajlandóak utazni máshogy hisztiznek?
2012. jan. 15. 13:34
 15/19 anonim ***** válasza:
12:25-ös vagyok. A mai világba egyátalán van olyan tárgy, játék,stb. amiről még nincsennek kutatàsok, hogy hátrányos a gyerek testi,érzelmi fejlődésének...?:-) Hiába van velem szemben a gyerek, és látja a reakcióimat, hogyha fogalma sincs, hogy mi történik, mert ugyebár az mögötte van... Továbbra is úgy gondolom, nem egy 1-2 órás séta alatt lesz magányos a gyerek... Szerintem azért mindenki odahajol a gyerekéhez, és ha valami érdekes dolog történik a séta közbe "megbeszélik" a látottakat... Legalábbis én nem néma csendben sétálok a fiammal, hiába van a menetiránnyal szemben... :-)
2012. jan. 15. 15:51
 16/19 A kérdező kommentje:
Maximálisan egyetértek veled utolsó Válaszoló!
2012. jan. 15. 17:35
 17/19 Disi ***** válasza:
Az én babóm nagyon édes volt, mikor először beleraktam a sportkocsiba, mindig felnézett rám hátra, hogy ott vagyok-e. Én is már 3 hósan is beleraktam, mert a hordozóban egyfolytában húzta előre magát (nyakból) és nem szerettem, hogy görnyedten ül. A sportkocsit majdnem vízszintesig le lehet nyitni. Már 6 és fél hós, most már főleg ezt használjuk, mert a hordozó szűk neki a téli ruhákban, de elvan benne. Persze ez baba függő, de nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy sérül a gyerkőc ha nem lát. Én is sokszor odalépek mellé, a kupolát is le szoktam hajtani, ha akar ő is meg tud keresni. Szoktam én is neki magyarázni, de még nem érti, hogy anya mit mutogat neki...Arról nem beszélve, hogy azonnal nem fogsz rájönni, hogy működik-e, mert neki is furcsa lesz és persze, hogy tiltakozik, de lehet utána megszereti, ha megszokja. Ősszel amíg jó idő volt sokat kengurúztunk (egyfolytában, a babakocsit elő sem vettem), hát hadd ne mondjam milyen volt az első hetünk, mikor vissza raktam a babakocsiba...
2012. jan. 15. 22:13
 18/19 anonim ***** válasza:

1 éves a fiam, tegnap megfordítottam a tolókart, menetiránnyal szemben utazott. Kb 2 percig, mert iszonyatos tiltakozásba kezdett, amikor elléptem előle, tolni kezdtem, és nem látott. Vissza is fordítottam. Ő ilyen, szeret nézelődni is, de néha elszundít a babakocsiban, és előtte hosszú percekig rajtam pihenteti a szemeit.:)

Anno a lányom ilyen idősen már rég menetiránnyal szemben kocsizott, ő más típus ezek szerint.

2012. jan. 16. 17:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi Nektek!A mostani kocsink átfordítható csak iszonyat nehéz vele úgy közlekedni a fix kerekei miatt de kipróbáltam,hogy menetiránnyal szembe tolom a kislányomat és nem foglalkozott vele,bedobta a szunyát!:)
2012. jan. 16. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!