Minden baba automatikusan jól érzi magát menetiránnyal
szemben a babakocsiban?
2012. jan. 15. 12:25
12/19 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!Tényleg erre a dologra irányul a kérdésed!Köszi,hogy belinkelted és el tudtam olvasni a kérdésedre érkezett válaszokat!
Egyébként nem teljesen értek azzal egyet,hogy lelki fejlődésnek árt ha menetiránnyal szemben toljuk a babát.Mi sokat foglalkozunk a kislányunkkal és szerintem nem okoz annyira nagy törést ha naponta 1 órát nézelődik sétáláskor./persze eddig még nem is próbáltuk/
Vagy miért ilyen babakocsikat gyártanak ha ezek annyira károsak?
Két friss tanulmány eredményei is azt bizonyítják, hogy a babakocsiban eltöltött, gyakran hosszú órák alatt a kicsik magányosabbak, mint azt eddig hittük, és nem kapják meg azt a visszajelzést a külvilágról, amire szükségük lenne. Bár figyelik az utca eseményeit, nem tudják megfigyelni szüleik reakcióit, és így nem tudnak azokból tanulni. Körülbelül 2-3 éves korig a gyerekek szeme megállás nélkül visszatérne a szülők arcára, amikor az lehetséges, gyakran percenként többször is, hogy a szülő arcából és testjeleiből eldöntsék mi veszélyes, biztonságos, érdekes, vicces, vagy fenyegető. Amikor ez nem lehetséges, az nem csak a közérzetüket befolyásolja kedvezőtlenül, de a nyelvi és érzelmi fejlődésüket is.
2012. jan. 15. 13:31
14/19 A kérdező kommentje:
Igen ezt már régebben is és most is olvastam és biztos vagyok benne hogy igaz,de akkor miért van az hogy egyes babák csak menetiránnyal szemben hajlandóak utazni máshogy hisztiznek?
12:25-ös vagyok. A mai világba egyátalán van olyan tárgy, játék,stb. amiről még nincsennek kutatàsok, hogy hátrányos a gyerek testi,érzelmi fejlődésének...?:-) Hiába van velem szemben a gyerek, és látja a reakcióimat, hogyha fogalma sincs, hogy mi történik, mert ugyebár az mögötte van... Továbbra is úgy gondolom, nem egy 1-2 órás séta alatt lesz magányos a gyerek... Szerintem azért mindenki odahajol a gyerekéhez, és ha valami érdekes dolog történik a séta közbe "megbeszélik" a látottakat... Legalábbis én nem néma csendben sétálok a fiammal, hiába van a menetiránnyal szemben... :-)
2012. jan. 15. 15:51
16/19 A kérdező kommentje:
Maximálisan egyetértek veled utolsó Válaszoló!
Az én babóm nagyon édes volt, mikor először beleraktam a sportkocsiba, mindig felnézett rám hátra, hogy ott vagyok-e. Én is már 3 hósan is beleraktam, mert a hordozóban egyfolytában húzta előre magát (nyakból) és nem szerettem, hogy görnyedten ül. A sportkocsit majdnem vízszintesig le lehet nyitni. Már 6 és fél hós, most már főleg ezt használjuk, mert a hordozó szűk neki a téli ruhákban, de elvan benne. Persze ez baba függő, de nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy sérül a gyerkőc ha nem lát. Én is sokszor odalépek mellé, a kupolát is le szoktam hajtani, ha akar ő is meg tud keresni. Szoktam én is neki magyarázni, de még nem érti, hogy anya mit mutogat neki...Arról nem beszélve, hogy azonnal nem fogsz rájönni, hogy működik-e, mert neki is furcsa lesz és persze, hogy tiltakozik, de lehet utána megszereti, ha megszokja. Ősszel amíg jó idő volt sokat kengurúztunk (egyfolytában, a babakocsit elő sem vettem), hát hadd ne mondjam milyen volt az első hetünk, mikor vissza raktam a babakocsiba...
2012. jan. 15. 22:13
1 éves a fiam, tegnap megfordítottam a tolókart, menetiránnyal szemben utazott. Kb 2 percig, mert iszonyatos tiltakozásba kezdett, amikor elléptem előle, tolni kezdtem, és nem látott. Vissza is fordítottam. Ő ilyen, szeret nézelődni is, de néha elszundít a babakocsiban, és előtte hosszú percekig rajtam pihenteti a szemeit.:)
Anno a lányom ilyen idősen már rég menetiránnyal szemben kocsizott, ő más típus ezek szerint.
2012. jan. 16. 17:05
19/19 A kérdező kommentje:
Köszi Nektek!A mostani kocsink átfordítható csak iszonyat nehéz vele úgy közlekedni a fix kerekei miatt de kipróbáltam,hogy menetiránnyal szembe tolom a kislányomat és nem foglalkozott vele,bedobta a szunyát!:)
Kapcsolódó kérdések: