Fura kérdés-frappáns válasz?
Milyen furcsa(vagy idegesítő) kérdést szoktak Neked feltenni babáddal kapcsolatban? És milyen jópofa válaszokat adsz ilyenkor?
Pl: nem rég találkoztam egy ismerősömmel akit 2-3 éve nem láttam és a babakocsiban alvó kisfiamra mutatva megkérdezte: a tiéd? Mire azt feleltem: nem, kölcsön vettem a szomszédtól.(elsőre el is hitte)
Én mosolygok az ilyen kérdéseken és századszor is válaszolok rájuk,kedvesen...
Túl rövid az élet az ilyen hülyeségeken idegeskedéshez:)
A nagycsaládosoknak ajánlottból párat kölcsönveszek :)
Harmadik babánkat várjuk, kedvenc kérdéseim a
"minek ennyi gyerek, bőven elég a kettő is"
- Neked igen, nekem nem.
- csak a pénz miatt vállaltuk be, tudod a családi adókedvezményből, meg a családi pótlékból leszünk milliomosok. (És volt, aki elhitte!)
- nem tehetek róla, rám néz a férjem és terhes leszek (egyébként ez pont igaz, a 3-ból, kettőnél védekeztünk...) A férjem verziója: nem tehetek róla, én csak belecsöppentem...
"Biztos azért vállaltok 3. babát, hogy legyen egy fiú"
- Igen, és ha véletlenül nem fiú, akkor majd elcserélem a kórházban.
"lány lesz vagy fiú?"
- Ember. Az, hogy mi van a lába között, részletkérdés.
- Majd eldönti, ha felnő
- nem szeretnénk tudni, legyen meglepetés. Na, ehhez nem tudnak nem hozzászólni az emberek. Egyik-másik teljesen felháborodik, hogy nem szeretnénk tudni és egyszerűen nem értik meg, hogy nekünk tök mindegy, hogy lány v. fiú ugyanúgy szeretjük.
Igen, a megunhatatlan : "mit tud már?" a pár hónapos baba.
Erre azt szoktam mondani, ha nem is frappánsan, hogy ír-olvas-számol, szanszkritról ógörögre fordít. Akkor mindig elkezdenek másról beszélni.:)
3,5 éves kisfiamtól a minap megkérdezte egy néni:
Tudsz már beszélni? A kicsi rávágja hogy nem, erre a néni mondja nekem, hogy egy ekkora gyereknek már kéne tudnia beszélni, tanítsam meg.
Van egy 8 hónapos lányom is. Már többször megkérdezték róla, hogy biztos hogy kislány? Mondom igen, tuti, nincs neki kukaca, miért? Mert annyira hasonlít egymásra a két gyerek. És ettől csak egyforma neműek lehetnek?
Ennek a kérdésnek épp az volt a lényege, hogy nevessünk egy jót.
Én nevettem. Aki meg most agyal ezen a kérdésen, és nem érti miért kérdezte a kérdező, annak üzenem, hogy nyugi, csak poénra akarta venni mindenki, nem kell "túlértelmezni".
Köszi lányok, én jókat mosolyogtam!
Amikor anyával sétálunk és megkérdezik, hogy kire hasonlít a gyerek, akkor ő mindig azt mondja, hogy saját magára :))
Én is sokszor válaszolok illemtudóan, mert egy idősebb ember úgysem értené, ha poénkodnék. De tényleg elgondolkoztam már jó párszor, hogy kinek mi köze ahhoz h szoptatok-e, de én még meg is magyarázom, h miért nem szopik, utólag meg rájövök h ezt miért is mondtam el...?
Ezért tényleg jó frappáns válaszokkal felkészülni :))
Mikor megszületett a kisfiam sokan megkérdezték, mikor toltuk babakocsiba, hogy az enyém-e? Hát mikor meguntam jött a válasz, hogy nem loptam.
Aztán amit utálok ez a "jó baba"? Persze van aki el is mondja, hogy hát a jó babát jobban szereti az ember. Na ezektől tudok csak igaznán falramászni.
És a kedvencem: megkérdezték, hogy hívják, mire válaszoltam, hogy Balázs, és már jött is a kérdés, hogy fiú?:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!