Fura kérdés-frappáns válasz?
Milyen furcsa(vagy idegesítő) kérdést szoktak Neked feltenni babáddal kapcsolatban? És milyen jópofa válaszokat adsz ilyenkor?
Pl: nem rég találkoztam egy ismerősömmel akit 2-3 éve nem láttam és a babakocsiban alvó kisfiamra mutatva megkérdezte: a tiéd? Mire azt feleltem: nem, kölcsön vettem a szomszédtól.(elsőre el is hitte)
Mi is kaptunk már rengeteg hülye kérdést, persze vannak a mindig ismétlődők (evés-alvás-mit tud-fiú vagy lány).
De nem értem, hogy ez miért idegesítő, hiszen a legtöbb kérdezőt a jó szándék vezérli, ezzel mutatja, hogy érdeklődik irántad, a gyerek iránt, szerintem sok anyukának rosszabbul esne, ha ezek az ismerősök csak átnéznének rajtuk és soha semmit nem kérdeznének.
Ti fordított esetben mégis mit kérdeznétek?
Hiszen egy kisgyereknek a napja még az evés, alvás és tanulás (mit tud már) körül forog.
Néni kérdezi: Fiú?
Mondom: Nem
Néni: Akkor lány? (na akkor már fogtam a fejem...)
Mondom: Tetszik tudni, majd ha nagy lesz eldönti.
nagycsaládosoknak:
Pár frappáns válasz idióta kérdésekre, pl.
(a gyerekeidre mutatva) Mind a tiéd?
1. Nem, kettő a postásé, azt meg nem tudom, hogy ő kié...
2. Nem. Néhányuk pár perccel ezelőtt kezdett el jönni utánunk. Igazán vicces, amikor ránézel a gyerekeidre, és aztán észreveszed, hogy egy NEM is a tiéd, csak jön utánad, s eddig észre sem vetted...
3. Nem néhányukat a gyártósorról emeltem le...
4. Húha, ezt a kérdést még sohasem hallottam!
5. Hát persze, hogy az enyémek. Gondolod poénból viszek 4 (helyettesítsd be a te számodat) gyereket magammal bevásárolni?
6. Igen, mind a miénk. 22 éve vagyunk házasok, de csak 11 gyerekünk van, hogy ezt megmutassuk. :)
Terveztek még gyerekeket?
1. Igen, mivel naaaaaagyon élvezzük a szexet!
2. Miért akarod tudni?
3. Hát, ma nem. :)
4. Ó, IGEN! Szeretnék nagyobb családot annál, mint amekkorát a kedvenc filmemben, az 'Enyém, tiéd, miénk'-ben láttam: már csak 15 gyerek kell, hogy lefölözzem a 19-üket.
5. Igen, én mindig csak még egyet szeretnék.
6. Hát, van egy 12 személyes kisbuszunk.
7. Nézz vissza 9 hónap múlva és akkor majd meglátod.
8. Egy ideje gondolkozom ezen, de talán te meg tudod nekem magyarázni: én mindig azt hittem, hogy azt kell tervezni, hogy NE LEGYEN gyerekünk.
9. Házasságkötésünk előtt két gyereket terveztünk, de nem tudtam, hogy a férjem nem tud számolni...
10. Az előző hatot sem terveztük, azt hiszem a következő hatot sem fogjuk.
Remélem, több gyereket nem terveztek!!
1. Ezt úgy érted, pont most, mikor végre megtaláltam azt, amiben igazán, nagyon jó vagyok, most mondod, hogy hagyjam abba?
2. Ezt Istennel beszéld meg... Rajta múlik.
3. Hát, a kisbuszunkban még van két szabad hely. :)
4. Hát jó. Akkor a következőt nem tervezzük. A meglepetés jó móka!
5. DE! Egészen addig meg sem állunk, ameddig az egyik csúnyára nem sikerül.
Nem tudod, hogy mitől lesznek??
1. Nem, kérlek avass be.
2. Dehogynem, hát te?
3. De, tudjuk, hogy mitől lesznek, és köszönjük szépen, nagyon kedveljük azt.
4. Ó, de, végre rájöttünk és azóta külön pohárban tartjuk a fogkeféinket!
5. Ó, de és szuper jó a szexuális életünk!
6. Hát vagy a víztől vagy a szextől, de egyikről sem szeretnék lemondani.
7. Élénk mosollyal, lelkesen mondd: "De és szeretjük csinálni!"
8. De tudom...hideg téli estéktől...
9. De, és abban nagyon jó vagyok...
El sem tudom képzelni, hogyan csinálod, én kettővel is alig bírok!
1. Hát, ha az én gyerekeim is olyanok lennének, mint a tieid, nekem sem lenne több!
2. Hát nekem sem tűnsz olyan alkatnak, aki kettőnél többel is elbírna...
3. Úgy csinálom, mint a legtöbb ember: ágyban, miután a gyerekek elaludtak. :D
4. Mindenkinek 24 órából áll a napja, azon múlik, hogy mire használod föl...
5. Sok-sok-sok türelemmel...
6. Bölcsen válogasd meg a csatáidat. Segít, hogyha szelektív a látásod és a hallásod.
7. Ne aggódd túl a kis dolgokat.
8. Ó, kényszerzubbonyok és bilincsek! :D
Igazából, ha én egy ismerőssel találkoznék akinek van gyereke nem jutna eszembe megkérdezni, hogy mit tud, szopik-e vagy átalussza az éjszakát. megnézném a babát, mondanám, hogy de aranyos és megkérdezném az ismerőstől, hogy hogy van. Vannak akik nagyon szeretnek beszélni a gyerekükről, ha ilyen akkor úgy is elkezd mesélni róla, ha meg nem akkor meg nem.
Nekem sincs jó kérdésem ismeretlen babásokhoz így inkább nem is kérdezek, mert bevallom őszintén nem érdekel, hogy mit tud, mennyit eszik, és hol alszik.
Engem a gyerekorvosunk akasztott ki az 1hónapos státuszvizsgálaton mert nagyot nőtt a babám születése óta. Kb 10perc alatt zajlott le ez a beszélgetés:
-Bla-bla-bla...Anyatejes?
-Igen!
-Bla-bla-bla... Biztos anyatejes?
-Persze!
-Bla-bla-bla... De tényleg csak anyatejes?
-Na jó nem, szteroidokkal tömöm otthon!
-Értem. Szóval anyatejes...
4. vagyok
Nálunk is volt ilyen orovos-anyatejes..
Szintén kérdezi,hogy
anyatejes a baba?
igen?
Biztos?
iggggggen
Anya anya tejes.
Akkor már feldühített: igen, az én saját anyatejemet kapja.
Válasz: ja, anyatejes.
És orvos....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!