Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babucik anyukái...

Ekcémás babucik anyukái segitenétek nekem egy ekcémás kérdésben?

Figyelt kérdés
légyszives osszátok meg velem mikor jött ki nálatok mitöl és mit tettetek ellen és mikor mult el ha elmult.náluk 4 hosan jött ki akkor elmentünk börgyogyáshoz "magán dokihoz"és irt ki krémeket amik azzonal eltüntette de most 6hosak vagyunk megint kezd elöjönni néla.Az arca a válla a háta már váladékozott neki akkor remélem nem jön neki elö annyira.amugy 5,20kg val született sensitiv moporral mosok nem hazsnálok öblitöt tápszert eszik plusz kajcsit de nagyon nem variálok azzal sem.a doki szerint öröklött mert van a családba ekcémás,meg hogy lehet a fogai miatt,betegség is kihozza stb.segitsetek nekem köszönöm
2012. jan. 10. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Mivel fürdeted őt?
2012. jan. 10. 23:25
 2/10 A kérdező kommentje:
jelenleg még a börgyógyász fürdetöjével,de a dokink azt mondta használhatjuk a gyogyszertárit is.
2012. jan. 10. 23:29
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi ekcémáig ugyan nem jutottunk el, de bepöttyösödött a gyerek néhány naposan a gyógyszertári fürdetúre meg olajra stb...

Gyerekorvos tanácsára a Babé termékeit vásároltam meg (sampon, hajlatra gél,tusfürdő, testápoló, arcápoló, popsikrém) azóta nem volt ilyen gondunk. Nem igen merném a gyógyszertárit se... Mivel nálunk tőlem örökölte picuri így először én magamnak a fülem mögé kenek fel mindent 2 napon keresztül többször is. Ha nekem nem jön ki akkor neki sem...ha meg igen....akkor vakarom a fülem mögét egy darabig....

2012. jan. 11. 00:29
 4/10 anonim válasza:
Először is a mosóport cseréld le gélre. Én olajat és tejet teszek a fürdővízbe és 2-3 percnél tovább nem hagyom a vízben! Mi most psorioderm kremet, testápolót, és fürdetőgélt kaptunk mintacsomagban a védőnőtől azt használom eddig nagyon jó nincs folt, nem viszket! A védőnő azt mondta h ez az összeállítás helyre hozza egy hét alatt , utána elég ha csak a megfelelően hidratálom! A Sanatopic- ot ajánlotta, van testápoló és folyékony szappan, de lehet fürdetőként is használni! Mindkettő elfogadható áron van 800-1200 között! A psorioderm ennél drágább de állítólag nincs nála jobb! Az ekcemás foltokra mit használsz??
2012. jan. 11. 00:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Kisfiamnak a tej okozta, mert sajnos tejfehérje allergiás, így amióta tejmentes diétán van, nincs ilyen gondunk (kopp-kopp-kopp).

Sajnos nagyon sok minden okozhatja, keress rá a google-ben. Érdemes egy próbát tenni és végigzongorázni a lehetőségeket, hátha kiderül és akkor azért kicsivel könnyebb kezelni.

Amúgy nekünk a sima gyógyszertári fürdető, testápoló és alkalomadtán a szteroidos krém teljesen bevált.

Most már ismét használok öblítőt is és sima mosószert, mert azokkal sincs gond.

2012. jan. 11. 05:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak 3 hónapos kora körül jött ki. Az egész teste tele volt, nagyon szenvedett szegény. Annyira viszketett neki hogy egész éjjel nem aludt, vörös volt az egész teste, véresre vakarta magát. Magán börgyógyászhoz mentünk. Kapott szteroidos krémet. Nagyon sok dolgot kipróbáltunk. Akkor szoptattam és nem ettem szinte semmit hátha az étel miatt van. Rengeteg pénzünk ráment, a legdrágább kenőcsöket írta fel a doki. A párom megelégelte és elmentünk a helyi gyerek sztk-s börgyógyászatra. Kaptunk gyógyszertári kutyult krémet, ami testápoló és egy másikat amivel gyulladt részeket kellett kenni(amiben szteroid sincs) és persze a gyógyszertári fürdető. Egy hét alatt rendbe jött a bőre. Én folyékony mosószert használok. Valaki írta a babe terméket, az is nagyon jó. Én azzal is fürdettem. A lényeg hogy minden este testápolózd hogy ne száradjon ki a bőre, még akkor is ha nincs semmi tünete. Most másfél éves a lányom és olyan durván azóta sem jött ki az ékcéma. Egyébként szerintem a hozzátáplálás is sokat segít majd.
2012. jan. 11. 06:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Le fognak szolni és te sem fogod megfoagadni, de ebben a legjobban az használ ha csak heti 1x fürdetetd.

èpp tegnap volt egy kérdés hogy a gyereknek annyira száraz a böre hogy hámlik mit csináljon az anyuka.

én elmondtam hogy itt a doki nekünk heti 1x fürdetést ajánlott és bejött.

de eerröl a magyar anyukák hallani sem akarnak, mert hát akkor megszolja valaki öket. habár a kutya észre sem venné.

2012. jan. 11. 07:02
 8/10 anonim válasza:

Mi 16 hónaposak vagyunk, 6 hónapos korától ekcémával küzdünk. Anyatejes mai napig, allergia vizsgálat nem mutatott ki semmit se. Elocomon krémet kentünk az elején, és a nyakán úgy elvékonyodott a bőr, hogy azt a mai napig nem tudjuk helyrehozni!

Mi sok krémet kipróbáltunk: Emolium, Babe, Halica, Dermalex, Perilla Krém, Psorioderm Szenzitív krém, ezek nem hogy javították volna az ekcémát, ha nem még rontottak a helyzeten. A Sanatopic , Avéne Trixera csak a száraz részre jó, de a foltokon nem javít semmit se.

Nagyon tudom ajánlani a Physiogel AI krémet/ testápolót nekünk nagyon bevált. Jó még az Oilatom krém ill. fürdető is. Ezekből lehet termék mintát kérni a gyógyszertárakban.

Most a foltokra Exxema Repair krémet használunk és testápolásra/ahol nincs folt/ Bioderma Atoderm krémet kenünk. /A Bioderma most akcióban 1+1 akcióban van ill. kupont is lehet igényelni hozzá a neten./ A nyakán ahol elvékonyodott a bőr csak a Physiogelt bírja, ha más krémet használok rögtön bevörösödik. Mosakodáshoz sima olíva olajat használunk.

2012. jan. 11. 08:43
 9/10 anonim válasza:
Az hogy egy héten egyszer fürödjön csak nem butaság, mert a csapviz szörnyű! De én ezt sajnos nem tudom betartani, mert az én kislányom szinte letépi magáról a ruhát fürdés időben, annyira igényli(18 hónapos). Neki a nap végére kezd el viszketni mindene és ha hiszitek ha nem a fürdés megnyugtatja a bőrét, persze utána rögtön kenem testapoloval, mert tudom hogy ez csak még jobban kiszárítja! Próbáld meg kitapasztalni hogy meddig nyugott a babád fürdés nélkül, de ha téged zavar a hiánya, nedves textilpelussal nyugodtan attörölheted az ártani nem árt! A lényeg az, hogy ne ázzon a bőre sokáig a kloros vízben! A párom még azt mondta nekem, hogy engedjem ki a fürdővízét 2-3 órával korábban, és mikor fürdetni akarom főzzek fel annyi vizet h elég meleg legyen! Így kiszáll a klor nagy része! Nekem bevált, egy próbát megér!
2012. jan. 11. 15:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Olajat én nem ajánlom. A kisbabák töbsége allergiás rá. Nekem is 2 napos korában vörös volt az egész gyerek és később pöttyös is. de kifejezetten a gyógyszertári napraforgóolajtól. Még arra is kiömlik, ha véletlenül rúzsos szájjal puszilom meg, Bár már miatta egyáltalán nem kenem még labelloval se. mert arra is kipöttyösödik a bőre.
2012. jan. 11. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!