Láz kérdésben segitenétek? Fontos
Gratulálok az egészséges kislányodhoz!
Enyém is három (a nagyobbik), de már nem tudnám megmondani hányszor volt beteg, sajnos kétszer kórházban is.
Nagyon jól csinálod, a Germicidet 6 óránként lehet adni (3 évesnek már egészet), és a köztes időkben, tehát 3 órányira a Germicidektől a Nurofent, így három óránként beadhatsz neki valamit, ha kell.
A 38,9 már "szép magas" láz, de még nem kell megijedni. 39,5, vagy afölött az gáz, de mivel nektek nem is kúszott fel annyira, nem lesz baj.
Jó, hogy lefekvés előtt beadtad neki, éjjel én nem ébreszteném lázmérés céljából, ha nagyon magas úgy is felébred és sír, akkor elég mérni, aztán mérlegelni hogy mit adsz be.
Ügyeletre is csak akkor vinném (hétvégén), ha van valami köhögés vagy kiütés stb. jelentkezne, egyébként hétfőn megnézetném az orvossal, valószínű, hogy addigra már jobban is lesz.
(Ne ijedj meg, hogy a már kevésbé lázas, lábadozó kis beteggel "fárasztóbb" a nap, mint egy nagyon lázassal.)
Gyógyulást Nektek!
Köszi a válaszokat,kicsit megnyugtattatok,hogy azért legalább jól csináltam... :) Remélem már nem lesz semmi gond... Most voltam bent nála,én még mindig kicsit melegnek érzem a homlokát.
Amúgy most kezdte az ovit,úgyhogy ez már a második betegsége ovi kezdés óta... De előtte tényleg olyan szerencsések voltunk.Nem egy beteges a lánykám,de ha még az is volt,akkor se volt láza.
ez még nem vészesen magas láz. de! 3 óra teljen el 2 gyógyszer között és akkor is csak abban az esetben kaphatja, hha más a hatóanyag. tehát ha pl. 10-kor nurofent kap, akkor 13-kor mehet pl. germicid és 16 órakor panadol pl. azonos hatóanyagúnál 6 óra kell, h elteljen 2 adag között. ha nem lázas, akkor ne is csillapítsd. azt írtad, h a hűtőfürdő vitte le a lázát, így 37,4 volt neki. na, az épp, h hőemelkedés, arra ne adj lázcsillapítót. 38 fok alatt nem beszélünk lázról, tehát ne is adj rá semmit. éjjel többször fogd meg, biztos érezni fogod, hha meleg. de ne idegeskedj, a hűtőfürdő használ neki, hha a gyógyszerek nem is.
28 hónapos anyuka, eddig 4 lázcsillapítással:D
Igen tudom,hogy csak 38 felett kell gyógyszer,csak nem mertem éjszakára lázcsillapító nélkül lefektetni.Mivel igazán én se vagyok az a lázas típus,fogalmam nem volt,hogy mennyire lesz tartósan hatásos a hűtő fürdő...
De köszönöm szépen Neked is a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!