Mikor kezdenétek a helyemben a hozzátáplálást? Én már teljesen össze vagyok zavarodva.
Babám a múlt héten lett 5 hónapos, a védőnőm szerint nyugodtan adhatok neki krumplit, répát, almát. Én is hajlok rá, mert még mindig 2 óránként szopizik, sokszor evés után is nyűgös. Tejem van rendesen, de nem akar sokat enni egyszerre, habár éhesnek tűnik.
De a másik oldalon meg ott van, hogy tudom szoptatni, akarom is szoptatni, miért ne tegyem 6 hónapos koráig?
Annyira nem tudom mit tegyek, mivel tennék neki jót.
Ha most elkezded hozzá tálálni is még simán 6 hós koráig az étkezések nagyrésze anyatej lesz, mert kb 5 hét mire kiváltasz egy étkezést. ezek után el kell tellni minimum 4 hétnek mire neki kezdesz a második étkezés kóstoltatásának. ez is 5 hét.
vagy is 6 hós korában még max 1 étkezés lesz kiváltva.
Én semmiképp nem adnék neki. Tápszerrel kezdd, ha kevés lenne a tej. A 2 óránkénti szopás nem jó, ha elég a tejed, próbáld átszoktatni, és mindig kijjebb tolni a következő szoptatást. Azért nem szopik eleget, mert tudja, hogy ha megnyikkan, újra kap.
A baba emésztőrendszere nem alkalmas arra, hogy korán hozzátáplálják. Természetesen egyes esetekben, ha muszáj, pl. nem eszi meg a tápszert van nincs pénz tápszerre, nincs mit tenni. De a későbbiekben nagyon súlyos problémákat okozhat a korai hozzátáplálás.
(Igen, tudom, sokan túlélték és nem lett bajuk, de ez nem garancia arra, hogy a kérdező babájának - vagy az enyémnek - se lesz baja. Jobb az óvatosság, semmiről nem késünk le.)
Kedves 3. válaszoló! A védőnőm is pont ugyanezeket mondta.
Esetleg a 4 hótól adható tejpépet adhatom neki?
harmadik vagyok
nohát, pedig nekem a védőnő soha semmi használható tippet nem tudott adni...
én biztos, hogy lekezdeném, nincs veszíteni valód ugyanis
a.) ízlenek neki az új ízek, eszi őket, ergo kívánja a szervezete, szereti, nyertetek, a gyerek boldog
b.) nem akar még váltani, csak a tejet kéri, Te megpróbáltad, ő elutasította, marad a tej, nincs lelkiismeret-furdalásod, hogy nem adsz meg neki valamit, amire talán már szüksége lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!