Csak én NEM parázom túl a sterilizálást?
èn azért 3 hós koráig minden nap sterilizáltam, majd onnantól pár naponta és fél éves kor után nem.
A probléma az hogy soha nem tudhatod milyen baktérium vagy vírust kap be és ilyen picinek egy aprócska fosós hányos dolgo is halálos lehet. söt mivel hiányoznak a védekezési rendszere teljesen ezért olyan dolgoka ami egy féléve gyereknél meg sem érzödik egy pár hónaposnak erös hányást okozhat.
Túl reagálni nem kell, de azt kell nézni mit kapa külvilágból. pl ha már mindent a szájába vesz, felesleges sterilizálni mert a földre leesett csörgön ugyan az lehet mint egy jól elmosott cumisüvegen.
Persze. Én is így vagyok vele.
Első babámnál még minden használat előtt v. után sterilizáltam, most a másodiknál már csak hetente- 2 hetente egyszer.
3 hónapos
Le leszek pontozva én is...2 hónapos koráig mindennap sterilizáltam a cumit (ha volt) minden gyerekemnek (cumisüveg és egyéb nem volt mivel csak szopiztak) aztán olyan 3 hónapos koruktól csak heti egyszer ahogy te is írod, aztán a hozzátáplálás kezdetétől (5 hós) is a tányérjukat kanalukat cumijukat stb. heti egyszer mikrósban.
Egyik se volt beteg egyszer sem olyan 7-8 hós korukig.
Az első gyerekem életében először 2 évesen volt beteg a második 7 hónaposan, a harmadik pedig 10 hónapos és még nem volt egyszer se se nátha se láz semmi.
Én nem látok összefüggést a sterilizálás és a betegségek száma között.
Én semmit nem sterilizáltam soha.
Két gyermekem van, igaz sokáig szoptak, de az itatópoharukat, játékukat, tányérjukat én soha nem sterilizáltam.
Eddig nem lett bajuk.
3 éves és 10,5hós gyerekek.
Na akkor azt hiszem én nálad is lazábban fogom fel. :)
Amikor megvettem a cumisüvegeket meg a cumikat (Kb 1 hónapos volt a kisfiam) akkor kifőztem és sterilizáltam őket de azóta csak kb havi 1x, egyébként forró vízzel (olyan forróval, hogy a rendesen égeti a kezemet) alaposan elmosom használat előtt és kész. Sosem volt semmi baja a kisfiamnak ettől a módszertől...
A legelején 1-2 naponta kifőztem a cumisüveget (tápszeres volt 2 hónapos koráig részben, utána teljesen). Cumit egyszer az elején, utána csak sima lemosás. 2-3 hónapos korától már én is csak 1-2 hetente, amikor eszembe jutott, aztán teljesen elhagytam. Nem kell túlvédeni a gyerkőcöt. Volt aki mondta nekünk, hogy naponta most fel domestossal a lakásban. Mindig túlzásnak éreztem az ilyesmit, mi heti 2-szer porszívózunk, felmosunk.
8,5 hónapos a picikém, eddig kb. 1-szer volt hasmenése, láza egyszer oltás miatt, és egyszer volt náthás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!