Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan takarítasz meg pénzt...

Hogyan takarítasz meg pénzt gyermeked felnőtté válásáig?

Figyelt kérdés
2012. jan. 8. 09:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy minden hónapban egy fix összeget egy megtakarítási számlára utalunk.

Ezt akkor kapja meg, ha szüksége lesz rá. Nem kötöttük ki, hogy 18 évesen veheti fel. Majd eldől, mire kell. Iskolára, lakásra, autóra, stb.

2012. jan. 8. 10:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi a start számlájukra teszünk havi 5 ezret...
2012. jan. 8. 10:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is megtakarítási számlára teszek havonta 10 ezret. Ha majd elkezdek dolgozni (még egyetemista vagyok) akkor majd ez az összeg növekedni fog.

22F

2012. jan. 8. 10:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Életbiztosítást kötöttünk az én nevemre,mert nekem még nem volt,a kisfiam a kedvezményezettje.20 éves korára kb.2000000 ft lesz rajta neki.Ez most a fix,de ha végzünk az építkezéssel meg meglesz a kistesó,szeretnénk valamennyit a start számlára is fizetni neki.Másnem amit a családtól kap ünnepekkor.Tesónál is így tervezzük.
2012. jan. 8. 13:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Start számlára havi 5 ezer

Anyasági támogatást egy az egyben félre tettem neki egy megtakarítási számlára!Ha a gyed után vissza megyek dolgozni akkor kötök egy életbiztosítást is amit a családi pótlékból fogok fizetni neki minden hónapban!

2012. jan. 8. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Semennyit. Most mindent megadunk neki, ami csak kell, de félre nem teszünk, mert addigra úgy is elértéktelenedik, akkor meg most minek nélkülözze? Annyival többet költünk rá. Ház, (már most van) autó lesz neki biztosítva, ha tanulni akar, természetesen fizetni fogjuk, ezeken felül nem gondolom, hogy szüksége lenne olyan nagy összegű pénzre.
2012. jan. 8. 15:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Gondoltam, hogy menni fog a lepontozás... (Utolsó)
2012. jan. 8. 19:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Eddig én is start számlára utaltam neki, de 18 év múlva teljesen értéktelen lesz a forint. Na és ki garantálja, hogy a befizetett összeget meg is fogja kapni? Az állam? Mert az elég sz*r helyzetben van most, ki tudja mi lesz akár holnap...
2012. jan. 8. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!