Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Te hagytad, hogy az 1 éves...

Te hagytad, hogy az 1 éves gyermeked szétmaszatolja a tortáját?

Figyelt kérdés

Úgy látom mostanság e a "trend". Most is olvastam neten egy cikket, ahol írnak róla.

Plusz, ma voltunk egy kis barátunk 1 éves születésnapján és ott is ugyanez volt. Hihetetlen mennyiségben minden csokis és 'koszos'. Ráadásul étteremben voltunk és a pincérek arcáról sem az árulkodott, hogy ennek feltétlen örülnek. Kb. fél óráig élvezte a gyermek, utána inkább az asztalterítőt 'rajzolta'.

Mire feleszméltem a 'sokktól', addigra meg lett fürdetve is. A wc-n lemosdatta az anyuka a gyermeket és adott rá tiszta ruhát.

Engem otthon úgy neveltek, hogy az étel nem játék. De ebben az esetben ettől ellehet tekinteni? Ez egy olyan alkalom az életben, amikor semmi sem számít?

Még csak fél éves a lányom, de én nem terveztem ilyen bumm bele 'partyt'. Természetesen lesz tortája, bár az édességet se részesítem előnyben, de ez már egy másik kérdés...

2012. jan. 7. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Hagyni hagytam volna, mert neki külön csináltam egy kicsi autós tortát, de esze ágában sem volt belenyúlni - mikor anyukám belenyomta az ujját, akkor teljesen értetlenül nézett a kölök, hogy jujj, koszos lett a keze, ezt most miért kellett :) Szóval neki több esze volt, mint a felnőtteknek :)
2012. jan. 7. 21:49
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Az én kislányom 7 hónapos és ő is szétmaszatolta apa szülinapi tortáját, persze csak itthon családi körben (vendégek nélkül) Vendég elé csak nem rakok "nyomott" tortát. És ő természetesen még nem evett belőle, hisz még kicsi és mi se szeretnénk édességgel tömni.

Az viszont nagy illetlenség hogy étterembe ilyet csináltak. Persze ez mindenkinek a saját dolga........ de ha engedi akkor legalább ne nyilvánosság előtt étterembe

2012. jan. 7. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

Anyukája válogatja, de a legtöbben megengedik. Épp a napokban volt ugyanez a kérdés, le is lettem pontozva, mert én nem engedném meg.

Más kérdés, hogy a most 10 hónapos kislányom a banánt sem fogja meg kézzel, mert az ragacsos. Akkor nem valószínű, hogy épp a tortát tapogatná meg. :)

2012. jan. 7. 21:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Mi hamarabb eljöttünk az étteremből, mert más programunk is volt, de 5 asztalból talán eg fél asztalnyi terítő maradt épségben. Minden tiszta csoki volt és ragadt.

Nem undorodom a dolgoktól, de azért belekönyökölni se szeretek. Főleg nem fehér felsőben :)))

Mások arcán is láttam, hogy ez azért már a durva kategória volt!

Egyik anyuka meg is jegyezte mosolyogva, hogy ez sem volt piskóta, amit leművelt a gyermek.

Kellemetlen volt, mert nem csak mi voltunk ott, hanem más ott ebédelők.

2012. jan. 7. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Én hagyni fogom. De ebből nem lesz rendszer, csak az első szülinapján csinálhat ilyet:) direkt készítek neki egy pici tortát amivel azt csinál majd amit akar.
2012. jan. 7. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:
50%

Na kiváncsi leszek hányan pontoztok le...mert az megy ilyenkor ha vkinek vmi nem tetszik....

Én megengedtem sőt vártuk is:)Nem kellett sokáig várrni rá az egyik oldala teljesen lapos volt mi jót mulattunk ő élvezte.Nálunk is két torta volt.A második szülinapján egy torta volt de elé raktuk végülis neki csináltam.Azt annyira nem tette "tönkre"de hagytuk had nyalja meg had haraphasson belé.Nálunk ez nem finyásság,mi megettük utána jóízűen.Bár étterembe én se hagytam volna de nem is oda való egy 1.szülinapi tirta evés szerintem.

Most lesz párom szülinapja is pár nap múlva és nyugodtan oda fogom ültetni a 2,5 éves fiamat apa ölébe hogy együtt harapjanak a tortából.

Én sem engedem hogy az ételel játszon a halálom nagyon de szülinap az más.Én úgy vagyok vele oyg névnap,szülinapkor még fel sem emelem a hangom akármit is csinál,mert az az ő napja(mondjuk nem mintha máskor egész nap üvöltök de akkor ezt a két napot ami csak róla szól tiszteletben tartom)

2012. jan. 8. 00:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja, jó hülye trend.

Ha szeretné, nyúljon bele (de ne másszon rá teljesen) és alap, hogy akkor azt a tortarészt nem adom a vendégnek. Megeszem, kutya-cica kapja, stb.

De direkt soha nem biztatnám rá, mert az étel nem játék. Majd nem érti szegény gyerek, h amit szülinapon lehetett, azt miért tiltják meg.

2012. jan. 8. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!