Van vicces történeted a gyermeked nevével kapcsolatban?
Pont most írtam le itt az egyik kérdésnél ("Hogy hívják a kisfiad") de megosztom itt is, ha nem baj.
Szóval, Soma a neve és lánynak anyakönyvezték.... "Miért, az fiú név....?" Talán Soma mama gésából (vagy mi a művész neve) indultak ki, fene se tudja :)
Hajaj..és még csak 15 hós:-)
Kisfiam neve: Csege ,na innen lehet következtetni hogy mindenki Csengézi először.Amikor mondtam a szemész dokinőnek hogy nem Csenge azt mondta rá - gondoltam mert olyan fiús az arca.:-)
De a legelső vicces,popsikenőcsöt ki kellett kevertetni,másnap menni érte.Kis bilétán állt a neve
Kis-Varga Csenge.Ez így szép csak az Ő neve Kis-Vanka Csege.:-))
A micsoda nőből kaptam a nevem,amiben ugye a főszereplő nő egy k.rva és a neve Vivien.Hál' istennek a személyiségünk nagyon távolálló :D
17l
A mi sztorink:
Nálunk ha beleegyeztél, akkor a helyi rádióban bemondták az elmúlt 24 órában született babákat, akiknek a nevét, súlyát, hosszát a szülésznő diktálja be. Kislányomat is bemondattuk, ahogy pár éve a tesóját is. Be is mondják: xy-nak P. Villő nevű kisfia született. Reklamáltam is egyből, de a mai napig ne mértem, ha valaki nem ismeri a nevet akkor miért nem kérdez?
Nincs is azzal semmi gond, ha fiúnévnek hiszi valaki, rengetegen annak hiszik. Már többször megkérdezték a neve hallatán, hogy "és miért van ez a gyönyörű kisfiú kislányruhában?".
De! Ha valaki médiában dolgozik és ilyen dolgokkal foglalkozik, akkor igenis nézzen vagy kérdezzen utána ha számára idegen névvel találkozik.
Nem tudom másnak ez mennyire lesz vicces, mi minden esetre jót mulattunk a 88 éves dédimamán.
Kisfiam neve Zétény. Mama még sose hallott ilyet, meg is kérdezte jópárszor. Olyan 2hónapos kora körül mikor látogatóban voltunk dédinél, megkérdezte a kisfiamtól, h „Hogy vagy Zétányka?”. :-) Persze mindenki nevetni kezdett, és mondtuk neki, h hát nem úgy hívják Mama! Mire ő értetlenül nézett ránk vagy 1percig, majd elkezdett kotorászni a zsebében, és elővett egy cetlit. Elolvasta, majd megmuttatta nekünk is. Felírta rá, h ZÉTÉNY, de még így se sikerült megjegyeznie. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!