Nem az én gyerekemről van szó: a falu orvosának megszületett a fia, Győző lett a neve. Ennek híre ment a faluban. Amikor az egyik néni újságolta valakinek, hogy megszületett a doktor úr fia nem emlékezett a névre, azt mondta valami olyasmi nevet kapott, hogy Hajrá! :))
2011. dec. 22. 22:43
12/24 anonim válasza:
Az én fiam is Soma, nekem is állandóan a Soma Mamagésával jöttek, kb. az összes idősebb embernek el kellett magyaráznom, hogy ez nem női név. Aki meg nem akadt fenn rajt, az következetesen Samuzta.
2011. dec. 22. 23:47
13/24 anonim válasza:
Első kisfiúnk után(aki Zétény),kistesónak lánykát szerettünk volna,amihez minden "praktikát" be is vetettünk :)!Megálmodtuk a nevét is,a fiú nevekkel nem is foglalkoztunk.Én azért nézegettem egyszer neveket,és találtam egy nevet amibe "szerelmes"lettem,és nem ment ki a fejemből....mesélem a páromnak,neki is tetszett.Továbra is NAGYON FOGLALKOZTATOTT az a bizonyos fiú-név,ezért megnéztem a jelentést stb és kiderült hogy nem anyakönyvezhető jelenleg(pedig magyar)Nem baj úgyis lány lesz!!!!ha pedig mégsem "fájdalomdíjként"majd engedélyeztetjük.....:):):) Kiderült a 22 héten hogy 100% fiú,pár hónap múlva anyakönyvi hivatal...mi a menete stb....Erre a sors rendezésével,pár hónappal ezelőtt a Magyar Tudományos Akadémia bővítette a listáját,a mi szerelem-nevünket is beletéve-így semmit nem kellett tennünk azért hogy kettes számú pici fiúnk ZIMÁNY legyen!Amikor az anyakönyves jött a papírokkal az ágyhoz,rázta a fejét hogy ilyen név nincs is :D így a város "nekem köszönheti"a teljesen új,bővített listáját! :)
2011. dec. 23. 08:14
14/24 anonim válasza:
Mi külföldön elünk de olyan nevet akartunk amit otthon is "ismernek"!Emily Sophiet välasztottuk es mivel a Sophiet igy irjuk ezert lett az Emily Y-nal!Elküldtük a születesi ertesitöket es a dedi azota is azt hiszi hogy azt ly-nek kell olvasni! :-)
2011. dec. 23. 09:42
15/24 anonim válasza:
A kislányom Lara. Március 26-án van a névnapja, ami a naptárban nincs benne, csak Larissza van, de mi mondtuk a rokonoknak, hogy akkor van.
Erre anyós felhívott aznap, és megkérdezte, hogy "Akkor most Larisszának hívják a babát???". És nem értette, hogy ha nem, akkor miért nincs a naptárban. :)
2011. dec. 23. 12:12
16/24 anonim válasza:
az én Gréta lányomat rendszeresen le Rékázzák :) mondom hogy Gréta, mire : Jaj de szép vagy Rékácska...nos még pocakban volt, mondtuk anyóséknak hogy mi lesz a baba neve. még szintén pocakban volt mikor beszélgettünk később és anyós válasza hogy mi lesz a legújabb unokája neve: Renáta :) mondtam ez sem rossz,de maradunk a Grétánál :)
2011. dec. 23. 14:03
17/24 anonim válasza:
A Villőről én is azt hittem, hogy fiúnév. Meglátszik, hogy főképp az idióta ősmagyar nevet adó szülő b@szik ki a legjobban a gyerekével :o) nyugodtan lepontozhattok! Nem érdekel*~*
2011. dec. 23. 14:49
18/24 anonim válasza:
nem a babámmal kapcsolatosak ezek a történetek.
1. Engem Anikónak hívnak, Romániában élünk, és noha román olvasatban is szinte ugyanígy kell ejteni, azzal a különbséggel, hogy az A-t Á-nak ejtik, engem mindíg következetesen leenikőznek:S
2. Egy ismerőssel esett a történet: az unokáját Ivettnek nevezték a szülők. Naná, hogy a tata nem tudta megjegyezni a nevet, és mikor kérdezték tőle, hogy hívják az unokát, azt felelte, hogy ő aztán azt nem tudja, de valami se nem EVETT, se nem IVOTT.
A hajrás válaszon jót derültem:))))
2011. dec. 23. 20:26
19/24 A kérdező kommentje:
Miért is baszik ki az "idióta ősmagyar" nevet adó szülő a gyermekével? Azért, mert van néhány idióta, aki nem tudja hová tenni???
És igen, ment a lepontozás, de nem azért mert fiúnévnek hitted, és nem is azért, mert Te nem bírod az ősmagyar neveket, hanem a stílusodért!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!