Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Este hol fürdik a 2 év körüli...

Este hol fürdik a 2 év körüli gyermeked? Nagy kádban, kis kádban vagy zuhanyozik? Ha nagy kádban, akkor mennyi vizet eresztesz neki?

Figyelt kérdés

Félre ne értsetek, de ti nem érzitek víz pazarlásnak a nagy kádban való fürdetést?

Eddig értelemszerűen így fürdettük a lányunkat mióta ülni tud, ez kb. napi 200 liter víz lehet, de nem számoltuk ki pontosan. Nemrég elmentünk látogatóba és ott kiderült, hogy az ugyanekkora kislány és a 3 és fél éves nővére úgy fürdik, hogy a nagy kádba beteszik a kis kádat és egymás után fürdenek a lányok. Nagy vizet meg csak heti egyszer engednek. Én nagyon furcsának tartottam először, de addig addig beszélgettünk a férjemmel, míg hamar meggyőztük egymást, hogy ez nem is rossz ötlet.

Gyorsan vettem egy nagyobb méretű kiskádat, mert a miénket már eladtam, az nem is lett volna alkalmas ekkora gyerek fürdetésére és ma fel is avattuk. Tetszett a lányomnak, így magasabban is ér neki a víz mint szokott, és bőven elfért ülve, egyáltalán nem szorongott.

Kiszámoltuk, hogy kb 1 hónap alatt fog megtérülni a kád ára a víz spórolásával.:)

Kíváncsi vagyok, hogy máshol is előfordul hogy ilyen "nagy" gyerek is kis kádban fürdik még, vagy csak mi nem gondoltunk erre így korábban és sokan így csináljátok.

2012. jan. 6. 22:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
A négy- és a kétéves kisfiam együtt fürdik a nagy kádba tett kiskádban. Jól elvannak, pedig már elég szűkös a hely, de őket nem zavarja. A nagy kád hidegebb is lenne, hamarabb elhűlne a víz.
2012. jan. 6. 22:33
 2/15 anonim ***** válasza:
2 évesem a kiskádban fürdik még mindig, a kádon a gyúrótáblán, mint pici korában. Neki is jó, nekem is (nem fájdul meg a derekam :)))
2012. jan. 6. 22:35
 3/15 anonim ***** válasza:

mi is "spórolunk" :D bár már félve írom le mert eddig mindig lepontoztak, biztos biztosíték kiverős vagy nem tudom :S

szóval nálunk az esti fürdésre ér haza apa, és ketten ülnek be fél kád vízbe :) hatalmasat játszanak, kb. fél órát pancsolnak, hülyéskednek, még a plafonról is csorog a víz, aztán meg ugye már alvás van és sajnos apa reggel előbb elmegy melózni mint ahogy felébred a fiunk, így ez az ő idejük :)

mindketten imádják! :)

egyébként semmi baj nincs a kiskáddal, sokkal jobb mint lezuhanyozni, persze akkor ha szeret pancsolni :)

2012. jan. 6. 22:36
 4/15 anonim ***** válasza:
49%

Nekem 15 hónapos a kislányom és nagy kádban fürdik mindig nyakig érő vízben, imádja. Aztán apa viszi törölni és öltöztetni, én meg befekszem az illatos meleg vízbe. Erre csak pár hónapja szoktam rá, de tökéletes.

Én ha együtt fürdök a kislányommal, akkor előtte mindig letusolok, nem tudom, nálam ez ilyen mánia, hogy nehogy valami bacit elkapjon tőlem.

2012. jan. 6. 22:40
 5/15 anonim ***** válasza:
Ugyanez van nálunk,2 éves ikreim vannak.Spórolunk a vízzel,így is elmegy rengeteg a mosásra és a mi fürdésünkre.És a víz ki is hűlik a nagykádban.Kb. 1 éves korukig kiskádban fürödtek,akkor is egymás vizében,felfrissítve meleg vízzel a második vizet,és utána mindig lezuhanyoztattam őket.Igazából,mikor már állni tudtak,akkor nem voltak hajlandóak leülni a kiskádban sem,így aztán szép lassan áttértünk a zuhanyzásra.A nyáron még együtt fürödtek(zuhanyoztak) a nagykádban,most már külön-külön.A zuhanyozás sztem amúgy is "sterilebb",ráadásul egyik fiam ekcémás,nem tenne jót neki,ha áztatnánk a bőrét.
2012. jan. 6. 22:47
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam volna, hogy a többség még mindig a kis kádat használja.

Megnyugodtam, ezek szerint nem is annyira elvetemült ötlet,

csak annak a válaszolónak, akinek telik saját fűtött Balatonra:)))

2012. jan. 6. 23:04
 7/15 anonim ***** válasza:
Én a fiammal fürdök és mivel nem konditerembe vagyok egész nap így én nem tusolok le előtte.Nincs is időm rá.Párom későn jár haza addigra fiam alszik meg álltalába már én is.Mi így oldjuk meg.És mivel n is bele ülök ígya vízszint is magasabb.Annyira eleven a 2,5 évesem hogy mivel egyedül vagyok vele csak akkor tudnék fürödni nélküle ha már alszik.De mivel 10óra mire a királyfi elalszik így már utána nem sok kedvem van inkább alszom vele.Én nem érzem hogy bármiféle bacit elkapna testemtől.1 éve így megy most 2,5 éves semmi baja nem volt......
2012. jan. 6. 23:13
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekünk sajnos nincs is kádunk, csak zuhanyzónk. A menetrend: pici lány (8 hónapos) fürdik a kiskádban, kiskád az állványon. Kb. egy órával később a kiskád bekerül a zuhanyfülkébe, fele víz ki, forróval felengedjük, így fürdik benne a nagy fiú (21 hónapos). Szerintem még sokáig így lesz. Egyelőre amúgy is sikítófrászt kap a zuhanyzástól.
2012. jan. 6. 23:14
 9/15 anonim ***** válasza:
Kis kád a nagy kádban, sokszor így is pótolni kell a meleg vizet, amikor elhúzódik a fürdés. 2,5 éves lesz a fiam, és igen, mi is spórolunk :-) Sőt nemrég azt találtuk ki, hogy a lassan 3 hós kishúga vizéhez öntünk még meleget, és abban fürdik meg. Semmi baja tőle :-)
2012. jan. 6. 23:31
 10/15 anonim ***** válasza:
10 hónapos kora óta a nagy kádban fürdik. J, és nem telik a Balatonra, de nem is engedem neki addig a vizet, hogy nyakig érjen neki (nem is szereti a sok vizet). Sőt, még derékig sem ér. Annyi víz van neki, hogy ha hasra fordul benne, akkor is vígan tud lubickolni. Ebben a vízben fürdök én is, apa meg nem fürdik (munkahelyén fürdik meló után, ha itthon van, akkor meg tusol). Úgyhogy mi így spórolunk.
2012. jan. 7. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!