Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok, lenne igény...

Mit gondoltok, lenne igény ilyesmire? ("Kezdő anyukák", kismamák véleménye érdekel főként. )

Figyelt kérdés
Szakképzett csecsemőgondozótól tanácsadás, segítség abban, mit érdemes megvenni, mi felesleges, hogyan kell ápolni a babát, mire van szüksége, mikor mit kell tenni, hogyan kell hozzátáplálni, mit kell tenni a sikeres szoptatásért, satöbbi... Biztos értitek!
2012. jan. 7. 17:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Havi 5000-10000 forintért egy hívható tanácsadó?

hát szerintem buta ötlet, max pár száz forintért, hiszen 5-10 ezer forint egy havi pelenka ára, melyik GYEDen lévő anyukának lenne ennyi kidobható pénze, tanácsért.

Miközben itt a neten is érdeklődhet, akár orvostól is, ingyen.

Illetve van védőnő, az orvost is fel lehet hívni, ha baj van.

És azért, ha gazdasági szempontból nézem, mégis kikre akarna alapozni? Mélyszegénységben élőknek nem tanács kell, hanem étel, ruha. Szegények kicsit jobban állnak, de plusz pár ezer forintjuk biztos nincs. Középréteg nincs Magyarországon. Akinek meg van pénze, a felső rétegre szintén nem lehet egy vállalkozást alapítani. Mert vagy nem is költenek ilyesmikre, vagy alapból magánorvoshoz járnak, akit bármikor hívhatnak.

2012. jan. 7. 18:18
 12/22 A kérdező kommentje:

Azért én nem látom ennyire negatívan a világot...nem csak hívható, írtam, személyes is.

Sok időt és energiát spórolhatsz vele, ha nem kell mindennek utánamenned neten, könyvben, bárhol, és a neten nagyon sok a marhaság, még a babás honlapokon is...pont ma olvastam ilyesmit, hogy 8-9 hónaposnak lehet tojássárgáját adni...na jó vicc.

Szerintem van középréteg, én annak tartom magam.

2012. jan. 7. 18:28
 13/22 A kérdező kommentje:

Kinek lenne ennyi kidobható pénze - kidobható senkinek, nem pénzkidobás.

Akinek mondjuk messze élnek a nagyszülők, a védőnő nem éppen kompetens, a férje dolgozik, és gyakorlatilag egyedül van a gyerekkel.

2012. jan. 7. 18:30
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem látod negatívan a világot? Hát

Saját példám, én 2000-ben kezdtem nyelvet tanítani, egy magánóra volt 2000-2500 forint, 45 perc, reggel 8-tól este 8-ig, hétvégén is be voltam táblázva, mindenki jött hetente kétszer két órát és előre kifizettek 40 órát simán.

Mikor abbahagytam, elmentem TGYÁsra, nem is volt érdeklődő, most van pár tanítványom (szó nincs reggeltől estig)1500 forintot alig-alig fizetnek ki, hetente egyszer jönnek, és utólag, majd ha kapok fizetést, most csak ennyit tudok...

Jó vannak, akik tanulnak, de vállalkozást alapítani rá..

Eleve a minimálbér duplája után kell fizetni a járulékokat, olyan 130 ezer forint magasságában, számold ki, csak ezt kitermelni iszonyat.

Oké lehet feketén is, de alig lenne rá érdeklődő, viszont sok energia befektetés, ha jól akarja csinálni.

Inkább egy blogot vagy weboldalt tudnék elképzelni, ahol ingyen lehet tanácsot kérni tőle személyesen, és a reklámokból pénzt keresni, ebben látok rációt. Nézd meg a nagy milliomosok, például a Google, a közösségi oldalak, ez az oldal sem a kuncsaftok pénzéből él. Ingyenesek az oldalak.

2012. jan. 7. 18:42
 15/22 anonim ***** válasza:
Miért szerinted hány hónaposnak lehet sárgáját adni?
2012. jan. 7. 18:51
 16/22 anonim ***** válasza:
Bocsi, de szerintem sem lenne rá igény, mert senkinek nincs erre pénze. Én is középréteg vagyok, de biztos, hogy nem fizetnék azért, hogy valaki mondja meg mikortól adható a sárgája. Ez csak példa, reagálva az előzőkre,az elgondolás tényleg jó, csak nem "piacképes".
2012. jan. 7. 19:11
 17/22 anonim ***** válasza:

én nem adnék ki ilyenre pénzt, az interneten mindent megtaláltam, azonkívül van lehetőség a kórházakban, védőnőknél ilyen tanfolyamra elmenni ingyen.

de jómódúaknál lehet lenne rá kereslet :)

2012. jan. 7. 19:32
 18/22 anonim ***** válasza:

előző vagyok. csak közben átgondoltam még egyszer.

a jobb módúak akiknek nincs segítsége szoktak bébiszittert hívni (felén sok ilyen család van, egy mozira vagy vacsira míg elszaladnak...)

szóval gondolom ő megkérdezi a szakképzett bébiszitterét :)

2012. jan. 7. 19:36
 19/22 anonim ***** válasza:

Én ezt kompletten, mindenféle babás szolgáltatásokkal együtt tudom csak elképzelni. Tehát mondjuk, ha van egy céged, amin belül vannak bébiszitterek, baba-mama klub, játszóház, lelki segély vagy bármi és ehhez hozzá még tanácsadó is.

De úgy, hogy van egy személy, akit pénzért kihívhatok magamhoz...hát nem. Én nem vagyok pesszimista, csak racionális. Erre a többségnek nem lenne pénze. Viszont, akinek van erre igénye, az többre is vágyik, több szolgáltatásra.

Amúgy koránt sem rossz ötlet! Csak jelenleg nem biztos, hogy van rá igény. Jól hangzik, támogatni való dolog, csak valahogy kicsit más formában, többletszolgáltatásokkal.

2012. jan. 7. 19:52
 20/22 anonim ***** válasza:

Ezért van a gyakori kérdések baba kategóriája :) - tök ingyen! Kedves, tapasztalt, segítőkész Anyukákkal!

Ehhez nem kell szakképzettség, csak tapasztalat, és ha az egyiknek nincs, a másiknak biztos, hogy van! Több szem többet lát.

Legalábbis én innen tanultam meg szinte mindent!

Pénzt ilyenért nem adnék, hisz' jóval olcsóbban veszek egy könyvet, vagy vannak ingyen letölthető, jó videók az újszülött gondozásról is (köldökápolás, pelenkázás, fürdetés...stb.).

Ha nagyobb a probléma, akkor ott a védőnő, ugyancsak ingyen!

2012. jan. 7. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!