Az orrszívás mindenkinél ekkora cirkusszal jár?
Nálunk kezdetben nem érdekelte. Kiterült, mint a nagy Alföld. Most 6 hónapos lesz és konkrétan, amíg nem mutatom meg neki, hogy mit fogok csinálni, nem magyarázom el, addig forgolódik és "menekül". Ezután hagyja.
Viszont sokszor nálunk is előfordul, hogy kitörik a 3. VH.
Nem szeretik a gyerekek, de ez kell .. ilyen az élet :|
Eleinte nálunk is még a porszívó látványától is képes volt sírni. Aztán a kezébe adtam külön a porszívót, hagy játsszon vele, később az orrszívót is. Aztán működés nélkül összeraktuk, ő utánozta a hangját a porszívónak, és dugdosta az orromba - hagytam neki, sőt megköszöntem. Később a saját orrába is bedugta /persze, figyeltem közben, nem hagytam magára/ most ott tartunk, hogy ha náthás, szól és kéri a kis maga módján, hogy szívjuk le az orrát, magának is csinálhatja, aztán én befejezem.
És idáig úgy jutottunk el, hogy fordított pszichológiát alkalmazunk, csak akkor lehet orrszizni, ha jó gyerek volt, akkor kap orrcseppet is, és vitamint is, ha előtte valamit "teljesít" pl. a játékot vegye fel a földről, stb. Az is sokat segített, hogy látta, hogy mi is "használjuk" :) ő is csinálhatta nekünk.
Persze mindezeket egy 4 hónaposnál a saját korának megfelelően kell kialakítani, csak azért írtam le, mert ez egy folyamat, jó hosszú folyamat, de a végén elérhető, hogy ne legyen rémálom számukra és számunkra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!