Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az orrszívás mindenkinél...

Az orrszívás mindenkinél ekkora cirkusszal jár?

Figyelt kérdés
A reggelinél még csak mérgelődik,a következőnél már sír,utána veri ki a kezemből és próbál elkúszni a 4 hónapos fiam.Este mikor haza ér a férjem ő segít,de akkor már rémálom..(( Ennyire fájhat neki?
2012. jan. 7. 08:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nálunk kezdetben nem érdekelte. Kiterült, mint a nagy Alföld. Most 6 hónapos lesz és konkrétan, amíg nem mutatom meg neki, hogy mit fogok csinálni, nem magyarázom el, addig forgolódik és "menekül". Ezután hagyja.

Viszont sokszor nálunk is előfordul, hogy kitörik a 3. VH.

Nem szeretik a gyerekek, de ez kell .. ilyen az élet :|

2012. jan. 7. 08:28
 2/13 anonim ***** válasza:
Határozottnak kell lenni hisz az ő érdeke és mivel én az voltam velük mostanra már vége a cirkusznak épp hogy van egy pici nyafogás és ami még fontos számomra hogy közben mindig mondtam neki hogy ez az ő érdekek hogy ne legyen beteg!!!:))Amúgy kicsiknek semmi bajuk nem volt kb:olyan 7 hónapos korukban mikor egyre jobban fejlődik az értelmük na azóta hisztiztek de amit muszáj azt muszáj....
2012. jan. 7. 08:37
 3/13 anonim ***** válasza:
Mi vettünk neki pumpásat, annyira rettegett a porszívóstól. Mondjuk ő már nagyobb, de szerintem ha ennyire fél tőle, kicsinek is meg lehet próbálni.
2012. jan. 7. 08:48
 4/13 anonim ***** válasza:
3 hósan türte. aztán volt egy kisebb náthája 10 hósan, akkor visított és 12 hósan megint náthás lett, akkor meg türte söt nyomta az orrába.
2012. jan. 7. 08:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte nálunk is még a porszívó látványától is képes volt sírni. Aztán a kezébe adtam külön a porszívót, hagy játsszon vele, később az orrszívót is. Aztán működés nélkül összeraktuk, ő utánozta a hangját a porszívónak, és dugdosta az orromba - hagytam neki, sőt megköszöntem. Később a saját orrába is bedugta /persze, figyeltem közben, nem hagytam magára/ most ott tartunk, hogy ha náthás, szól és kéri a kis maga módján, hogy szívjuk le az orrát, magának is csinálhatja, aztán én befejezem.

És idáig úgy jutottunk el, hogy fordított pszichológiát alkalmazunk, csak akkor lehet orrszizni, ha jó gyerek volt, akkor kap orrcseppet is, és vitamint is, ha előtte valamit "teljesít" pl. a játékot vegye fel a földről, stb. Az is sokat segített, hogy látta, hogy mi is "használjuk" :) ő is csinálhatta nekünk.

Persze mindezeket egy 4 hónaposnál a saját korának megfelelően kell kialakítani, csak azért írtam le, mert ez egy folyamat, jó hosszú folyamat, de a végén elérhető, hogy ne legyen rémálom számukra és számunkra sem.

2012. jan. 7. 09:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 2hónapos koráig orrszívoztam Neki, mert nagyon utálta és én is. Helyette most zsepit összetekerem és azzal tisztítom, azzal nincs Neki baja:) (esténként szoktam tiszttani fürdés után,mert beledugja a fejét a vízbe és takony folyékonyabb lesz)
2012. jan. 7. 09:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem fáj, csak éppen akkor nem kap levegőt, elég ijesztő lehet, meg persze utálnak mindent ami lefogással jár. (off, de én 2,5 év alatt kb 2* használtam, semmi baja nincs a fiamnak, minden kifolyik magától, törléssel. Csak akkor kínoztam mikor nem tudott aludni tőle. Ilyen is van. Sejtheted hogy a természet nem úgy teremtett minket hogy orrszívás nélkül ne nőjünk fel. Csak írtam hogy ilyen is van, menj a megérzéseid után. Ha nem kap tőle levegőt, OK, de ha csak folyik az orra....Mindenki jön ezzel a "muszály" felkiáltással, pedig nem mindenkinél.
2012. jan. 7. 09:44
 8/13 anonim ***** válasza:
Én inkább kiszívatom még akkor is ha folyik mert ha meg felrakodik, na akkor lesz ám a nagy baj és azt szerintem ezzel csak jobb megelőzni...
2012. jan. 7. 11:04
 9/13 A kérdező kommentje:
Én is előtte mondom neki/igaz nem érti/hogy anya ezzel csak jót akar,meg mindig megkérem,hogy engedje meg,de hiába....Olyan keservesen sír,ide oda rángatja a fejét.Én magamból kiindulva,nem hagyom hogy lerakodjon,mert engem gyerekként sajnos jól ismertek a fül orr gégészeten...Ha belenézek az orrnyílásába nem látok válladékot,de ha szívom akkor jön.Köszönöm a válaszokat!!
2012. jan. 7. 11:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Attól félek,hogy megutál...(
2012. jan. 7. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!