Mindenkinél van megszokott napirend pár hónapos babáknál?
A fiam 4 és fél hónapos. Mindenhol azt hallom, hogy megszokott időben viszik sétálni a kicsit, s többnyire ugyanakkor etetik, altatják. Pl én össze- vissza viszem. Mondjuk mi sokat vagyunk úton, s séták ha itthon vagyunk változó időpontban vanak, hol reggel hol délután vagy ha előző napon sokat voltunk oda, akkor pihenő van. Altatni nem altatom, mikor látom h nyűgős, megkapja a cumit, s lefektetem, magától alszik el. Valamikor könnyebben valamikor nehezebben, de sosem altatom. Evés úgy néz ki nálunk, hogy este 8 órási fürdetés után van egy utolsó, aztán amikor kell, akkor eszik. Mostanában egyre gyakrabban kell. Reggel úgy számolom, hogy 6-8 között fel kell s evés, aztán már nem nagyon tudjuk rávenni az alvásra. S amikor kell, onnantól szám,olom a 3 órákat. Ha kevés a pisis pelus, s van vizelet kristály, gyakrabban etetem, s adok neki vizet, amit úgy 2 napja nem nagyon akar elfogadni, így marad a szopi. Ha tele a pelus, akkor 3 órát próbálom betartani, persze vannak csúszások, ha hamarabb kér, de gyerekorvos szólt, figyeljek oda, hogy óránként azért ne egyen, mert megterheli a gyomrát az anyatej.
Nálatok ez hogy van?
5-6 körül kelünk.Onnantól csak a 3 óránkénti kaját tartom be, de van mikor 2 óra múlva éhes, és akkor adok neki.Mikor látom, hogy álmos le rakom.Mi is sokat utazunk, így elég össze vissza a napunk..Séta sincs egy időben.
A baba napi rendjét, meg amúgy is a baba csinálja, és nem mi.Én nem erőltetek semmit a gyerekre, én így látom jónak.
5 hós baba anyukája..
Nálunk van, legalábbis úgy nagyjából.
4 hónapos lesz jövő héten a kislányom. Az etetések vannak nagyjából fix időpontban. De annyira, hogy ha véletlenül az egyik csúszik 1 órát, a következő akkor is szokott időben van. De ezt nem én akartam, a lányom így van beállva. :)
Sétálni azért szoktunk fix időpontban, mert a férjem akkor van itthon, és visszük a kutyákat is.
Általában a bevásárlást is ugyanabban az időben rendezzük, a tízórai után.
Az alvások nem fixek, mert elég változó az alvás igénye. Van, hogy 1,5 órát is alszik, de inkább csak 30 perceket szokott.
Altatni akkor szoktam, amikor álmos. Akkor beteszem az ágyba, cumi, szundi kendő, és elalszik egyedül. De ha nem álmos, akkor nem erőltetem.
Nálunk nem volt, minden nap más volt a hangulata, nekem is máshoz volt kedvem. Pár hétre beállt egy-egy napirend (kb mikor alszik), de aztán át is variálta mire megszoktam volna hogy mire számíthatok.
Evésben végképp nem voltak szabályok, gyerekorvossal nem foglalkoztam, akkor 3 óránként etettem volna a néha 1-1,5 óra helyett. Nyáron a nagy melegben pl gyakran evett keveseket, soha nem terhelte meg a gyomrát. Lehet jobban megterheli ha váratod egy órát és akkor nekiesik....
Növekedési ugrást sem bírod követni tejjel ha nem hallgatsz a babára.
Soha nem erőltettem semmit, most 2 éves és órára pontosan beállította a napirendet, persze most is van 1-2 órás mozgás ahogy telnek a hónapok, de szerintem nyugodtan vedd lazán.
Anyatej megterheli a gyomrát??? Egy orvos hogy mondhat ilyet? Főleg ha az első kortyokat issza melegben, szomjoltásnak.
Napirend annyiban volt, hogy megvolt mi mi után következett egymás után, de ez óra szerint elég váltpzó időpontokban következett be. Sose tudtam arra válaszolni, hogy mikor fog enni vagy mikor fog aludni, mert mindig máskor fog, akárhogy próbáltam napirendet tartani. MErt ugye a csapból is az folyik, hogy az kell a gyereknek.
AZtán amikor 11 hónaposan áttért a napi egy alvásra, onnan lett tényleg rendszer az életünkben:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!