Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenkinél van megszokott...

Mindenkinél van megszokott napirend pár hónapos babáknál?

Figyelt kérdés

A fiam 4 és fél hónapos. Mindenhol azt hallom, hogy megszokott időben viszik sétálni a kicsit, s többnyire ugyanakkor etetik, altatják. Pl én össze- vissza viszem. Mondjuk mi sokat vagyunk úton, s séták ha itthon vagyunk változó időpontban vanak, hol reggel hol délután vagy ha előző napon sokat voltunk oda, akkor pihenő van. Altatni nem altatom, mikor látom h nyűgős, megkapja a cumit, s lefektetem, magától alszik el. Valamikor könnyebben valamikor nehezebben, de sosem altatom. Evés úgy néz ki nálunk, hogy este 8 órási fürdetés után van egy utolsó, aztán amikor kell, akkor eszik. Mostanában egyre gyakrabban kell. Reggel úgy számolom, hogy 6-8 között fel kell s evés, aztán már nem nagyon tudjuk rávenni az alvásra. S amikor kell, onnantól szám,olom a 3 órákat. Ha kevés a pisis pelus, s van vizelet kristály, gyakrabban etetem, s adok neki vizet, amit úgy 2 napja nem nagyon akar elfogadni, így marad a szopi. Ha tele a pelus, akkor 3 órát próbálom betartani, persze vannak csúszások, ha hamarabb kér, de gyerekorvos szólt, figyeljek oda, hogy óránként azért ne egyen, mert megterheli a gyomrát az anyatej.

Nálatok ez hogy van?

2011. jún. 19. 19:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nálunk (11 hós) mindig úgy alakult, hogy az ébredés, fürdés, elalvás fixek kb. (fél óra csúszás belefér), és hogy 5x eszik. De a napközbeni alvások mindig változtak és az is, hogy 2 vagy 4 óránként éhes-e.

Szerintem nem is lehet elvárni, mert mindig van valami esemény (látogatók, doki, utazás), vagy front vagy fogak vagy hasfájás... na meg nő, változik az alvás-evés igénye, jön mindig az újabb a hozzátáplálás...

Anyatej nem terheli meg a gyomrát. De melegben meg lehet néha (forralt vagy baba) vízzel is kínálni.

Mi ez a vizelet-kristály a pelusban? Nekünk ilyen nem volt.

2011. jún. 22. 03:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez folyamatosan változik,míg ilyen kicsik,nem kell halálpontos napirendet tartani.Mi most leszünk 7 hónaposak,nem kelünk és fekszünk pl.mindig percre pontosan,ezért az etetések sem pontosan ugyanabban az időpontban vannak,de azért van napirend.De pl a séta sem mindig ugyanakkor van,mert van nagyobb tesó és hozzá is kell igazodnunk,különórák,elfoglaltságok és érte kell menni,mindig máskor.

A reggeli kelés a támpont nálunk,de most pl.a fiam előrehozta ,kb 2 hete így néz ki egy napunk:

Reggel 6-fél 7 között kel,öltözés,szopi,játék

Kb 8-tól alszik fél10-10-ig,utána gyümölcs,szopi,játék,majd lemegyünk sétálni,ott alszik.13 felé feljövünk,szopi majd játék,torna és alszik ,16-16,30 felé kel,főzelék vagy gyümölcslé,szopi és játszunk.Közben megjön apa,/most hogy vakáció van nem kell tesóért menni/és vagy lemegyünk még sétálni vagy játék apával,tesóval.A fürdés nálunk 8-fél 9 felé van,utána szopi és alvás reggelig.Az időpontok tolódhatnak fél-1 órát is,persze.Ő nem eszik csak 3 óránként,de mivel ivás nálunk csak cici ezért több idő nem telik el a 3 óránál.Kínáltam vízzel de nem kell neki,csak cici.Én sem altatom,ha nyűgös cumi és már teszi le a fejét,mint nálatok.A hétvégék kaotikusak,akkor rengeteget megyünk,nagyszülők,barátok,programok,alszik-eszik útközben,iszonyú jól alkalmazkodik,de utána hétfőn szigorúan pihenünk egész nap.Szerintem ahol nagyobb tesó van a kicsik már annyira rugalmasak ezért is.

2011. jún. 22. 08:04
 13/14 A kérdező kommentje:

vizet pár napja nekünk se fogadja el. Egy óránként meg ha kér, próbáljuk neki adni vagy ha pl. mint mostanában nem fogadja el a vizet, várunk a szopival még egy kicsit. 2-3 óránként szopiztatom. Mióta nagyobb az igénye a gyakoribb szopihoz, s vizet pedig nem fogadja el. Néha vannak vizeletkristályok a pelusban. Nekünk a kórházban is volt születésekor. Véres a pelus. Ott a csecsemősöket megkérdeztem, mert kissé megijjedtem, s akkor mondták, hogy itassam olyankor a cukros vizzel, mert szerintük keveset adtam neki. Bár azt furcsáltam, hogy szopi mellett kapott bőven azt is. Egy nap egy üveggel el is fogyott a viz.

A gyerekorvos szerint a gyomrát terheli ha gyakran szoptatom, meg akkor rá szokik arra, hogy óránként fog enni kérni, s nem fogunk tudni kimozdulni, így a minimum 2 óránkénti evésen kívül gyakrabban n kínáljam.e

2011. jún. 22. 23:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok,én nem erőltetem a vizet,egyszer-kétszer kapott eddig,kispohárból.3 óránként szopizik,ez nálunk elég,közben nyugodt,alszik,játszik,nem sír,nem nyűgös,ha nagy meleg van sem.E mellett kétszer kap gyümölcsöt,utána szopi.Nálunk ez bevált,de a nagylányom nem volt ilyen nyugodt baba,ő sokszor nyűgös volt,sírt,azt gondoltuk,szomjas,állandóan kínáltuk inni-ma már bánom,hogy vele nem így csináltam,mint a fiammal,de ez gyerekfüggő is,azt hiszem.
2011. jún. 23. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!