Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet használni 7 hós babánál...

Lehet használni 7 hós babánál Xilit-et? Ez az legegészségesebb, legtermészetesebb módja az ételek édesítésének.

Figyelt kérdés
2012. jan. 6. 21:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Igen, már jó régi kérdés, és azóta nem is adtam a babámnak xilitet, mert megijesztettek itt és nem jártam magam utána.

Kb. 3-szor adtam neki, de azért sem nem mertem többször, mert azt vettem észre, hogy amikor kapott, egész nap utána semmit nem akart enni. Pedig mindig jól evő baba volt.

Azóta persze már mindent ehet, már "nagyfiú", és el is felejtettem ezt a xilit kérdést, el voltunk nélküle is.

De most lehet, hogy újra beszerzek belőle. :)

2012. szept. 30. 22:45
 12/13 anonim ***** válasza:
Én candida diéta miatt használom jelenleg a xilitet, és mivel a most 7 hónapos kisfiam is candidás volt (még nem volt ellenőrző széklettenyésztése), és a teát csak minimális édesítéssel issza meg, neki is teszek egy fél kávéskanálnyit a 150 ml teába. Így megissza. Az étvágy valóban csökkenhet a xilit használatakor, de ez normális (előnyös tulajdonság ? :) ), bár a babámnál ez a mennyiség szerintem nem okoz ilyet, hisz állandóan szopizna (már püréket is kap), nekem meg eleve összeszűkült már a gyomrom a diéta miatt, és fogytam sokat, de szerintem ez a mennyiség nálam sem csökkentette az étvágyat. Mellesleg én kb. napi 2-3 evőkanálnyit fogyasztok belőle. (Egyébként a védőnőnk nem örült, bár nem is ismeri a nyírfacukrot, csak azt tudja, hogy valami édesítő. Én meg úgy gondolom, hogy inkább kapja ezt, mint mindenféle "gyümölcsszörpöket", amik gyümölcsről még csak nem is hallottak.)
2013. máj. 17. 00:18
 13/13 anonim válasza:
A xilit másnéven nyírfacukor teljesen természetes édesítő.Nincs benne semmilyen káros és mesterséges adalék gyengébbek kedvéért.Az egyetlen dolog hogy kis adagban kell hozzászoknia a szervezetnek első nap egy kávéskanálnyi és így tovább első napokban egyénenként függő enyhe hashajtó hatású.De rá is van írva.....mellesleg a 2.legjobb természetes édesítő szakavatottak szerint a juharszirup...De a xilit azt tudom hogy rengeteg jótékony hatása is van,diétázóknak, cukorbetegeknek, candida diétán lévőknek meg amúgy is....szóval ne rettenjen el saenki.
2014. márc. 26. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!