Melyik szörp a legjobb, legegészségesebb egy kisgyereknek?
Szerintem nincs olyan, hogy egy baba nem issza meg a vizet. Nyilván nem szomjas, ha nem issza meg, mert fedezi a folyadékigényét másból. A szörpből viszont sokat megiszik vitathatatlan,hiszen édes lötty.De pont ezért nem egészséges még a Piroska szörp sem, mert teleissza magát a baba, amire semmi szüksége.
Szerintem semmi édes lötty, szomjoltásra nem jó. Ha meg nassnak gondolod, akkor otthon facsart gyümölcslé. És az egészséges. De ízesített víz.
Hát, el kell szomorítsalak, van olyan gyerek, aki nem issza meg a vizet. Az enyém. Akkor sem, ha napokig nem kap inni (2 napig, konkrétan, a harmadikon már én nem bírtam, de semmi esetre sem szomjaztattam volna tovább).
Amúgy nem gondolom, hogy egy kiegyensúlyozottan táplálkozó, rendszeresen fogat mosó gyereknek megártana egy kis szörp, 1-1 TúróRudi, vagy más nyalánkság. Az ésszel használt édesség (cukor) nem az ördögtől való.
Az az igazság, hogy mindegyik egészségtelen, de szerintem nem létezik olyan anyuka, aki nem adna bármi egészségtelen ételt a gyermekének.
Add neki nyugodtan, persze mértékkel, viszont azt tartsd szem előtt, hogy a vízen kívül bármilyen ízesített folyadék (ide tartozik a tej is) vizet von el a szervezettől, így azt az elvont vizet próbáld meg visszapótolni valahogy. Csak egy ötlet -az én kisfiam nagyon szereti a mai napig-: én vettem a DM-ben, gyógyszertárban szárított csipkebogyót, azt áztattam a zacskón leírtak alapján hideg vízben, és utána ízesítettem, így isteni tea lett belőle. Ebben is van cukor, viszont rengeteg a C-vitamin tartalma!
limonádé kevés cukorral
de az én lányo sem issza meg vizet, mi is szörpön nőttünk fel
én szoktam szörpöt csinálni nyáron, így tudom hogy készül. ti már elolvastátok? mert az nem kicsit cukor, az szín tiszta cukorszirup :S
persze házi szörpből szokott ritkán kapni ha nagyon megüti magát vagy beteg de mindennap nem adnám :S
teát csinálok neki citrommal, cukor nélkül, mert ő se issza meg a sima vizet (most ez az új hepp), de inkább tea mint szörp szerintem :(
bocs az offért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!