Miért nem lehet a 4 hónapos kortól adható babapépet adni egy 4 hónapos babának a védőnő szerint? És miért lett hirtelen egészségtelen az, ami 20 évvel ezelőtt a legegészségesebb táplálék volt?
Szia! Én azt tudom hogy 20 évvel ezelőtt még nem volt ennyi szemét az ételnek nevezett dolgainkban mint most. Ez is a fejlődésnek köszönhető.
Viszont ezt a 4 hónapos kortól dolgot meg egyenesen most már nevetségesnek tartom. Sajna statisztikák is bizonyítják hogy ezért van egyre több /és folyamatosan növekszik a szám/allergiás és érzékeny kisgyerek, mert nem találkozik a szervezete bizonyos dolgokkal.
kisfiam 8 hósan még az almapürét sem fogadta el,nemhogy a babapépet.biztos azért mert anyatejes.
sztem kicsit később próbálkozz:-)
Én a nagyfiamat 3,5-4 hónaposan kezdtem el etetni. alma, barack, krumpli, stb...vevő volt mindenre, mai napig szeret enni (4 éves)
A kicsi most lesz 3 hónapos, ő is pár hét múlva kap egy kis almát, majd meglátjuk, hogy neki, hogy ízlik. Ha nem akarja még, nem kell erőltetni. De ha egy babán látod, hogy bejön neki a kanál, a gyümölcs, a kaja, akkor a korának megfelelően szerintem nyugodtan ehet. Ja, és anyatejes a kicsim
Ez a "divat" most! Sajnos hamar elapadt a tejem. 3 hónaposan én is elkezdtem a hozzátáplálást, a védőnő hallani se akar róla, így segítség nélkül, internetről - könyvekből néztem ki, hogy hogy kell. Én elhiszem, hogy a tápszereket úgy alakítják ki, hogy a babának jó legyen, de akkor mi a különbség a sok tápszer között. Miért pont azt írja ki az orvos, amit kiír. Kérdem én a tápszer nem mesterségesen kialakított?
A védőnő pár hét múlva jön tanácsot adni a hozzátáplálásról, de jó lett volna ha korábban segít, nem a nézeteit erőlteti.
szia. sok pépben cukor van, én sem adnám a bébimnek, lehet azert nem javasolja.
20 ev alatt egyreszt sokat fejlodott az orvostudomany, masreszt a azdasag is. a mostani zoldsegek "kicsit" mas földből kerulnek ki, es a "tejek" nagyrésze sose látott tehenet.
sok apró oka van, ezek egyreszt osszeadódnak, masreszt meg.. az fiam gyerekdokija kb 60 es a halal kozott van, szerintem 20 eve is rendelt, meg 30.. és hihetetlenul naprakesz, tenyleg tisztaban van a legujabb dolgokkal, nagyon jol kombinalja a "regi" meg az "uj" irányzatokat, szerintem o csinalja jol, mert sok helyen azert ott az igazsag magva..
arra, hogy regen is felnottek a gyerekek, es semmi bajuk nem volt.. hat, en speciel egesz eletemben kuzdottem a hormonjaimmal es a sulyommal, ami tobb mint valoszinu a tapszertol van (es nagyon orulok, hogy ma már jókat gyartanak), mozgasom se olyan, amilyen kellene, mert hipoton voltam, es AKKOR kellett volna tornaztatni (de anyam persze csak ugy emlekszik vissza ra, hogy majdnem 20 hos voltam, mire jarni kezdtem, es olyan voltam mint egy rongybaba).. az ilyenekre a "mai" anyuka mar ugrana.
es ez nem feltetlen rossz dolog am.
jobban utana tudunk nezni ezeknek mind szulok, mind orvosok..
Hmmmm.... érdekes válaszok. De ha megnézzük, mi van a pépben, láthatjuk, hogy semmi műanyag nincs benne, ha lenne, és nem írnák rá, akkor rendesen megbüntetnék a gyártót. A tej meg sztem max csak fel van vizezve kicsit.
Nekem anyám egészségügyis volt, felnevelt két gyereket, mindketten koraszülőttek voltunk, a nővérem 7 hónapra született és még ma sem működik rendesen az immunrendszere, én meg 8-ra, és 6 hetesen még sérvvel is műtöttek. Szóval, hogyha anyámnak sikerült a maga módszereivel két ilyen Taigetosz-szökevényt felnevelnie, akkor nekem is sikerülni fog egy makkegészséges babával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!