Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek vashiányos volt a...

Akinek vashiányos volt a babája tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Még nem biztos, de elég valószínű hogy ez lesz a baja a babámnak, a dokink szerint minden jel erre utal a vérmintát ma adtam le a laborban ere várnom kell hétfőig. 3 hónapos a babám, alig eszik sápadt sokat alszik és az utóbbi 1 hónapban fogyott egy kicsit. Szóval ezek miatt úgy érzem kezd kevesebb lenni a tejcim, igaz fejem de sosem tudok olyan jól a géppel fejni mint ahogy a baba enne. Mivel itt a hétvége, arra gondoltam hogy addig szedek vasat én míg ő nem kap, hátha visszajön picit az étvágya. Mennyi idő alatt jut át tejbe vajon a vas ha ma elkezdem szedni? Ha a baba kap majd akkor neki mennyi idő alatt fog hatni?? Nem akarok még hetekig rágódni, mert az idegeskedés se tesz jót a tejmennyiségnek az biztos. annyira el vagyok keseredve, hogy ugyan én tudnám őt etetni, de nem kéri, sőt ellöki magát a cicitől..
2012. jan. 6. 15:00
 1/10 anonim ***** válasza:
ha neki vasat ír fel a gyo, akkor azt hónapokig kell szednie majd, tehát ez a hétvége már nem oszt, nem szoroz sajnos. Sokkal hosszabb idő kell, mire észre fogod venni, hogy többet eszik.
2012. jan. 6. 15:09
 2/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem sem oszt vagy szoroz ez a hétvége,az viszont jó,h te is elkezded szedni,mert bár kevés jut át neki az anyatejből,az ami átkerül nagyon jól beépül.

Nem akarlak elkeseríteni,de a kislányom június óta szedi és még mindig kell neki:(

Minimum idő,amit szedni kell,hat-nyolc hét,szóval erre készülj fel,h nem egyik napról a másikra oldódik meg a problémátok:(

Kitartás,idővel minden okés lesz:)

2012. jan. 6. 15:21
 3/10 anonim ***** válasza:
Pár nem nem oszt, nem szoroz. Az én fiam is vashiányos volt, de neki nem volt semmilyen tünete. Sőt azt sem mondhatnám, hogy amikor szedte a vasat, akkor jobban evett. Egyébként kb. három hónapos korra merülnek ki a babák vaskészletei.
2012. jan. 6. 15:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, a babámat is féltem nagyon de most legjobban azon aggódom, hogy nehogy már ilyen miatt ne legyen elég a tejem, mert egy évig szeretnék szoptatni. Meg átkozom magam amiért nem szedtem terhesség alatt a vasat, igaz a dokim szerint annyira jó volt a vérképem hogy nem kellett, most meg itt tartunk. Anyatejleadónak is jelentkeztem volna de nálunk senkinek nem kellett senkinek az anyatej. Erre az a rengeteg tej csak így elfogy..
2012. jan. 6. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Fagyaszd le a tejet, jó lesz a hozzátáplálásnál. Egyébként érdekes, hogy senkinek nem kell az anyatej.
2012. jan. 6. 16:05
 6/10 anonim ***** válasza:

A vas az egyetlen vitamin ami NEM megy át a tejbe! Pont ezért kell 6 hósan elkezdeni a hozzátáplálást mert arra minden baba vaskészlete kiürül! Kérdezd csak meg a dokit erről!

Szedj Supradint, a sok vitamin jót fog tenni mindkettőtöknek!

Vidf sokat levegőre, az jót tesz az étvágynak!

Ne keseregj, az a lényeg, el ne apadjon a tej, a mennyiség akkor pár nap alatt vissza fog állni, ahogy megnyugszanak a kedélyek! Kitartás!

2012. jan. 6. 20:27
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

Utolsónak ajánlom figyelmébe:)

2012. jan. 6. 21:45
 8/10 anonim ***** válasza:
a vas atmegy az anyatejbe, sot, meg is valtozttja az izet, vigyazni kell, mert a babanak nem tetszhet az uj iz.
2012. jan. 6. 22:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Fiam is vashiányos volt, és hiába szedtük a Maltofer cseppet nem igazán javult. A védőnőm és a gyerekorvos is javasolta, hogy szedjek én is vasat, mert ugyan kevés ami átjut az anyatejjel de az nagyon jól felszívódik. 1,5 hónapig szedtem én is a vasat és jó lett a fiamé is. Persze mellette kapta a Maltofer cseppeket is. Sztem ne aggódj, lehet ezt érzi a babád ezért nyugtalanabb ő is és ezért nem szopizik.

Sztem szedjél nyugodtan te is vasat, ugyan sajnos egy hétvége alatt nem fog csodát művelni, de néhány hét alatt igen.

2012. jan. 6. 22:47
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek ma anyu kicsit babázott én meg elmentem egy órára kiszellőztetni a fejem kicsit lenyugodtam, és valószínű megérezte a manóka mert most sokkal jobban evett. Már van egy nagyfiam tudom nem kell őket összehasonlítani de vele én voltam a szoptató anyák mintapéldánya, most meg olyan nyögve nyelős az egész. Persze a törpe ettől még jókedvű, bár sokat alszik de pl 28-án volt 3 hónapos és aznap átfordult szóval jó dolgok is történnek, engem biztos jobban megvisel mint őt, de hát egy anya ilyen aggódos :) És mikor a fején lévő vénából akarták venni a vét mondtam hogy én akkor tuti elájulok...
2012. jan. 6. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!