Akinek négyszer eszik 9 hó körüli babája (vagy akkor
négyszer evett), írna nekem étrendet? Mikor, mennyiket
eszik?
Figyelt kérdés
És azt is légyszi, mikor alszik. A védőnő szerint meg kéne próbálnom, mert egyszerre keveset eszik, most még ötször eszik.
2012. jan. 5. 15:31
1/6 anonim válasza:
bocs, de jól értem, a védőnőd szerint kevesebbszer etesd a babád, hogy többet tudjon enni?
hát én még ilyenről nem is hallottam.
enyém ennyi idősen 3 szilárdat evett és 4x szopizott, szerintem ez a normális, még a tej a fő táplálék, de 3 szilárd étkezés már kell
(alvásokhoz és reggelire szopizott)
2012. jan. 5. 15:40
2/6 anonim válasza:
Szia! 8 hónapos babáim reggel tápot isznak(240ml), ebédre főzeléket esznek(kb.210ml én főzöm), uzsira gyümölcsöt babakekszel vagy tejpépet(kb. 210ml), vacsorára tápot isznak(240ml).Napközben csak ebéd után alszanak másfél- 2 órát, fürdés,evés és mese után lefektetem őket, reggelig alszanak.
2012. jan. 5. 16:12
3/6 anonim válasza:
A lányom 8 hónaposan hagyta el a tápszert, így alakult akkor az étkezése:
- reggeli 1 pohár natúr joghurt, vagy kb. ugyanannyi natúr túró, hozzá 100 gramm gyümölcs, meg pici kanál gabonapép (8- fél 9 körül)
- tízórai nálunk nincs 7 hónapos kora óta
- ebédre (valamikor 12-14 óra között, alvástól függően) 220 gramm főzelék
- vacsira 5 kanál porból és 200 ml vízből kevert tejpép.
2012. jan. 5. 21:16
4/6 anonim válasza:
Az enyém 11 hónapos. 9 hónaposan is annyit evett már mint most, azaz: 5 körül 200 ml tápszer, 8-9 között 1 üveg babajoghurt vagy babatúró (160-190 gramm), 12-13 között 1 üveg bébiétel (220 gramm)+ 100 gramm gyümölcs, 16-17 között tejpép (190 ml, 20-21 között 200 ml tápszer. Mostanra sikerült már odáig is eljutnunk, hogy a házi kosztot is elfogadja, de abból kicsit kevesebbet eszik, mert ebben kevesebb a víz, mint az üvegesben, gondolom jobban eltelíti a pocakját. Én is sokat aggódtam az evések miatt, mert engem mindig a súlygyarapodásával cseszegettek, én meg nem is értettem, hogy miért amikor jókedvű volt és nagyon mozgékony, szóval látszólag minden oké volt. 3 hét múlva lesz egy éves és már öt hete önállóan megy, nem gyenge gyerek, még "csak" 9 kiló, de én nem aggódom. Azóta az orvos és a védőnő is belátta, hogy ő ilyen fajta. Hidd el, ha egy gyerek éhes azt hangos sírással jelzi :)
2012. jan. 5. 21:23
5/6 anonim válasza:
Jaj lemaradt az alvás. Ha korán ébred (értsd: nem lehet visszaaltatni, mert kipattannak a szemei), akkor 2x alszik még, egyszer 10 körül és délután 3 körül. Ha később ébred, akkor ebéd után kb. 1 órával alszik 2 órát. 4. válaszadó voltam.
2012. jan. 5. 21:25
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, úgy látom, a tízórait szokták elhagyni.
Kedves első, éjszaka 12 órát alszik, így nappalra úgy jön ki az 5 etetés, hogy 3 óránként, de nem éhezik meg addigra annyira, ezért javasolták.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!