Akinek babája cicin tudott csak elaludni, hogyan szokott vagy szoktatta le? Illetve mennyi idős volt akkor?
Enyém is 1 éves volt, amikor fokozatosan leszokott róla. Amikor láttam, hogy megy ez neki cici nélkül is, akkor először az éjszakait hagytuk abba (nem adtam neki többet, csak álomba simogattam, ha felébredt), aztán valahogy az elalvás előtti is elmaradt.
Annyi volt egyébként, hogy ahelyett, hogy szépen bealudt volna rajta, csak játszott vele, és nem sírt, amikor ébren betettem a kiságyba. Viszont a mai napig úgy alszik el, hogy fogom a kezét (20 hónapos).
10 hós volt a kislányom amikor már nem is szopizott igazán, csak az alváshoz kérte a cicit. Hát mondom, ennek így nincs sok értelme. Próbálkoztam cici helyett cumit adni a szájába, vagy cumisüveget, de nem igazán segített.
Végül olvastam valahol, hogy a babának nagyon fontos a megszokott, fix rituálé lefekvés előtt. Kísérletezgettem mindennel, cumi, zenélő alvóbaba, szopipóz, sétálva ringatás, ének stb.
Végül egy belső ötlettől vezérelve vettem egy hintaszéket, az lett az altatós szék. Lefekvés előtt, beleültem, magammal szembe vettem a babámat, cumit adtam a szájába, magamhoz szorítottam és elkezdtem neki énekelni, közben ringatóztunk. Hát így tanult meg cici nélkül elaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!