Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek babája cicin tudott...

Akinek babája cicin tudott csak elaludni, hogyan szokott vagy szoktatta le? Illetve mennyi idős volt akkor?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem mind a 2 gyerekem 1 éves koráig cicin aludt el, de aztán maguktól elhagyták. Nekem a védőnő is azt mondta, hogy ne aggódjak emiatt, majd leszoknak róla, nálunk úgy is lett. Te babád mekkora?
2012. jan. 4. 21:34
 2/6 anonim ***** válasza:

Enyém is 1 éves volt, amikor fokozatosan leszokott róla. Amikor láttam, hogy megy ez neki cici nélkül is, akkor először az éjszakait hagytuk abba (nem adtam neki többet, csak álomba simogattam, ha felébredt), aztán valahogy az elalvás előtti is elmaradt.

Annyi volt egyébként, hogy ahelyett, hogy szépen bealudt volna rajta, csak játszott vele, és nem sírt, amikor ébren betettem a kiságyba. Viszont a mai napig úgy alszik el, hogy fogom a kezét (20 hónapos).

2012. jan. 4. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Most, 13 hósan egyszercsk azt vettem észre, hogy inkább csak játszadozik vele, és bár úgy tűnik, elalszik, de valójában ébren teszem a kiságyba. mi most olyan köztes időszakban vagyunk, már csak alvás előtt kéri a cicit, akkor viszont követeli még. szerintem egy-két hét és vége a cicizésnek. de tény, mióta elmúlt egy éves, egyre kevésbé igényli, viszont ő még azért teljesen nem szokott le. 14 hós lesz a héten
2012. jan. 4. 21:57
 4/6 A kérdező kommentje:
6 hós a kislányom
2012. jan. 5. 08:04
 5/6 anonim ***** válasza:

10 hós volt a kislányom amikor már nem is szopizott igazán, csak az alváshoz kérte a cicit. Hát mondom, ennek így nincs sok értelme. Próbálkoztam cici helyett cumit adni a szájába, vagy cumisüveget, de nem igazán segített.

Végül olvastam valahol, hogy a babának nagyon fontos a megszokott, fix rituálé lefekvés előtt. Kísérletezgettem mindennel, cumi, zenélő alvóbaba, szopipóz, sétálva ringatás, ének stb.

Végül egy belső ötlettől vezérelve vettem egy hintaszéket, az lett az altatós szék. Lefekvés előtt, beleültem, magammal szembe vettem a babámat, cumit adtam a szájába, magamhoz szorítottam és elkezdtem neki énekelni, közben ringatóztunk. Hát így tanult meg cici nélkül elaludni.

2012. jan. 5. 08:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy leszoktatta magát a szopiról.8 hónapos volt, és egyik este úgy döntött, nem kéri a cicit.Igaz, előtte kapott tápszert, és sírt, hogy tegyük le.Azt hittem, azért sír, mert nehezen indul meg a tej.Viszont előtte már alig volt tejem, a kicsi alig hízott, megjártuk a gastroenterológiát is emiatt, mire kiderült, hogy egészséges a lányom, csak gyakorlatilag éhezik a tejemtől.:((Hiába tápláltam hozzá, így is kevés volt.Szóval mi már csak kínlódtunk a szopival.Ő állandóan sírt, mert nem lakott jól, volt, hogy fél óránként kellett mellre tennem, sétálni is alig mertem vele elindulni,mert akármikor rájöhetett az éhség.egyik nap elfogadta a tápszert, és ő maga döntött úgy, hogy nem szopik tovább, azóta a ringatáshoz szokott hozzá, mert hiányolta a közelségemet, nála ez így csapódott le.Lassan a ringatásról kéne leszoktatnom, mert 15 hónapos múlt.Őszintén, én nem bántam, hogy nem szopizott tovább.A vége felé már egyikünknek se volt jó, és eleve nem akartam csak maximum egy éves koráig szoptatni.
2012. jan. 5. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!