Megengedtétek babátoknak, hogy belenyúljon 1. éves szülinapi tortájába?
èn gusztustalannak tartom mikor egy baba vagy akár egy nagyobb (mert miért vicces egy kisbabánál és egy nagygyereknél nem) egy egész tortát össze maszatolja és senki ne egyen belöle. esetleg lehet egy szeletet adni neki, de én azt sem tettem, szépen megettem vele.
Most 15 hósan már elkezdett önállóan enni. most bepótolta de véletlenül. Karácsonykor kikerült a torta az asztalra, és míg mindent a nappali asztalára hordtunk a fiuk betették a gyereket a székébe egy kanállal a kezében amin pont elérte a gyönyörü tortát. persze a gyerek csendben a fiuk az ellenkezö irányba épp tv-t bámulták, mire beértünk a gyerek már bele turkált a kanállal, habár tönkre nem tette de az övé lett az elsö szelet.
Mondjuk én muffinokat sütöttem neki, de nem, nem engedtem meg.Nem engedem neki, hogy az étellel játsszon, túrja.Mikor sütök valamit, vagy főzök, megnézheti, megszagolhatja az alap anyagokat, a tésztát megnyomogathatja, a lisztbe "rajzolhat", maszatolhatja az ujjával, de a kész étellel, amit eszünk, nem engedem, hogy játsszon.
Persze más az, mikor egyedül eszik, és maszatos lesz,meg mindenhova megy, csak a szájába nem, de hogy poénból turkálja az nálunk nem divat...
Én nem. Nálunk alapból nincs beleturkálás a kajába. Nem hiszem, hogy attól fejlődik egy gyerek, ha beletapogat a főzelékbe, joghurtba, tortába. :)
Persze megfoghatja az olyan ételt, amit kézzel kell enni. De én pl. a főzelékkel sem engedtem sose pacsmagolni. A kaja nem játék. Legalábbis nálunk. :)
Én sem hagyom hogy turkáljon az ételben,de egy évben egyszer a tortájával megteheti,mert az az ő napja! Nem köpködi össze hogy ne tudnánk belőle enni!
8as voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!