Mit főztök, amiből már babátok is kap? Bátrabb anyukák.6 hós
A legnagyobb gond: nem szereti a burgonyát.
Minden trükköt és receptet várok.
trükk és recept:
fogsz egy sárga és egy fehérrépát meg mondjuk 10 szem zöldborsót.
annyi vízbe teszed amennyi épp ellepi. ha kész, a borsót fém szűrőn átnyomod, a répát meg leturmixolod.
én bátor vagyok, 10 hónaposan kezdtem bevezetni neki a mi ételeinket (sok levest és főzeléket főztem) de azért 6 hónaposan még javában kóstoltattunk, nem a saját ételeinket adtam neki. kicsit legyél türelmes, épp, hogy ismerkedik az ételekkel.
a húslevesből kiveheted neki a zöldségeket nyugodtan!
Szia:) Enyém most lesz nyolc hós. A burgonyát utálta. A sárgarépát utálta. A kettőt együtt méginkább. Aztán a brokkolira úgy rákattant, mint aki a világot fel akarja falni. Az összes többi kaját imádja, a sárgarépát kivéve. Azt csak azóta eszi meg, mióta húslevesből kiszedem. A burgonyát önmagában ne add, azzal sűrítsd a főzeléket, úgy már megeszik általában. Ha nagyon nem megy neki, akkor rizzsel lehet sűríteni. Zsiradék nélkül felteszed, és teljesen szétfőzöd. Elég sok víz kell hozzá, és összeállhat pudinggá is, de nem baj.Próbálgasd a zöldségeket, amelyik ízlik neki, az mellé meg lehet próbálni becsempészni az útálatos dolgokat. Ha úgy sem eszi, ne add neki, pár hónap múlva lehet hogy mégis rákattanik.
Nálunk így ment, burgonya-brokkolival, burgonya zöldbabbal, burgonya-céklával( ebből nem tudok eleget főzni, pedig már van benn neki hús is), paradicsomos burgonya( másik nagy kedvenc), burgonya-cukorborsóval, Zellergumó-rizzsel sűrítve, és ezeket váltogattam. Ebből is látszik, hogy a burgonyát üresen kiköpködte, de zöldségekkel keverve óriási mennyiséget tüntet el belőle a mai napig. Én kicsit korábban kezdtem a hozzátáplálást, öt hósan, de egy hónapig nagyjából gyümölcsöztünk csak.
Én is bátor vagyok, 4 hónaposan kezdtem e la hozzátáplálást, de a miénkből én is csak a leveszöldséget adtam 6 hónaposnak, azt viszont nem szerette. Másképp készül a legtöbb étel, mint amit ők ehetnek.
A burgonyát az enyémek se szerették, mert ízetlen. Viszont banánnal, vagy almával lecsúszott. Mindegy, csak ne érezze, hogy krumpli. És a paradicsomos burgonya is ment, igaz 8 hónaposan. A főzelékeket csak nem rántod be, vagy habarod, hanem sűrítésnek használsz burgonyát.
Ezt az első kommentre szántam.
Zöldséget pároljátok vagy főzitek?
első.
ne, ne egyen levest leves hátán, arra céloztam, hogy még főzzél neki külön. vagy tényleg ennyire megerőltető lenne egy kis főzit összedobni? negyed óra naponta, míg a ti kajátok készül, megvan...
egyébként húslevest ne adj neki csak a zöldséget, a zsírt még nem tudja feldolgozni a pocakja
Levest ne egyen. Levesből kivett zöldség is csak az olaj bevezetése után jöhet.
Próbálgasd a zöldségeket. Én főzöm, burgonyával együtt, és főzőlével együtt turmixolom. Burgonya önmagában arra való, hogy a baba megtapasztalja az állagát a kajának. Másra nem. Babaételek sűrítésére használom én is, úgy már nincs gond vele.
Mikor én elkezdtem adni babámnak a krumplit, szabályosan visszahányta, annyira nem kellett neki.A mai napig sem nagyon csúszik, még krumplipürének megcsinálva sem! (1 éves lesz)
Én arra emlékszem, hogy egy időben mindenbe raktam Sinlac port, mert attól kicsit édeskések lettek a főzelékek és a babám vígan megette.Ezzel is sűrítettem.Aztán egyre kevesebbeket rakosgattam bele, és kb mikor 7 hónapos volt már szinte mindent megevett amit elé raktam.Nálunk is nagy sláger volt a húslevesből kiszedett zöldség.A cékla is édes, nagyon jó a krumplihoz.Nekem nem szokásom gyümölcshöz zöldséget tenni, így azokat nem kevertem soha!
Türelem játék az egész, semmi más.Most már lányomnak olyan étvágya van, hogy el sem hiszem.Csak nézek, hogy hogyan lehet ekkora gyomra! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!