Anyukák, a ti babátok mindíg annyit szokottt enni, mint
amennyi az életkorának megfelelő adag?
Az enyém sohasem evett annyit. Már 3 éves, most eszik annyit mint egy 10hónapos. :O
2011. dec. 13. 14:54
majd ha elkezd fogyni. Én sosem mértem a ml-eket, ha nem ette meg ebédre, feltálaltam vacsorára. A dokinéni úgyis szól tanácsadáson, hogy fogyott, havonta le kell méretni nálatok is, nem?
2011. dec. 13. 14:58
Aggódnod nem kell.
Lányom is néha sokat, néha keveset evett. Soha nem volt ugyanaz az adagja. Mi sem eszük minden nap ugyanannyit.
Ha jól fejlődik, akkor mindegy mennyit eszik.
Lányom most 14 hónaposan kevesebbet eszik, mint fél évesen evett. De közben kiegyensúlyozott, és szépen fejlődik.
2011. dec. 13. 15:09
Sosem esik annyit, amennyit kéne. Ráadásul mióta hozzátáplálom erőm sincs arra, hogy méregessem, hány grammot fog megenni kb.
Úgyis jelez, ha éhes vagy ha nem.
2011. dec. 13. 15:10
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eddig heti egyszer mértem, de kölcsönadtam a mérleget. Három hete nem mértem. Egy hét múlva megyünk védőnőhöz. Ezekszerint ha rendesen hízik, nem kell aggódnom.
Sokkal többet evett a fiam az első etetéstől kezdve, és azóta is. Most 3 hónapos, kezd úgy beállni, ami az előírás. Egyébként a lányom is ilyen volt.
2011. dec. 13. 15:23
az én fiam két éves és három hónapos,és most eszik 200 grammot.kiváncsiságból néha megmérem.hét hónaposan 90 grammot evett
2011. dec. 13. 16:25
Én fiam se eszik mindig ugyanannyit. 6 hónapos, van, hogy megiszik du-án 200ml tápot, de van, hogy csak 110-et. És ugyanez van a főzelékkel is, van, hogy csak úgy falja és van, hogy alig eszik belőle. De ha megfontolod, te se vagy minden nap ugyanannyira éhes, te se eszel minden nap ugyanannyit. Szerintem amíg rendesen hízik nincs okod aggódni.
2011. dec. 13. 17:11
Mi az az "életkornak megfelelő adag"?
Ilyen kategória szerintem nem létezik.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy minden 30 éves nőnek ezt és ezt kéne megennie egy ebédre. De még egy és ugyanazon 30 éves nő sem fogja minden nap ugyanazt a mennyiséget megenni ebédre. (Ja, és ha a kedvencem van, én többet eszem... :o)
2011. dec. 15. 12:31
Amig kicsi volt mindig többet evett,de sajnos vissza is bukta.Kb.7 hósan állt be(kanalazott már)hogy általában ugyan annyit evett mindig.Aztán 1 éves kora körül 1 nap eszik dupla mennyiséget másnap meg alig valamit.De mivel minden hónapban meghízza a 40dekát ezért én nem aggódok.Eszik amennyi jól esik.15 hós fiú.
2011. dec. 15. 12:34
Kapcsolódó kérdések: