Anyukák, ha a babátok 4 hónapos korában kezdtétek a hozzátáplálást, milyen táblázat szerint haladtatok?
Én ezt használtam. 4,5 hónaposan kezdtük. 6 hóig csak azt kapta, amit lehet adni 4-6 hó között, utána pedig nagyjából a táblázat alapján léptem tovább.
Én pl. úgy kezdtem, hogy kerestem egy táblázatot, majd elballagtam a védőnőhöz. Ott összegeztük a dolgokat és amit a 6. hónaptól írtak, azt kezdtem el adogatni a lányomnak gyümölcsben, zöldségben egyaránt. Először természetesen alma, őszi és sütőtök volt, majd szépen lassan jöhetett a szilva, krumpli, sárgarépa bevezetése.
Most 5 hónapos a lányom, de mi 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást 1 kiló súlyvesztés miatt. Nekem esélyem nem volt a gyümölcs levével 'szórakozni', egyből pépeset kapott. Abból se 4-5 kanállal, hanem egyből megevett egy almát, majd hozzá 150 ml tápszert és aludt 5 órát. Előtte folyamatosan visszajött minden neki, hiába etettük lassan, óvatosan, sűrűbb tápszerrel, stb.. tehát nekünk orvosi "előírás" volt a gyümölcs adagolása. Azóta egy csepp tápszer nem jön neki vissza és a tízórai + uzsonnát ki is váltottuk már. 3 hét alatt vissza hozta az 1 kilót és azóta még pluszba másfelet szerencsére.
Most megvárom, amíg 6 hónapos lesz és elkezdem neki az ebédet. Azt terveim szerint 7,5 - 8 hónapos korára akarom kiváltani és ott viszont már 'szigorúbban' 3-4 kanalas módszerrel csinálom.
Én úgy csinálom, hogy először a védőnővel egyeztetek, majd pl. a 7 hónaposnak írt gyümölcsöket (amit 5 hónaposan adnék neki, mert ugye -2 hónap!) kezdem el kóstoltatni pár kanalas módszerrel.
Én nem néztem semmilyen táblázatot,mert mind mást írt.
A bébiételeket kapta ami a korának megfelelő(azok ugye már 4 hónapos kortól vannak).
Én sem néztem táblázatot. :)
Anyumat kérdeztem, aki orvos. Meg szépen fokozatosan haladtunk kb ebben a sorrendben:
alma, őszibarack, banán, krumpli, répa, sütőtök.
Utána már nem emlékszem a sorrendre: paradicsom, cukkini, szilva, cseresznye, meggy, csirke, pulyka,stb.
Ami szerintem fontos, hogy ne kapjon olyat, amin allergizál: eper, málna, mogyoró, ...
A többit meg fokozatosan. Ha csak keveset kap elsőre, látod rajta a nap folyamán, ha fáj a hasa tőle; akko tedd félre azt az ételt pár hétre, majd lehet újra próbálkozni vele.
4.hónap: alma,őszibarack,dinnye,krumpli,répa
5.hónap:sütőtök,körte,banán,zöldborsó,sárgabarack,rizs
6.hónap:brokkoli,cukkini,tök,cékla,meggy,szilva,keksz(glutén)zeller,fehérrépa,gesztenye
7.hónap:spárga,túró,csirke,nyúl hús,saláta,sóska,sárgaborsó
8.hónap:kelkáposzta,karfiol,csirkemáj,karalábé,sajt,joghurt
9.hónap:tojássárgája,zöldbab,kiwi,vaj,olaj,áfonya
10.hónap:káposzta,kelbimbó,zöld fűszerek,hagyma,foghagyma,marha/sertéshús,paradicsompüré
11.hónap:narancs,citrom,paprika,lencse,retek
12.hónap:hal,tej,méz,ribizli,tejföl,tojásfehérje,mandula,dió,mogyoró,ananász,eper,málna
táblázatokat is néztem és egy orvos tanácsa állítottuk így össze,most 7,5 hónapos
7.hónap:spárga,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!