Alkohollal altatni egy 4 hónapost?
Kapom mindjárt a lepontozást.
Én nem értek egyet ezzel a pálinkás dologgal. De az tény, hogy régen a babáknak sokkal több dolgot "engedtek" meg. Ott van például ugye a higiénia, egyebek.
Nem altatnám pálinkával a gyerekemet, az is biztos. De ha belegondolunk régen a fogzásnál is alkohollal csillapították a fájdalmat. Anyukámnál is alkalmazta nagymamám és egészséges felnőtt lett belőle. Mondjuk akkor anyukám már nyolc hónapos volt.
Na mindegy, ezt nem támogatom, de voltak ilyenek is.
le kéne ülni beszélni a nőcivel. Vagy valami cikket, valamit átküldeni neki, hogy az alkohol mennyire borzasztóan káros az agysejtekre, fejlődő szervezetre. A hozzászokásról nem is beszélve. És a legrosszabb, h a baba elaludt tőle... Így a csaj is könnyen hozzászokhat ehhez a módszerhez :(((
1 alkalomtól nem lesz baja, de én biztos vagyok benne, hogy itt nem 1 alkalomról lesz szó. A könnyű utakra könnyű rászokni.
Inkább szerezzetek nekik vmilyen homeós szert, chaomilla-t, vigantol-t, valamit.
Remélem sikerrel jártok majd, mert ez sajnos tényleg elég gáz. És ez még csak a kezdet, még csak 4 hónapos a baba.
Hát nem normális az biztos.
Nekem is mondta a nagyanyám, hogy pálinkába mártott kenyér beválik fogzáskor. Hát ha nagyon nem bírom a sírást hallgatni, eszek is egy két szeletet. :D
Na most komolyan!
Alkohol, cukor, sűrített tej...
Csupa-csupa 4 hónapos gyereknek való dolog.
Anyukának elmentek otthonról sajnos! :(
Én sem értek egyet azzal, hogy alkohollal nyugtatnak le egy gyereket. Nem kéne mindig valami könnyű eszközhöz nyúlni. Most egy kis likőr, aztán később mi lesz? És akkor csodálkozunk, hogy annyi függő ember van.
De képzeljétek, ma is vannak rendkívüli helyzetek, amikor mégiscsak a jó öreg alkohol lehet a végső megoldás! Fenyegető koraszülés visszatartása érdekében alkalmazzák a magnéziumos-alkoholos infúziót, és ettől ellazul a méh is, a baba is s a mama is...Akárki akármit mond, ebben az esetben megéri, ha akár csak pár napra sikerül tovább bent tartani a babát!
Hihetetlen mik vannak! :(
Na ha nagyanyáinkhoz megyünk vissza akkor miért nem tehén tejet adunk, már újszülöttként a babának (akár forralás nélkül), vagy feles tejet (tej+tea). Vagy az eldobható pelenka helyett textilpelenkát használni. Vagy már 2-3 hónaposan hozzátáplálni és még folytathatnám. Már nem a 19. században élünk.
Lehet ez az oka, hogy annyi alkoholista van a világban, de amit a gyerek lát a szülőktől az is nagyban befolyásolja őket!
Van egy szomorú történetem: egy apuka annyira büszke volt, hogy a fia pár évesen, már sört ivott, egyszer a sörös üvegben nem sör volt, hanem valamilyen gyomírtó szer, a kisfiú megtalálta és megitta, sajnos nem élte túl. :(
Ez nem játék, főleg nem egy pár hónaposnak való még 1 csepp sem. Mennyi felelőtlen anyuka van. Nem gondolkodnak. :(
Lehet csak egy kis cirógatásra vágyott, vagy ha csak picit tolta volna babkocsiban el is aludt volna, vagy csak éhes volt még.
Szörnyű, hogy mik vannak, és szánalomra méltó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!