Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alkohollal altatni egy 4...

Alkohollal altatni egy 4 hónapost?

Figyelt kérdés
Tegnap este együtt szilvesztereztünk párom unokahúgával és a családjával. Van egy 4 hónapos kisfiuk. Este 10 órakor amikor anyuci már fél órája próbálta sikertelenül elaltatni a babát kilibegett a konyhába, magához vett egy pohár Angelli krémlikőrt és visszament a babához, gondoltam kell a stresszoldó, hogy ne akadjon ki. Én mit sem sejtve utánamentem, hogy belessek és lelki támaszt nyújtsak. Erre azt látom, hogy nagy vigyorogva belemártja a baba cumiját a likőrbe és úgy dugja a szájába. Ezt 2x megcsinálta és a baba már aludt is. Én meg csak pislogtam, hogy jól látok-e. Mikor kijött kérdőre vontam amire azt mondta, hogy a mamája javasolta ezt neki arra az esetre ha képtelen elaltatni a babát és még sosem próbálta de milyen jó, hogy bevált! Mikor próbáltam megmagyarázni neki, hogy konkrétan leitatja a 4 hónapos babáját akkor meg azzal védekezett, hogy nem fog rendszert csinálni belőle és épphogy csak belemártotta a cumi hegyét... Ti mit gondoltok erről?
2012. jan. 1. 21:08
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
88%
Nagyanyáink módszere!
2012. jan. 1. 21:19
 12/46 anonim ***** válasza:
60%
Elég szar módszer. Aki ezt támogatja, az szintén nem normális...
2012. jan. 1. 21:20
 13/46 anonim ***** válasza:
58%
Lehet, hogy ezért van ennyi alkoholista az országban :)
2012. jan. 1. 21:23
 14/46 anonim ***** válasza:
95%

Én elítélem, de régen tényleg "divat" volt. Sokszor hallottam nagyikámtól a pálinkás kenyér módszert, meg a mákteát.

Elég szomorú, hogy így altatta a kicsit. Akkor inkább adott volna egy kis Nurofent feleslegesen, mert abban is van nyugtató, de még mindig kevésbé káros a babára.

2012. jan. 1. 21:24
 15/46 anonim ***** válasza:
91%

Nem nagyanyáink módszere! A háború előtt fordult elő ilyen a nagyon primitív szülőknél. Másoknál nem volt soha szokás!

Ennyitől nem lesz baja a babának,de ha folyamatosan így altatja,akkor biztosan árt neki.

Az anyuka nagyon primitív lehet,a többi véleményem inkább elhallgatom.

2012. jan. 1. 21:26
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Én is hallottam már erről a módszerről, hogy régen így csinálták, de főleg a tudatlanabb családokban.
2012. jan. 1. 21:27
 17/46 A kérdező kommentje:

Igen, ő is azt mondta, hogy a mamája javasolta neki aki mellesleg óvónő volt annó.

Jól van a picúr, semmi sem látszik rajta az esti élményekből.

A párja kikerekedett szemekkel kérdezte tőle, hogy lehet ilyet? Nem lesz baja? És akkor mondta neki, hogy a mama javasolta nehéz estékre...

De ha (remélhetőleg) ez tényleg egyszeri eset volt vagy csak nagyon-nagyon ritkán csinálja akkor ugye nem lesz baja a babának?

Utána megnéztem, 16%-os alkoholtartalmú.

2012. jan. 1. 21:28
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

Nagy az Isten állatkertje...

Nem is értem, mit fog csinálni, ha jön a fogzás, szeparációs szorongás, kis betegség és nem akar/tud aludni a gyerek?! Akkor már nem csak a cumit mártja bele, hanem a cumisüvegbe tölt valami "fincsit"?

Komolyan, megáll az ész és ácsorog...

2012. jan. 1. 21:29
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer párom jött haza a pálinkás kenyér sztorival!Akkor épp elég sokat sírt a pici lányunk, meg nyügi volt.

Hát kapott szegény hapsikám tőlem hideget meleget!!!Még a gondolat is kiakaszt!!!!

Én is kapok jó tanácsokat, de van annyi eszem, hogy eldöntsem mi a hüly.eség és mi nem az!

2012. jan. 1. 21:30
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez a módszer a háborúk alatt terjedt el, egyrészt azért, hogy a síró baba miatt ne lehessen megtalálni a bujkáló családot, másrészt akkor használták, ha a határon át csempészték ki az embereket, és így biztos csendben maradt a gyerek.

Sehogy sem tartom jó dolognak, lehet, hogy csak még egy kis szopi/tápi kellett volna a kicsinek...

2012. jan. 1. 21:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!