Alkohollal altatni egy 4 hónapost?
Én elítélem, de régen tényleg "divat" volt. Sokszor hallottam nagyikámtól a pálinkás kenyér módszert, meg a mákteát.
Elég szomorú, hogy így altatta a kicsit. Akkor inkább adott volna egy kis Nurofent feleslegesen, mert abban is van nyugtató, de még mindig kevésbé káros a babára.
Nem nagyanyáink módszere! A háború előtt fordult elő ilyen a nagyon primitív szülőknél. Másoknál nem volt soha szokás!
Ennyitől nem lesz baja a babának,de ha folyamatosan így altatja,akkor biztosan árt neki.
Az anyuka nagyon primitív lehet,a többi véleményem inkább elhallgatom.
Igen, ő is azt mondta, hogy a mamája javasolta neki aki mellesleg óvónő volt annó.
Jól van a picúr, semmi sem látszik rajta az esti élményekből.
A párja kikerekedett szemekkel kérdezte tőle, hogy lehet ilyet? Nem lesz baja? És akkor mondta neki, hogy a mama javasolta nehéz estékre...
De ha (remélhetőleg) ez tényleg egyszeri eset volt vagy csak nagyon-nagyon ritkán csinálja akkor ugye nem lesz baja a babának?
Utána megnéztem, 16%-os alkoholtartalmú.
Nagy az Isten állatkertje...
Nem is értem, mit fog csinálni, ha jön a fogzás, szeparációs szorongás, kis betegség és nem akar/tud aludni a gyerek?! Akkor már nem csak a cumit mártja bele, hanem a cumisüvegbe tölt valami "fincsit"?
Komolyan, megáll az ész és ácsorog...
Egyszer párom jött haza a pálinkás kenyér sztorival!Akkor épp elég sokat sírt a pici lányunk, meg nyügi volt.
Hát kapott szegény hapsikám tőlem hideget meleget!!!Még a gondolat is kiakaszt!!!!
Én is kapok jó tanácsokat, de van annyi eszem, hogy eldöntsem mi a hüly.eség és mi nem az!
Egyébként ez a módszer a háborúk alatt terjedt el, egyrészt azért, hogy a síró baba miatt ne lehessen megtalálni a bujkáló családot, másrészt akkor használták, ha a határon át csempészték ki az embereket, és így biztos csendben maradt a gyerek.
Sehogy sem tartom jó dolognak, lehet, hogy csak még egy kis szopi/tápi kellett volna a kicsinek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!