Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyes anyukákat miért nem...

Egyes anyukákat miért nem érdekel más is a gyerekeken és a háztartáson kívül?

Figyelt kérdés
Nekem is van gyermekem, és teljesen meglep hogy egyes anyukák nem látnak tovább a gyereken és a háztartáson. És inkább szülnek még egy gyereket, mintsem vissza menjenek dolgozni. Engem érdekel a politika, a gazdaság, a divat, a tudomány, az érdekességek, filmek... És időnként már én érzem úgy néha mintha velem lenne gond, mert nem vagyok az a fanatikus anya típus.
2011. dec. 31. 20:51
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
86%

Azért mert:

-5-kor ébredek, reggelit készítek, ébresztem a 3 gyereket, ellátom őket, elviszem őket oviba-suliba, 9-re a legkisebbel hazaérek. Gyors begyújtok, míg ő levegőzik, bemegyünk, levetkőzünk, beágyalunk, készítem neki a tízórait. Ezt fél 11-ig megeszi. Felteszem az ebédet, őt leteszem aludni, gyors befejezem az ebédet, ha van időm takarítok picit. 1-kor ébresztem, öltöztetem, indulunk az oviba a középsőért (megkértek, hogy ne aludjon ott, ha már itthon vagyok). Fél 2-re itthon vagyunk, őt leteszem aludni, a picit megebédeltetem, nagyjából összepakolok utánunk, egy picit játszok a kicsivel. Ébred a középső 3-kor, beszélgetünk, miközben készítem az uzsit, újra öltözés, mikor kinnt vagyunk még a tüzet lerendezem, indulás a két gyerekkel a nagyért a suliba. fél 5-kor hazaérnénk, de a hét legtöbb napján a nagyot viszem úszni, miközben az ovist néptáncolni teszem le. Sokszor a kicsit itt uzsiztatom meg. 6 után hazaérünk, a gyerekek beindulnak, fél óra alatt a ház romokban, ami eleve nem volt rendben, hisz képtelenség. Én eközben összedobom a vacsit. Leülök a naggyal tanulni, a középsővel is ilyenkor rajzolunk, vagy akármi. A pici már kókad, vagy elalszik. Férjem 8-ra itthon van, vacsi fürdés, 9-re mindhárom versenyző ágyban. És ekkor kezdek takarítani, mosógépbe bepakolni, vasalni, enni stb. Éjfélre kész is vagyok.

Könyörgöm hova lássak tovább háztartáson és gyereknevelésen kívül???????

Ja, és nem azért szültem, hogy ne kelljen dolgozni! amíg 2 gyerekem volt, végig dolgoztam itthonról. Most jelenleg nem fér bele, de mihelyt ovis lesz a kicsi folytatom.

És nem érzem magam még most sem beszűkültnek, mert szerencsére az agyam a helyén van, ls sokszor a tudatalattim dolgozik. Szóval míg éjszaka a házimunkám mellett hallgatom a rádiót észre sem veszem, hogy mennyi minden megragad.

2011. dec. 31. 21:39
 12/36 anonim ***** válasza:
71%

21.39!

Le a kalappal előtted! Bár minden IGAZI ANYÁNAK ebből állnak a napjai!

2011. dec. 31. 21:50
 13/36 anonim ***** válasza:
87%

Amíg kicsik addig biztos, hogy ebből tud állni a nap. Majd ha megnőnek megint más dolgok lesznek, de abban még nem vagyok járatos :)

Lehet, hogy egy gyerek mellett több idő jut a különféle érdeklődés kielégítésére (politika , gazdaság stb), de megmondom őszintén én ehelyett inkább a gyerekemnek mesét olvastam, rajzoltunk, közös készségfejlesztő dolgokat csináltunk. Rettentő sokat törődtem vele (mint nyilván mindenki), de ez az én érdeklődésem rovására ment, hisz arra nem hagytam időt, de igazából nem is akartam. Bár azért, hogy itthonról dolgoztam a napi "felnőttes" dolgaim megvoltak és ez bőven elég is volt, mégha nem is az igazi érdeklődésemhez kapcsolódik. Egyszerűen beértem a gyereknevelés-háztartással emellett. Mert ez ennek az időszaka. Előtte bőven volt időm magamra, ha nagyok és önállóak lesznek és a jóisten is úgy akarja akkor később is lesz idő az érdeklődésemre, de most tetszik ez a "nem látok túl a gyereknevelés-háztartás"-n felállás. Ez jó és élvezem!

2011. dec. 31. 22:00
 14/36 anonim ***** válasza:
87%

:) Aranyos vagy kérdező.

Engem jelenleg csak a gyerekem érdekel és a férjem, és boldog vagyok így.

Van diplomám, viszonylag jó munkahelyem, ahová visszamenjek, de miért gondolkodjak ezen, ha most nem ez a dolgom??? Most igenis itthon kell helytállnom maximálisan, akárcsak anno a munkahelyen. Igyekszem minden percét kiélvezni.

Persze én is vagyok néha fáradt, álmos (nem is ritkán). Barátnőzök, vásárolgatok ugyanúgy, mint ezelőtt. És ami ezelőtt érdekelt, az most is, csak nincs rá annyi időm. (Pl. 3 Coelho könyvem van elkezdve...)

2011. dec. 31. 22:04
 15/36 anonim ***** válasza:
77%

kérdező: de vitatémát dobtál fel és ezt is akartad, egyébként nem írtad volna ki:)

Te miből veszed le, ha egy Anyát csak a gyerekeke és a háztartás érdeklik? Honnan tudod, hogy esténként nem Proustot (tudod ki az) olvas, vagy épp a gyerekpszichológiába mélyed el?

2011. dec. 31. 23:45
 16/36 anonim ***** válasza:
28%

Én megrökönyödtem milyen válaszokat kaptál már megint....értem a kérdésed lényegét,és nem igazán értem mi hozta ezt ki a többiekből,biztos megittak fél pohár pezsgét:-)

Hogy a kérdésre is válaszoljak,engem is érdekel/ne sok minden az anyaságon-háztartáson kivül,csak sajnos nem igen fér bele,de azért vágyakozni lehet:-)

2012. jan. 1. 06:59
 17/36 anonim ***** válasza:
89%
Nem azokkal az anyukákkal van baj, akiket csak a gyerek és a háztartás érdekel, hanem azokkal, akiket minden érdekel, csak a gyerek nem!!!
2012. jan. 1. 07:33
 18/36 A kérdező kommentje:

A 6:59-es válaszolónak köszönöm szépen a válaszát. Valami hasonlóra gondoltam.

Elismerek minden édesanyát, a kérdésem talán pontatlan és talán tényleg felesleges volt.

Napok óta kétségeim vannak saját magammal az anyaságommal kapcsolatban. Amióta megszületett a kisfiam szinte 100 %-an akarok teljesíteni, mind anya, mind háztartásbeli és a férjemnek a segítségére vagyok a vállalkozásában. És eléggé megvisel ez az egész, mert már egyre kevesebb idő jut mindenre, a nap minden percében igényli a figyelmemet a kisfiam - de közben szeretnék mással is foglalkozni. Így gyötrődök, mert tudom hogy a fiam az első és a háztartás. Piszok nincs a lakásban de tény és való, hogy rendetlenség van, mert kisfiam ha látja hogy rend van automatikus késztetést érez a játékainak szétpakolására. Így nem foglalkoztatom magam feleslegesen, ha úgy is rend van. Tehát az egyik hozzászólónak nem nincs nálunk mocsok.

Szóval a lényeg tényleg csak az lett volna, hogy kíváncsi lettem volna, hogy mások is éreznek-e hasonlókat, hogy kevés idejük marad magukra, hogy ritkán tudnak felnőttekkel nem gyerektémáról beszélni, stb.

Az hogy azt is beleszőttem a kérdésembe, hogy sokan azért vállalnak gyereket, mert már félnek a munkába való visszamenéstől - ez nem minden anyukánál fordul elő de sajnos az én ismerettségi körömben kapásból kettőt tudnék mondani, aki saját maga bevallja ezt.

És egyébként, minden anyukának aki felháborodott a kérdésemen, üzenem, hogy biztos nagyon jó anyukák és ebben senki nem kételkedik, nem akartam senkit leértékelni, hogy rossz anya, csak mert nem érdekli valami. Gondolom azért kaptam sok negatív visszajelzést mert sokan magukra vették. Más esetben nem is háborodott volna fel senki.

Köszönöm a válaszokat- és BUÉK!

2012. jan. 1. 08:01
 19/36 anonim ***** válasza:
80%

Szia, amit az utolsó kommentedben leírtál, az köszönőviszonyban sincs azzal, amit kérdeztél. Feltehetően ezért kaptál sok negatív választ.

És kár volt még rúgni egyet a válaszolókba (miszerint biztosan magukra vették, azért háborodtak fel), mert nem azért háborodott fel a többség, mert magára vette, hanem azért, mert a kérdés feltevése fellengzős, és lenéző, ami minden jó érzésű embert felháborítana.

Én értem, hogy nem ez volt a célod a kérdéssel, de ha visszaolvasod, te is látod, hogy pár mondattal kiemelted magad, mint tökéletes lényt, akinek széles az érdeklődési köre, és aki "döbbenten figyeli" más anyukák hozzáállását a dolgaikhoz.

Valóban általánosítottál, szerinted ez okos dolog? Szerintem mielőtt kiírsz egy ennyire provokatív, öntömjénező, és másokat lenéző kérdést, állj meg, és gondold végig, mit is akarsz megtudni. Úgy nem kapsz majd negatív kritikát.

Zárszóként: senki nem tökéletes, ami egyáltalán nem baj. De attól nem leszel se jobb ember, se jobb anya, ha magadat élteted, és másokat ismeretlenül lehúzol.

Neked is Boldog Új Évet!

2012. jan. 1. 08:10
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
21:39-nek EMELEM KALAPOM!!
2012. jan. 1. 09:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!