Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónap lesz a két gyermekem...

20 hónap lesz a két gyermekem között. Ugye menni fog?

Figyelt kérdés
Kicsit beijedtem, igazából most tudatosult bennem hogy lesz kistesó, miután láttuk az uh-n.
2011. dec. 30. 11:45
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Ekkora korkülönbséggel kellenek ilyen dolgok mint pl testvérbabakocsi? Van 2 babakocsink, viszont az autóba nem fér be egyszerre mind a kettő. Az elején úgy gondoltam hogy a kicsit tudom majd hordozóban vinni, viszont a fiamat sem tudtam sokáig mert a derekamat kicsinálta.

A másik, hogy nem szeretnék új kiságyat venni. Egy 20 hónapost rá lehet rendes ágyra szoktatni? Vagy altassam a kicsit mózeskosárban amíg lehet?

2011. dec. 30. 12:15
 12/28 anonim ***** válasza:

nálunk is ez van, 20 hónap.

A nagy nem is vett tudomást a kicsiről, néha megnézte, megdobálta cumival, de nem bántotta. Amikor elkezdte elvenni a játékait, na akkor volt visítás meg lökdösődés is. Nincsen igazából féltékenykedés, hanem ami sajnos nem volt előre látható, a nagyfiam baba lett ismét. Etetni kell, pelenkázni újra, a meglévő önállóságát is elvesztette. Utánozza a kicsit, halandzsázik, várja a dicséretet utána, őt is fel kell venni és ha sír a kicsi, akkor ő is produkál műsírást, hogy foglalkozzak inkább vele. Most van két babám.

2011. dec. 30. 12:18
 13/28 anonim ***** válasza:

Menni fog! Gondolj arra, hogy fel fogsz nőni a feladathoz. Ha tudsz, akkor kérj meg valakit, hogy segítsen neked az első 2-3 hétben. A kicsi be fog tagozódni a nagyobbik babád napirendjébe, nem lesz probléma. Beszélgessetek sokat már a baba születéséig is, mutathatsz fényképet pocakos korodból, ha van, hogy lássa a nagyobbik babád is, hogy ő is onnan jött. És van egy nagyon cuki könyv: A sehányéves kislány. Azt is nézegethetitek. Hidd el, amikor elkezd látszódni a pocakod, a nagyobbik babád már lesz olyan kis okos, hogy csomó mindent lehet neki mesélni és érteni fogja.

Gratulálok neked (mindkét babához :-))! :-)

2011. dec. 30. 12:20
 14/28 anonim ***** válasza:

Nálunk a nagy másfél éves kora óta ment a saját lábán, nem kellett neki babakocsi. Ezzel szerencsém volt.

Gyerekágyat 15 hónaposan kapott, de melléraktuk a kiságy matracát. Párszor leesett.

Aztán mikor összeszereltük a kistesónak a rácsos ágyat, addig ordított, míg bele nem ülhetett (féltem, hogy leszakad, de nem), aztán megnyugodott. Pedig hónapok óta nem látta.

2011. dec. 30. 12:21
 15/28 anonim ***** válasza:
A "harmadik" vagyok. A lányomnak elég hamar lecseréltük a kiságyat ágyra, már két éves kora előtt. A babakocsit is kezdtem hanyagolni, mikor már tudott menni. Nem kell két babakocsit venned, halottam, hogy létezik "testvérfellépő", amit a kocsira kel szerelni, és rá tud állni. Én ezt nem tartottam fontosnak, mert nem nagy távolságot jártunk be sétálva.
2011. dec. 30. 12:37
 16/28 anonim ***** válasza:

Hát persze, hogy menni fog :) Nálunk 25 hónap a különbség. Van enyhe féltékenység, de nem ez a jellemző. Az első év tényleg nehéz, utána már játszanak együtt. Nagyon fontos, hogy a "nagyot" mindig meghallgasd, és ha van rá lehetőséged néha csak vele játssz, csak neki mesélj, vagy együtt ketten menjetek bevásárolni tehát legyen csak rá szánt idő.

Hidd el a legjobb döntés a kis korkülönbség.

Sok sikert és boldog babavárást!

2011. dec. 30. 12:43
 17/28 anonim ***** válasza:

Nálunk 18 hónap a különbség, ma egy hónapos a kislány, a fiam meg 18. Iszonyatosan féltem, hogy milyen nehéz lesz, de eddig még viszonylag jól vesszük az akadályokat:) Bár most még a kicsi szinte csak alszik.

Amikor lehetőségem van rá, leülök Áronhoz a földre, építőzünk, autózunk, úgy vagyok vele, hogy a mosni-, főznivaló megvár, és ciki vagy sem, gyakori menü volt nálunk mostanában a pizza, meg a túróstészta:)

A lényeg az, hogy mindig reagálj a jelzéseire, mutasd meg neki, hogy hol simogassa, puszilja meg a kistesót, kérd meg, hogy hozza oda a cumiját, vagy takarja be a pléddel.

Babakocsi nekünk is kettő van, de a fiam már nyár óta mindenhova gyalog, vagy kismotorral jön, közel van a bolt, nincs gond belőle.

2011. dec. 30. 12:55
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
én még a brutális időszakban vagyok. A fiam 23 hós, a lányom 2 hetes. Az első napok nagyon nehezek voltak: a fiam alig akart megismerni 1 hét kórház után, nem akart velem szóba állni, szót fogadni. A pici ha ébren volt, csak sírt és csak ölben volt néha csendben, a fiamra szinte nem is jutott időm. Beletelt pár napba, mire a nagy komplexusságát (nem igazán mondanám, hogy féltékeny, inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak bizonyos megnyilvánulási formái, melyek arra engednek következtetni, hogy a jövevényt nem tudja hova tenni: nem akart aludni délben, este nem akart aludni, ha kihoztam a picit a szobából, hasonlók. Vicces sztori, hogy pár nappal hazaérésünk után a nagyfiam már álmában is folyton azt hajtogatta, hogy baba-baba, már a kistesóval álmodott) sok játékkal sikerült picit rendberakni, vagy mire a pici megszokta, hogy nem lehet állandóan ölben. Szerencsémre délben jól alszanak együtt és az éjszakai alvással sincs gond, kivéve, hogy a pici kel enni 3 óránként, de a nagyot nem költi fel. Napközben, ha alszik, a naggyal játszok. Éppen most szokunk bilire, amit még nem tudok megoldani, hogy többször rakjam bilire, mert egyszerűen nincs időm rá. És a fiam nyugtalanabbul alszik, mint eddig, többet nyöszörög, bár a 2 órát így is kialudja. Senki sem mondta, hogy könnyű lesz, de az sokat számít, hogy esténként 5-10 percre egyiket-másikat átveszi az apja.
2011. dec. 30. 12:59
 19/28 anonim ***** válasza:

Nálunk 16,5 hónap a korkülönbség (tervezett). A nagyy 27 hónapos lesz, a kicsi 10 hónapos.

Eddig minden simán ment, a nagyot bevontam mindenbe (fürdetés, pelenkázás, etetés...), több figyelmet kapott mint a pici aki evett-aludt, így a nagyobbik lányommal sokat tudtam játszani. Nem is volt gond. De mostanában nehéz, kb 2 hónapja. A nagy a dackorszakát és irígy korszakát éli, a kicsi 6 hónaposan elkezdett kúszni és persze elvette vagy lerombolta a nagy játékait amit a nagy rossz néven vett. Most kezd talán féltékeny lenni, sokszor bántja, meglöki, megüti a kicsit, amikor Ő is odamenne építeni vagy játszani. De néha meg ölelgeti, puszilgatja. Nem tudom ez féltékenység-e, vagy csak az irígység ami más gyerektársaságban is megvan. Na meg sokszor nem fogad szót ami előtte nem volt gond. Ez meg gondolom a dackorszak velejárója. Remélem hogy pár hónap és jobb lesz. Egyikkel sem tudok jelenleg úgy foglalkozni ahogy kéne, mármint játszani, de talán mire a pici is elindul (már lépeget a bútorok mellett) és kicsit nagyobb lesz, fognak tudni együtt is játszani.

Úgyhogy biztos menni fog, ne aggódj. Lesznek nehéz időszakok, talán nem is az eleje.

:)

2011. dec. 30. 13:21
 20/28 anonim ***** válasza:

Hasonló aggályokkal küszködök én is.

A múlt héten teszteltem +at.

Nálunk 22 hónap lesz a korkülönbség, a sok válasz ami neked jött, egy kicsit megnyugtatott,hogy nem vagyunk mi egyedül,más is el tudja látni/végezni a dolgát.

Fel a fejjel és jó babavárást!!!

2011. dec. 30. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!